Teemojen lisääminen, esikatselu ja ostaminen

Jotta pääset mahdollisimman helposti alkuun, hallinnan Teemat-sivulla on valmiiksi määritettynä oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Jos haluat käyttää verkkokaupassa toista mukautettua teemaa, sinun on lisättävä se hallintaan.

Voit lisätä teeman muutamalla tavalla:

• Voit lisätä ilmaisen teeman Shopify-ylläpitäjästä.
  • Voit kokeilla Shopify Theme Storen maksullista teemaa. Voit esikatsella mitä tahansa teemaa ja mukauttaa sitä teemaeditorin avulla. Sinun täytyy ostaa teema, ennen kuin voit julkaista sen verkkokaupassasi.
  • Jos olet jo tallentanut tietokoneelle teeman ZIP-tiedostona, voit ladata sen.

Jos olet kehittäjä tai työskentelet Shopify-yhteistyökumppanin tai toimiston kanssa, voit lisätä kauppaan teeman myös seuraavilla tavoilla:

Voit lisätä tilille useita teemoja, jotta voit kokeilla uusia teemoja, säilyttää julkaistun teeman kausiversiot tai testata muutoksia julkaistun teeman kopioon. Voit esikatsella kaikkia näistä teemoista, mutta voit julkaista vain yhden teeman kerrallaan. Kun vaihdat uuteen teemaan, voit silti käyttää vanhaa teemaa Shopifyn Teemat-sivulta.

Lisättävien teemojen määrä riippuu sopimuksesta. Voit lisätä jopa 20 teemaa Shopify-tiliisi. Katso teemojen enimmäismäärät Shopify Plus -palvelussa kohdasta Shopify Plus. Jos saavutat sopimuksessa määritetyn teemojen enimmäismäärän, sinun täytyy poistaa teema, ennen kuin voit lisätä uuden.

Kun olet lisännyt teeman, voit luoda linkin, jotta voit jakaa teeman esikatselun muiden kanssa. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat saada palautetta ennen uuden teeman tai verkkokaupan julkaisemista.

Lisää ilmainen teema hallinnan kautta

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify antaa tukea ilmaisten teemojen mukautusta varten.

Toimi näin:

1. klikkaa sivun alareunan Ilmaiset teemat -osassa Tutustu ilmaisiin teemoihin. Näyttöön tulee ikkuna, joka näyttää kaikki ilmaiset teemat.
  2. Teemaa napauttamalla voit tarkastella teeman ominaisuuksia ja esikatsella käytettävissä olevia teeman tyylejä
  3. Klikkaa teeman Lisää-painiketta. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Kokeile Shopify Theme Storen maksullista teemaa

Ennen kuin sitoudut ostamaan maksullisen teeman, voit kokeilla teemaa esikatselemalla sitä Shopify-ylläpitäjässä. Kun esikatselet teemaa, voit mukauttaa sitä teemaeditorin avulla. Voit esimerkiksi muuttaa teemaa käyttämällä siinä brändisi värejä, brändisi tyyliä ja tuotteitasi. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman.

Voit esikatsella samanaikaisesti jopa 19 maksullista teemaa, joten voit vertailla eri teemoja ennen teeman ostamista. Maksullisissa teemoissa on kokeilun aikana Teemakokeilu-merkintä.

Jos tarvitset maksulliseen teemaan liittyvää tukea, ota yhteyttä teeman kehittäjään.

Toimi näin:

1. Mene Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Lisää teema verkkokauppaasi klikkaamalla Kokeile teemaa.
  3. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Teemat.
  4. Klikkaa Teemakirjasto-osiossa Toiminnot sen teeman vieressä, jonka haluat esikatsella.
  5. Klikkaa Esikatselu.

Voit myös mukauttaa teemaa, jota esikatselet. Jos olet tyytyväinen siihen, miltä teema näyttää kaupassasi, voit ostaa teeman ja säilyttää kaikki mukautukset, jotka olet tehnyt esikatselun aikana.

Osta teema Shopify Theme Store -kaupasta

Kun olet kokeillut maksullista teemaa verkkokaupassasi, voit ostaa sen. Voit julkaista verkkokaupassasi vain teemoja, jotka olet ostanut.

Maksulliset teemat ovat kolmannen osapuolen suunnittelijoiden luomia. Teeman kehittäjä vastaa kolmannen osapuolen teemojen yleisestä tuesta ja päivityksestä. Jos tarvitset lisämukautuksia, mutta sinulla ei ole kokemusta HTML-, CSS- tai JavaScript-pohjaisten verkkosivustojen kehittämisestä, harkitse Shopify Expert -asiantuntijan palkkaamista.

Toimi näin:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Teemat.
  2. Valitse Teemakirjasto-osiossa Toiminnot sen osion vieressä, jonka haluat ostaa.
  3. Aloita maksutapahtuma klikkaamalla Osta.

lataa teematiedosto tietokoneesta

Jos olet tallentanut teeman tietokoneelle Zip-tiedostona, voit ladata sen ylläpidon Teemat-sivulle.

Varmista ennen lataamista, että teematiedostot on pakattu yhdeksi ZIP-tiedostoksi.

Toimi näin:

1. Valitse Teemakirjasto-kohdasta Lataa teema.
  2. Klikkaa Lataa teema -ikkunassa Valitse tiedosto ja valitse ladattava ZIP-tiedosto.
  3. Valitse lataa. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Teemojen vaihtaminen

Kun lisäät kauppaan uusia teemoja, ne näkyvät Shopifyn Teemat-sivun Teemakirjasto-osassa. Voit siirtyä uuteen teemaan julkaisemalla sen verkkokaupassasi. Kun julkaiset uutta teemaa, vanha teema on edelleen käytettävissä teemakirjastossa (ja voit siirtyä takaisin siihen, jos haluat).

Jos päivität teemasi manuaalisesti, teemasi päivitetty versio näkyy teemakirjastossa erillisenä versiona. Kun vaihdat päivitettyä versiota, teemasi vanha versio on edelleen käytettävissä teemakirjastossa. Lisätietoja on kohdassa Teemojen päivittäminen.

Teemojen vaihtoon valmistautuminen

Kun lisäät teeman teemakirjastoosi, voit mukauttaa sitä ennen sen julkaisemista. Tämä on hyvä mahdollisuus tarkastella uutta teemaa ja säätää asetuksia ja sisältöä yrityksesi tarpeiden mukaan, ennen kuin korvaat olemassa olevan teeman. Voit myös vaihtaa valmistelemiasi teemoja ilman, että sinun täytyy asentaa ne uudelleen.

Kauppasi tuotteita, kokoelmia, navigointivalikkoja, sivuja ja blogijulkaisuja ei muuteta tai poisteta, kun vaihdat uuteen teemaan, koska niitä hallinnoidaan ylläpitäjässä teemasta erillään. Teemaeditorin, teeman koodieditorin ja kielieditorin avulla hallinnoidut sisällöt ja asetukset ovat kuitenkin yksilöllisiä jokaisessa lataamassasi teemassa ja teemaversiossa.

Seuraavat verkkokaupan osat ovat liitetty teemaan. Sinun on mukautettava näitä verkkokaupan osia jokaisessa teemassa, jota haluat käyttää.

• Kaupan staattisissa osissa käytettävät asetukset. Näissä osissa ohjataan yleensä sivujen, kuten tuotesivun, ulkoasua ja toiminnallisuutta tai useilla eri sivuilla näkyviä osia, kuten ylä- ja alatunnisteita.
  • Etusivullasi näkyvät dynaamiset osat ja kunkin osan sisältö.
  • Teeman asetukset mukaan lukien verkkokaupassasi käytettävät värit ja fontit.
  • Teeman teksti.
  • Koodin mukautukset mukaan lukien sovelluksen lisäämät koodin mukautukset.
  • Käytettävissä olevat teemamallit.

Kaikki teemat eivät tue kaikkia Shopify-ominaisuuksia. Tutustu teeman ominaisuusluetteloon ja varmista, että siinä on kaikki tarvitsemasi ominaisuudet.

Jaa teeman esikatselu muiden kanssa

Jos olet julkaisemassa verkkokauppaa tai aiot muuttaa sen käyttötuntumaa julkaisemalla uuden teeman, voit pyytää muilta palautetta jakamalla teeman esikatselun. Voit luoda linkin, jonka avulla muut voivat esikatsella mitä tahansa Shopify-hallintaan lisättyä teemaa. Teemaa ei tarvitse julkaista jakamista varten.

Esikatselulinkin avulla muut voivat tutustua verkkokauppaan, mutta he eivät pääse kassalle. Kun olet luonut esikatselulinkin, se pysyy aktiivisena 14 päivän ajan. Voit luoda uusia linkkejä niin usein kuin haluat, eikä uuden linkin luominen vaikuta vanhoihin esikatselulinkkeihin.

Toimi näin:

1. Valitse jaettava teema napauttamalla Toiminnot ja valitsemalla Esikatselu.
  2. klikkaa sivun alaosassa olevassa esikatselupalkissa Jaa esikatselu. Näkyviin tulee ikkuna, joka sisältää yksilöllisen linkin.
  3. Kopioi linkki leikepöydälle valitsemalla Kopioi linkki.
  4. Liitä linkki sähköpostiviesteihin, chattikeskusteluihin tai sosiaaliseen mediaan jakamista varten.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?