Teemojen päivittäminen

Shopify ja muut teemojen suunnittelijat julkaisevat usein päivitettyjä versioita Shopify Theme Store -kaupassa julkaisemistaan versioista. Nämä päivitetyt versiot sisältävät yleensä virheenkorjauksia ja uusia ominaisuuksia.

Uusimmat versiot kaikista teemoista ovat saatavilla Theme Store -kaupassa. Jos olet ostanut maksullisen teeman Theme Store -kaupasta, voit lisätä päivitetyn version ilmaiseksi. Jos olet ostanut maksullisen teeman kolmannen osapuolen teeman suunnittelijalta, ota yhteyttä suunnittelijaan päivityksiä varten.

Kun teeman päivitys on saatavilla, Shopify Adminissa näkyy ilmoitus teeman alapuolella. Avaa tietoponnahdusikkuna klikkaamalla ilmoitusta. Lisää sitten päivitetty versio teemakirjastoon klikkaamalla Lisää teemakirjastoon tai lue lisätietoja uudesta julkaisuversiosta klikkaamalla Katso julkaisutiedotteet.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla Dawn-teemapäivitys.
Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla vahvistettu Dawn-teemapäivitys.

Voit päivittää verkkokauppasi teemoja, kunhan niissä ei ole sinun tai asennetun sovelluksen tekemiä koodimuutoksia.

Teemaasi teemaeditorilla tehdyt mukautukset kopioidaan ja niitä käytetään päivitetyssä teemassa. Näitä ovat esimerkiksi:

• Muokatut teema-asetukset
  • Muokatut sivuasettelut, kuten osioiden tai lohkojen lisääminen, uudelleenjärjesteleminen, poistaminen tai piilottaminen
  • Muokatut teema-asetukset
  • Uudet mallit
  • Sulautettujen sovellusten tai sovelluslaajennusten lisätyt, poistetut tai muokatut asetukset

Päivityksen lisääminen teemakirjastoon

Kun lisäät päivitetyn teeman, verkkokauppakirjastoosi lisätään uusi versio teemasta. Kaikki verkkokauppaan teemaeditorin avulla tehdyt mukautukset kopioidaan teeman päivitettyyn versioon.

Toimi näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Online store.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Teemat.

5. Etsi teema, jonka haluat päivittää, ja klikkaa versioilmoitusta.

6. Klikkaa Lisää teemakirjastoon, jolloin alkuperäisestä teemasta luodaan kopio (nimeltä [theme name]). Lataa päivitetty teeman versio ja ota sitten teemaeditorin mukautukset käyttöön.

Kun päivitetty teema on lisätty teemakirjastoon, valitse Tarkasta teema ja varmista, että verkkokauppasi näyttää odotustesi mukaiselta ja toimii odotustesi mukaisesti. Klikkaa Julkaise, kun olet valmis julkaisemaan uuden teemaversion.

Esimerkki verkkokaupasta, jolla on päivitetty teema valmiina tarkistettavaksi.

Lataa teematiedosto

Jos teeman päivitysominaisuus ei ole käytettävissä tai olet tehnyt koodimuutoksia, et voi päivittää teemaa automaattisesti. Voit hyödyntää uusinta versiota asentamalla Shopify Theme Storesta uuden kopion teemasta ja ottamalla sitten kaikki asetukset ja mukautukset manuaalisesti käyttöön.

Jos teemapäivitystä ei ole saatavilla tai käytössäsi on teeman uusin versio, näet teeman viimeisen tallennuspäivän.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle ei ole teemapäivitystä saatavilla