Teemasi laajentaminen

Shopify-teemat tarjoavat monia asetuksia ja mukautusvaihtoehtoja. Haluat kuitenkin ehkä mukauttaa teemaasi edelleen. Saatat esimerkiksi haluta näyttää tuotearvosteluja kaupassasi, minkä voit tehdä asentamalla jonkin sovelluksen. Jos haluat laajentaa teemasi toiminnallisuutta, voit tehdä sen käyttämällä mukautettua koodia tai sovellusta.

Lisää mukautettu HTML- tai Liquid-koodi

Joissakin teemoissa on asetuksia, joilla voit lisätä HTML- tai Liquid-koodinpätkiä käytettäväksi asetuksen sisältävässä mallissa, osiossa tai lohkossa. Näiden asetusten avulla voit turvallisesti lisätä verkkokauppaasi mukautettua koodia muokkaamatta suoraan teeman koodia, mikä varmistaa sen, että teemaasi voidaan päivittää.

Voit käyttää näitä asetuksia seuraavissa toiminnoissa:

• Mukautetun Liquid-osion avulla voit lisätä Liquid-muuttujia kohtiin, jossa ne ovat yrityksesi kannalta järkeviä. Voit esimerkiksi sisällyttää toimituskäytäntösi tuotesivullesi.
  • Mukautetun Liquid-osan avulla voit lisätä koodin, joka tarvitaan sovelluksen integroimiseen teemaasi.

Lisätietoja siitä, onko teemassasi mukautettu HTML- vai Liquid-vaihtoehto, on teemasi dokumentaatiossa.

Liquid-asetusten avulla voit käyttää vain rajoitetusti Liquid-objekteja ja -tunnisteita. Lisätietoja objekteista ja tunnisteista, joita voit käyttää Liquid-asetuksissa, on Liquid-asetusdokumentaatiossa osoiteessa Shopify.dev.

Lisää mukautettu CSS

Cascading style sheets eli CSS muuttaa elementtien näyttötapaa teemassasi ja voi hallita useiden sivujen ulkoasua samanaikaisesti. Mukautetun CSS-toiminnon avulla voit mukauttaa teemaa myös tavoilla, jotka eivät sisälly teeman asetuksiin. Voit lisätä mukautettua CSS-koodia koko teemaasi tai tiettyyn teemassasi olevan mallin osioon.

CSS:n mukauttaminen edellyttää tietämystä CSS:stä ja HTML:stä. Ennen kuin mukautat teemaa, varmista, että ymmärrät, minkälaista tukea on saatavilla.

Sovelluksen asentaminen

Voit asentaa sovelluksia lisätäksesi ominaisuuksia ja integrointeja teemaasi. Löydät sovelluksia Shopify App Storesta.

Verkkokauppasovellukset voivat integroitua teemaasi seuraavilla tavoilla:

• Sovelluslohkoina: Sovelluslohkojen avulla voit lisätä sovellustoimintoja juuri siihen kohtaan, jossa haluat käyttää niitä teemassasi. Sovelluslohkoja voidaan lisätä, poistaa ja mukauttaa teemaeditorin avulla.

• Sovellusten upotuksina: Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Voit aktivoida, deaktivoida ja esikatsella upotettuja elementtejä teemaeditorin avulla.

• Mukautettuna koodina lisättynä: Jotkut sovellukset lisäävät koodia suoraan teemasi koodiin, mikä lisää teeman toiminnallisuutta. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksilla tai teemaeditorin avulla.

Muokkaa teeman koodia

Voit tehdä yksityiskohtaisia muutoksia verkkokauppaasi muokkaamalla teemasi koodia. Teematiedostot sisältävät Liquid-,Shopifyn mallikielen, HTML-, CSS-, JSON- ja JavaScript-elementtejä. Muokkaa teeman koodia vain, jos hallitset HTML- ja CSS-kieltä ja sinulla on perustiedot Liquidista.

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi auttaa sinua tekemään tiettyjä mukautuksia teeman koodiin. Luettelo käytettävissä olevista mukautuksia on teemasi dokumentaatiossa. Lue lisää teemojen tuesta.

Voit muokata teemasi koodia seuraavilla tavoilla: