Laajenna teemaasi sovelluksilla

Voit asentaa sovelluksia lisätäksesi ominaisuuksia ja integrointeja teemaasi. Löydät sovelluksia Shopify App Storesta.

Sovellukset voidaan integroida teemaasi seuraavilla tavoilla:

• Sovelluslohkoina: Sovelluslohkojen avulla voit lisätä sovellustoimintoja juuri siihen kohtaan, jossa haluat käyttää niitä teemassasi. Teemaeditorin avulla voit lisätä, poistaa, esikatsella ja mukauttaa sovelluslohkoja sekä muuttaa niitten paikkoja.
  • Sovellusten upotuksina: Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Voit aktivoida, deaktivoida, esikatsella ja muokata sovellukseen upotettuja elementtejä teemaeditorin avulla.
  • Mukautettuna koodina lisättynä: Jotkut sovellukset lisäävät koodia suoraan teemasi koodiin, mikä lisää teeman toiminnallisuutta. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksilla tai teemaeditorin avulla.

Sovelluslohkot

Sovelluksia voidaan lisätä osioon sekä lohkoina että mallin osioina. Näin voit lisätä sovelluksen toimintoja juuri sinne, missä haluat käyttää sovellusta sivulla. Sovelluslohkoja voidaan lisätä, poistaa, sijoittaa uudelleen ja mukauttaa teemaeditorin avulla.

Sovelluslohkot saattavat olla yhteensopivia vain tiettyjen sivutyyppien kanssa. Esimerkiksi kokotaulukkosovellus saattaa olla yhteensopiva vain tuotesivujen kanssa.

Osiossa käytettävä sovelluslohko:

Osiossa käytettävä sovelluslohko.

Sovelluslohko, jota käytetään mallin osiona:

Sovelluslohko, jota käytetään mallin osiona.

Sovelluslohkojen tuki osioissa

Osa teeman osioista ei välttämättä tue sovelluslohkoja. Jotta voisit tunnistaa, mitkä teeman osiot tukevat sovelluslohkoja, perehdy teemasi dokumentaatioon tai ota yhteyttä teeman kehittäjään.

Jos osio tukee sovelluslohkoja ja olet asentanut yhteensopivan sovelluksen, lohkovalitsimessa näkyy Sovelluksen osio.

Sovelluslohkon lisääminen osioon

Sovelluslohkon lisääminen malliin

Sovellus lisätään lohkona Sovellukset-osioon. Voit lisätä osioon lisäsovelluslohkoja. Voit myös lisätä sivulle useita Sovellus-osioita.

Sulautetut sovellukset

Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä, tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Tällaisia ovat esimerkiksi kauppasi kulmassa näkyvä chattisovellus tai kauppaasi upotuksena lisätty analytiikka- tai seurantasovellus. Upotetut sovellukset voidaan aktivoida, deaktivoida ja mukauttaa teemaeditorin avulla. Upotettuja sovelluksia voidaan käyttää missä tahansa teemaversiossa.

Sulautettujen sovellusten lohko.

Aktivoi upotettu sovellus

Teemakoodiin lisätyt sovellukset

Jotkin sovellukset lisäävät suoraan koodia teemasi lisätäkseen teemaan toimintoja. Kun olet asentanut sovelluksen, saatat saada perehdytysohjeita, joihin sisältyy ohjeita oman koodisi toiminnallisuuden muokkaamiseksi sellaiseksi, että koodisi näkyy haluamassasi paikassa teemassa. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksissa tai teemaeditorin avulla.

Jos teemassasi on tarjolla mukautettu Liquid -osio, voit ehkä lisätä sovelluskoodisi teemaeditorissa mukautettuun Liquid-osioon sen sijaan, että muokkaisit teemakoodiasi suoraan.