Verkkokaupan ominaisuudet

Osioita käyttämällä voit lisätä ominaisuuksia mille tahansa verkkokauppasi sivulle. Voit valita, lisätä ja määrittää osioita, joissa on esimerkiksi kuvia, tekstiä ja brändin värejä.

Joillakin sivuilla on oletusosiot, kuten ilmoituspalkki, ylätunniste ja alatunniste. Nämä osiot näkyvät jokaisella sivulla.

Ilmoituspalkki

Ilmoituspalkkia käyttämällä voit kertoa asiakkaille tärkeitä tietoja millä tahansa sivulla ja mukauttaa enintään 12 erilaista ilmoituslohkoa. Voit myös lisätä ilmoituspalkkiin kielivalitsimen, maan tai alueen valitsimen ja sosiaalisen median kuvakkeita.

Jos sinulla on useita ilmoituksia, voit valita, haluatko ilmoitusten kiertävän automaattisesti vai annatko asiakkaiden selata ilmoituksia käsin nuoli-painikkeilla.

Osion asetukset

Ilmoituspalkkiosion asetukset
Määrite Kuvaus
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Näytä erotinviiva Näyttää rivin, joka erottaa ilmoituspalkin visuaalisesti sivun sisällöstä.
Some-kuvakkeet Näyttää sosiaalisen median kuvakkeet, jotka osoittavat sosiaalisen median tileillesi.
Kierrätä ilmoituksia automaattisesti Aktivoi, jos haluat ilmoitusten kiertävän automaattisesti.
Vaihda diat joka Valitse ilmoitusten kierron väli.
Näytä maa-/aluevalitsin Lisää valitsin, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet aktivoinut maksuasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat tarkastella tuotteen hintoja haluamassaan valuutassa.
Ota kielivalitsin käyttöön Lisää valitsin, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet aktivoinut kieliasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat selata kauppaasi haluamallaan kielellä.

Ilmoituslohko

Voit lisätä ilmoituslohkoon tekstin ja linkin, jolloin sitä voi napsauttaa ja se vie asiakkaat tietylle sivulle.

Ilmoituspalkissa olevan ilmoituslohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Ilmoitus, jonka haluat näyttää asiakkaillesi.
Linkki Linkki, johon haluat asiakkaiden siirtyvän, jos he klikkaavat ilmoituspalkkia.

Ylätunniste näkyy kaikilla verkkokauppasi sivuilla.

Osion asetukset

Ylätunnisteen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Logon sijainti tietokoneella

Missä logo näkyy ylätunnisteessa, kun asiakas avaa sivuston suurella näytöllä. Logon sijainti optimoidaan automaattisesti mobiililaitteita varten.

• Keskellä vasemmalla - Näyttää logon päävalikon kanssa linjassa pystysuunnassa keskitettynä ja vasemmalle tasattuna.
  • Ylhäällä vasemmalla - Näyttää logon päävalikon yläpuolella ja tasaa logon ja valikkokohdat vasemmalle.
  • Ylhäällä keskellä (oletus) - Näyttää logon päävalikon yläpuolella ja tasaa logon ja valikkokohdat keskelle.
Valikko Päävalikkona käytettävä valikko. Valitse toinen valikko klikkaamalla Vaihda.
Pöytäkoneen valikkotyyppi Valitse pudotusvalikosta työpöytävalikon tyyppi:
  • Pudotusvalikko - Näyttää toisen tason valikon sisällön, ja kolmas taso on pysyy pienehtyneenä, kunnes sitä vastaavaa toisen tason kohdetta klikataan. Valikkotyyppi optimoidaan automaattisesti mobiililaitetta varten.
  • Mega-valikko - Näyttää kaikki toisen ja kolmannen tason valikkojen sisällön ensimmäisellä klikkauksella. Valikkotyyppi optimoidaan automaattisesti mobiililaitetta varten.
  • Laatikko - Näyttää vetolaatikon valikon hampurilaiskuvakkeen kautta. Joka klikattaessa näyttää kaikki ensimmäisen tason valikkokohteet, joita klikkaamalla voidaan avata muita navigointitasoja (toinen ja kolmas taso).
Paikallaan pysyvä ylätunniste

Valitse, haluatko käyttää paikallaan pysyvää ylätunnistetta ja miten haluat, että se näkyy.

• Ei mitään - Ylätunniste ei siirry asiakkaan vierittäessä sivua.
  • Vieritettäessä ylöspäin - Ylätunniste tulee näkyviin, kun asiakas vierittää sivua ylöspäin.
  • Aina - Ylätunniste näkyy aina, kun asiakas vierittää sivua ylös- tai alaspäin.
  • Aina, pienennä logon kokoa - Ylätunniste näkyy aina, kun asiakas vierittää sivua ylös- tai alaspäin. Logon kokoa pienennetään 25 prosenttia, kun asiakas vierittää sivua.
Näytä erotinviiva Näyttää rivin, joka erottaa ylätunnisteen visuaalisesti sivun sisällöstä.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Näytä maa-/aluevalitsin Lisää valitsimen, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet ottanut käyttöön maksuasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat tarkastella tuotteen hintoja haluamassaan valuutassa.
Ota kielivalitsin käyttöön Lisää valitsimen, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet ottanut käyttöön kieliasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat selata kauppaasi haluamallaan kielellä.
Logon asettelu mobiilissa

Valitse, missä logo näkyy mobiililaitteilla.

• Keskellä - Logo näkyy ylätunnisteen keskellä.
  • Vasen - Logo näkyy ylätunnisteen vasemmalla puolella.
Väli Lisää tilaa ylätunnisteen alapuolelle. Liukusäätimen avulla voit lisätä alamarginaaliin 0–100 pikseliä tilaa.
Osion täyttö Lisää tilaa ylätunnisteen ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä ylätunnisteen ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.

Ylätunnisteen lohko

Voit lisätä ylätunnisteosioonseuraavat lohkot.

Sovelluslohkon asetukset ylätunniste-osiossa
Määrite Kuvaus
Sovellukset Lisää 2.0-yhteensopiva verkkokauppasovellus. Lisää enintään kolme sovellusta. Ne sijoitetaan ostoskorikuvakkeen vasemmalle puolelle ja niiden koko on rajoitettu 44 x 44 x 44 pikselikokoon.

Alatunniste näkyy teemasi kaikilla sivuilla.

Osion asetukset

Alatunnisteen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Näytä sähköpostirekisteröityminen Sisältää sähköpostien tilauslomakkeen, jossa asiakkaat voivat tilata uutiskirjeen ja markkinointia.
Otsikko Näytä sähköpostitilaajan rekisteröitymislomakkeen otsikko. Jos Näytä sähköpostitilaajan rekisteröityminen ei ole käytössä, tämä ei näy. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Seuraa Shopissa Näytä myyntipaikkasi seurantapainike Shop-sovelluksessa. Lue lisää Shopin seurantaominaisuudesta.
Some-kuvakkeet Näyttää kaikkien sosiaalisen median alustojen kuvakkeet, jotka olet syöttänyt profiililinkkiin teema-asetuksissa.
Näytä maa-/aluevalitsin Lisää valitsimen, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet ottanut käyttöön maksuasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat tarkastella tuotteen hintoja haluamassaan valuutassa.
Ota kielivalitsin käyttöön Lisää valitsimen, jossa asiakas voi valita maat ja alueet, jotka olet ottanut käyttöön kieliasetuksissasi, jolloin asiakkaat voivat selata kauppaasi haluamallaan kielellä.
Näytä maksukuvakkeet Näyttää kaupassasi aktiivisten maksutapojen kuvakkeet. Kuvakkeet eivät välttämättä ole käytettävissä maksutavalle, jos kuvake ei ole maksupalveluntarjoajan rekisteröimä. Kun asiakas vierailee kaupassasi, kuvakkeet suodatetaan niin, että näkyvissä ovat vain nykyisen asiakkaan alueella ja valuutalla tuetut maksutavat.
Näytä käytäntöjen linkit Näyttää käytäntölinkit tekijänoikeustietojesi vieressä. Käytäntölinkit luodaan Shopify Adminissa kohdassa Asetukset > Käytännöt. Lue lisää kaupan käytäntöjen lisäämisestä.
Väli Lisää tilaa alatunnisteen yläpuolelle. Liukusäätimen avulla voit lisätä ylämarginaaliin 0–100 pikseliä tilaa.
Osion täyttö Lisää tilaa alatunnisteen ylä- tai alapuolelle. Liukusäätimen avulla voit lisätä alatunnisteen ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Valikkolohko

Alatunnisteen osion valikkolohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Lohkon nimi. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Valikko Lohkossa näytettävä valikko. Alatunnisteissa näytetään vain ylätason valikkokohdat, joten alasvetovalikon tyypit eivät näy odotetulla tavalla.

Bränditiedot-lohko

Brändisi tietoja hallinnoidaan teema-asetuksissa. Lue lisää bränditiedoista.

Alatunnisteen osion bränditietojen lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Näytä some-kuvakkeet Näyttää kaikkien sosiaalisen median alustojen kuvakkeet, jotka olet syöttänyt profiililinkkiin teema-asetuksissa.

Tekstilohko

Teksti-lohkon avulla voidaan korostaa tärkeitä tietoja, kuten kaupan tietoja, kampanjoita tai yhteystietoja.

Alatunnisteen osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Lohkon nimi. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Alateksti Lohkossa näytettävä teksti.

Kuvalohko

Alatunnisteen osion kuvalohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuva Lohkossa näytettävä kuva.
Kuvan leveys Määrittää kuvan leveyden. Voi olla mikä tahansa viiden kerrannainen välillä 50–200 pikseliä. Oletus on 100 pikseliä.
Kuvan tasaus isolla näytöllä

Tasaa kuvan lohkon sisällä:

• Vasen - Tasaa kuvan lohkon vasempaan reunaan.
  • Keskellä (oletus) - Tasaa kuvan lohkon keskelle.
  • Oikea - Tasaa kuvan lohkon oikeaan reunaan.

Blogipostaukset

Jos sinulla on blogi Shopify-kaupassasi, voit korostaa blogisi julkaisuja Blogipostaus-osion avulla. Jokaisesta*Blogipostaus*-osiossa olevasta blogipostauksesta näytetään 55 ensimmäistä sanaa julkaisukatkelmasta. Jos blogipostauksessa ei ole katkelmaa, julkaisun 30 ensimmäistä sanaa näytetään.

Osion asetukset

blogipostaus-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Blogi Mistä blogista haluat näyttää blogipostauksia. Oletusarvona aakkosjärjestyksessä ensimmäinen blogi Blogit-sivulla.
Blogiviestit Osiossa näytettävien blogipostausten määrä. Enintään: 4 julkaisua.
Sarakkeiden määrä työpöydällä Pöytäkoneilla näytettävien sarakkeiden lukumäärä. Vähintään: 1. Enintään: 4.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Näytä esittelykuva Näyttää blogipostauksen esittelykuvan. Ehdotettu kuvasuhde on 3:2.
Näytä päivämäärä Näyttää blogipostauksen luontipäivän.
Näytä tekijä Näyttää blogipostauksen kirjoittajan.
Ota Näytä kaikki ‑painike käyttöön, jos blogi sisältää useampia blogipostauksia kuin mitä on näkyvissä Jos blogissa on enemmän blogipostauksia kuin Blogipostaukset-kentässä on määritetty, kohtaan ilmestyy Näytä kaikki -painike, joka vie asiakkaat blogin sivulle.
Osion täyttö Lisää tilaa blogipostausosion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä blogipostausosion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Valitse blogi

1. Klikkaa teemaeditorissa Blogipostaukset-osion nimeä.
  2. Klikkaa Blogi-osiossa Muuta.
  3. Valitse blogi.
  4. Klikkaa Valitse ja klikkaa sitten Tallenna.

Kollaasi

Voit luoda kollaasin, joka sisältää kuvia, tuotteita, kokoelmia ja videoita. Jokaisessa Kollaasi-osiossa on kolme lohkoa. Oletusarvoisesti osio sisältää kuva-, tuote- ja kokoelmalohkon. Jos poistat yhden lohkoista, voit lisätä videolohkon.

Jos haluat luoda kollaasin, joka sisältää enemmän kuin kolme lohkoa, lisää ensimmäisen alapuolelle muita kollaasiosia, äläkä sisällytä otsikon arvoa alempiin kollaasiosioihin. Kollaasiosiot näkyvät yhdessä yhtenäisenä osana.

Kuvien suositellut kuvasuhteet tässä osiossa ovat 2:3 tai 1:1.

Osion asetukset

Kollaasiosion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Työpöytäasettelu

Miten kollaasimedia näkyy tietokoneella.

• Vasen suuri lohko (oletus) - Osion ensimmäinen lohko näkyy vasemmalla ja suurempana kuin muut lohkot.
  • Oikea suuri lohko - Osion viimeinen lohko näkyy oikealla ja suurempana kuin muut lohkot.
Mobiiliasettelu

Miten lohkot näkyvät mobiililaitteella.

Kollaasi - Näyttää kuvat kollaasiasettelussa:
  • Jos Vasen suuri lohko -asetus on käytössä työpöytäasettelussa, osion ensimmäinen lohko näkyy yläosassa ja suurempana kuin muut lohkot.
  • Jos Oikea suuri lohko -asetus on käytössä työpöytäasettelussa, osion viimeinen lohko näkyy alaosassa ja suurempana kuin muut lohkot.
Sarake – Näyttää kaikki mediat samankokoisina ja yhdessä sarakkeessa.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Osion täyttö Lisää tilaa kollaasiosion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä osion ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.

Videolohko

Videolohkon asetukset kollaasiosiossa
Määrite Kuvaus
Kansikuva Kuva, joka näkyy ennen kuin asiakas toistaa videon. Voit ladata mukautetun kansikuvan Shopify Administa.
URL-osoite YouTube- tai Vimeo-linkki videoon. Videon on oltava julkisesti saatavilla. Video toistetaan ponnahdusikkunassa.
Videon vaihtoehtoinen teksti Tämä on videon vaihtoehtoinen teksti. Se kuvaa videon kontekstia ja tarkoitusta näytönlukijoita käyttäville asiakkaille.

Tuotelohko

Tuotelohkon asetukset kollaasiosiossa
Määrite Kuvaus
Tuote Tuote, jonka haluat näyttää.
Näytä toinen kuva hiirellä osoittaessa Kun asiakas siirtää hiiren kursorin tuotekuvan päälle, näytetään tuotteen toinen kuva, mikäli tuotteella on sellainen.

Kokoelmalohko

Kokoelmalohkon asetukset kollaasiosiossa
Määrite Kuvaus
Kokoelma Kokoelma, jonka haluat näyttää.

Kuvalohko

Kuvalohkon asetukset kollaasiosiossa
Määrite Kuvaus
Kuva Osion kuva. Valitse kuva klikkaamalla Valitse kuva tai muuta tai poista kuva klikkaamalla Vaihda-painiketta.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Lisää lyhyt kuvaus kuvasta hakukoneoptimoinnin parantamiseksi ja kuvan kuvailemiseksi näytönlukijoita käyttäen asiakkaille.

Pienennettävä sisältö

Pienennettävä sisältö -osa tukee rivejä, jotka voidaan pienentää tai laajentaa sisällön tarkastelemista varten, ja kuvaa, joka voidaan sijoittaa pienennettävän sisällön vasemmalle tai oikealle reunaan.

Osion asetukset

Pienennettävän sisältöosion asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvateksti Pienennettävän sisältöosan valinnainen kuvateksti. Näkyy osion otsikon yläpuolella.
Otsikko Tiivistettävän sisällön osan otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Otsikon tasaus Valitse osion otsikon tasaus. Vaihtoehdot ovat vasemmalle, keskelle (oletus) tai oikealle.
Asettelu

Valitse pienennettävän sisällön asettelu:

• Ei säiliötä (oletus)
  • Rivisäilö - Jokainen pienennettävä sisältyy varjostettuun laatikkoon
  • Osiosäilö - Sisältää koko pienennettävän sisällön osan varjostetussa laatikossa
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Säiliön värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää säilössä. Lue lisää värimalleista. Valittu värimalli näkyy vain, kun Pohja-vaihtoehdoksi on asetettu Rivi- tai Osio-säilö.
Avaa ensimmäinen pienenettävä rivi Kun tämä on valittu, pienennettävän sisällön ensimmäinen rivi laajennetaan oletuksena.
Kuva Osion kuva. Valitse kuva klikkaamalla Valitse kuva tai muuta tai poista kuva klikkaamalla Vaihda-painiketta.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Lisää lyhyt kuvaus kuvasta hakukoneoptimoinnin parantamiseksi ja kuvan kuvailemiseksi näytönlukijoita käyttäen asiakkaille.
Kuvasuhde Osiokuvan kuvasuhde:
  • Mukauta kuvaan (oletus) - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Pieni
  • Suuri
Työpöytäasettelu Valitse, näytetäänkö kuva vai pienennettävät rivit ensin. Oletusasetus on teksti ensin. Mobiilissa kuva näkyy aina ensimmäisenä.
Osion täyttö Lisää tilaa kutistettavan sisällön ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä kutistettavan sisältöosion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Pienennettävä rivilohko

Pienennettävän rivilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Pienennettävän rivin otsikko.
Kuvake Valitse pudotusvalikosta kuvake, joka näytetään ennen pienennettävän sisällön otsikkoa. Valintamerkkikuvake näkyy valittuna oletusarvoisesti.
Rivin sisältö Pienennettävän rivin sisältö. Sisältöä voidaan muotoilla tai siihen voidaan sisällyttää URL-osoitteiden linkkejä. Tätä ominaisuutta voidaan käyttää Rivisisältö sivulta -kohdan kanssa.
Rivin sisältö sivulta Voit lisätä olemassa olevaa sisältöä toiselta sivulta pienennettävälle riville. Klikkaa Muuta valitaksesi tai poistaaksesi sivun. Tätä ominaisuutta voidaan käyttää yhdessä Rivisisällön kanssa.

Kokoelmaluettelo

Voit lisätä luettelon kokoelmista, joita haluat korostaa. Voit lisätä kokoelmaluetteloon enintään 16 kokoelmalohkoa.

Osion asetukset

Kokoelmaluettelon osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Kuvasuhde Kokoelmien esittelykuvien kuvasuhteet:
  • Mukauta kuvaan - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö (oletus) - Rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Sarakkeiden määrä työpöydällä Pöytäkoneilla näytettävien sarakkeiden lukumäärä. Vähintään: 1. Enintään: 5.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Ota Näytä kaikki ‑painike käyttöön, jos luettelo sisältää useampia kokoelmia kuin mitä on näkyvissä Näyttää "Näytä kaikki" -painikkeen, joka vie asiakkaat kaikkien kokoelmien luetteloon.
Sarakkeiden määrä mobiililaitteessa Määritä oma sarakeasettelu mobiililaitteita varten. Valitse yksi tai kaksi saraketta.
Ota pyyhkäisy käyttöön mobiililaitteessa Muuttaa mobiiliasettelun sarakkeesta riviksi, jossa asiakkaat voivat pyyhkäistä sivuttain nähdäkseen useampia kokoelmalohkoja.
Osion täyttö Lisää tilaa kokoelmaluettelon ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä kokoelmaosion ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.

Valitse kokoelmat

1. Klikkaa teemaeditorissa sitä Kokoelma-lohkoa, johon haluat lisätä kokoelman.
  2. Klikkaa Valitse kokoelma.
  3. Klikkaa kokoelmaa ja klikkaa sitten Valitse.

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomakkeesi lähettää kaikki yhteydenotot kauppasi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen. Voit muuttaa lähettäjäsähköpostiosoitteen Shopify Adminisi Ilmoitukset-asetuksissa.

Lomakkeessa on seuraavat kentät:

• Nimi
  • Sähköposti (pakollinen)
  • Puhelinnumero
  • Kommentti

Osion asetukset

Yhteydenottolomake-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Osion täyttö Lisää tilaa yhteydenottolomakkeen ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä yhteydenottolomakeosion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Mukautettu Liquid

Voit luoda mukautetun osion lisäämällä oman Liquid-koodisi.

• Lisää ladatuista sovelluksistasi ohjeiden mukaisia sovelluksen koodinpätkiä, jotta voit ottaa sovelluksia käyttöön sivuillasi.
  • Lisää mukautettu Liquid-koodi suoraan editorissa.

Osion asetukset

Mukautetun Liquid-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Mukautettu Liquid Luo vaativampia mukautuksia lisäämällä sovelluksen koodinpätkiä tai muita mukautettuja Liquid-koodeja.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Osion täyttö Lisää tilaa mukautetun Liquid-osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä mukautetun Liquid-osion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Sähköpostirekisteröitymisen banneri

Voit lisätä salasanasivulle osion, jossa asiakkaat voivat antaa sähköpostiosoitteensa ja jonka avulla he saavat tiedon siitä, kun kauppasi on auki. Jokainen sähköpostitilaus luo asiakastilin.

Osiossa on kolme oletuslohkoa:

• Otsikko
  • Alaotsikko
  • Sähköpostilomake

Osion asetukset

Sähköpostitilaajan banneriosion asetukset
Määrite Kuvaus
Taustakuva Sähköpostitilaajan rekisteröitymisbannerin taustakuva. Klikkaa Vaihda vaihtaaksesi tai poistaaksesi kuvan. Kun kuva poistetaan, sen tilalla näkyy teeman mukana toimitettu kuva. Piilota tämä kuva poistamalla valinta kohdasta Näytä taustakuva valintaruutu.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Aseta kuvalle vaihtoehtoinen teksti hakukoneoptimointia varten ja kuvaa kuva näytönlukijoita käyttäville asiakkaille klikkaamalla kuvaa.
Peittokuvan läpikuultavuus Himmentää bannerikuvan peittokuvalla. Määritä peittokuvan peittävyys liukusäätimellä. Oletusarvo on 0 %.
Näytä taustakuva Valitse tämä valintaruutu, jos haluat näyttää taustakuvan sähköpostitilaajiesi rekisteröitymisbannerissa.
Bannerin korkeus

Määritä sähköpostitilaajiesi rekisteröitymisbannerikuvan korkeus pudotusvalikosta. Valitse Mukauta kuvaan, pieni, keskikokoinen (oletus) tai suuri.

Työpöytäsisällön sijainti Määritä sähköpostitilaajiesi rekisteröitymisbanneri pöytätietokoneille. Valitse joko ylös, keskelle tai alas ja oikealle, vasemmalle tai keskelle. Keskelle on oletusvaihtoehto.

Tietokoneen näytössä tekstiruutu peittää kuvan osittain. Mobiililaitteessa tekstiruutu näkyy kuvan alla.

Näytä säilö pöytäkoneella Sijoittaa sähköpostitilaajiesi rekisteröitymisbanneritekstin tekstikenttään kuvan päälle, kun asiakkaat tekevät ostoksia tietokoneelta.
Työpöydän sisällön kohdistus Määritä kuvabanneritekstin tasaus pöytäkoneille. Valitse oikealle, vasemmalle tai keskelle (oletus).
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.

Pöytäkoneella valittu värimalli näytetään vain, kun Näytä säilö tietokoneella -vaihtoehto on valittu. Mobiililaitteella valittu värimalli näytetään vain, kun Näytä sisältö kuvan alla mobiililaitteella on valittu.

Mobiilisisällön tasaus Määritä kuvabanneritekstin tasaus mobiililaitteille. Valitse oikealle, vasemmalle tai keskelle (oletus).
Näytä sisältö alla mobiililaitteella Sisältö näkyy sähköpostitilaajien rekisteröitymisbannerikuvan alapuolella mobiililaitteilla.

Otsikkolohko

Sähköpostitilauksen otsikkolohkon ylätunnisteen asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.

Alaotsikkolohko

Sähköpostitilauksen alaotsikkolohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvaus Osion kuvaus.
Tekstityyli Muuttaa sähköpostitilaajien rekisteröitymisosion tekstin tyyliä. Valitse Tekstiosa (oletus) ja Alaotsikko.

Sähköpostirekisteröityminen

Voit lisätä osion, jossa asiakkaat voivat antaa sähköpostiosoitteensa ja tilata uutiskirjeen tai markkinointia. Kun asiakas tekee tilauksen, asiakastili luodaan Shopify Adminissa.

Osiossa on kolme oletuslohkoa:

• Otsikko
  • Alaotsikko
  • Sähköpostilomake

Osion asetukset

Sähköpostitilaajan osion asetukset
Määrite Kuvaus
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Tee osiosta täysleveä Säätää osion koko selainikkunan leveydelle.

Otsikkolohko

Sähköpostitilauksen otsikkolohkon ylätunnisteen asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.

Alaotsikkolohko

Kokoelmaluettelon osion alaotsikon lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvaus Osion kuvaus.

Sähköpostilomake

Sähköpostilomakkeen lohkossa näkyy kenttä, johon asiakas voi syöttää sähköpostiosoitteensa, jos hän haluaa markkinointimateriaalejasi. Tässä lohkossa ei ole mukautettavia asetuksia.

Voit lisätä osion, joka näyttää tuotteet yhdessä kokoelmassa.

Osion asetukset

Esittelykokoelman osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osan nimi. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin. Klikkaa dynaamista lähdepainiketta, jos haluat lisätä osan otsikoksi dynaamisen lähteen.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Kuvaus Syötä esittelykokoelmia kuvaava teksti. Voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin. Lisää esittelykokoelman kuvausta varten dynaaminen lähde klikkaamalla dynaamisen lähteen painiketta.
Näytä kokoelman kuvaus adminissa Valitsemalla tämän kohdan otat Shopify Adminissa kokoelmaasi lisäämäsi kokoelman kuvauksen käyttöön sen sijaan, että yllä olevaan Kuvaus-kenttään lisättäisiin mikä tahansa teksti.
Kuvauksen tyyli Valitse pudotusvalikosta esittelykokoelman tyyli. Vaihtoehtoja ovat leipäteksti (oletus), alaotsikko tai isot kirjaimet.
Kokoelma Minkä kokoelman tuotteita haluat näyttää. Poista kokoelma tai tee kokoelmaan muutos klikkaamalla Muuta.
Näytettävien tuotteiden enimmäismäärä Näytettävän kokoelman tuotteiden määrä. Vähintään: 2. Enintään: 25.
Sarakkeiden määrä työpöydällä Pöytäkoneilla näytettävien sarakkeiden lukumäärä. Vähintään: 1. Enintään: 5.
Tee tuotteista täysleveitä Valitse tämä valintaruutu, jos haluat näyttää tuotteet koko ikkunan leveydellä sivun leveysasetuksesta riippumatta.
Ota Näytä kaikki ‑painike käyttöön, jos kokoelma sisältää useampia tuotteita kuin mitä on näkyvissä Jos kokoelmassa on enemmän tuotteita kuin Näytettävien tuotteiden enimmäismäärä -kentässä on määritetty, näkyviin tulee Näytä kaikki -painike, joka vie asiakkaat kokoelmien sivulle.
”Katso kaikki” -tyyli Valitse linkki, peittävä painike tai ääriviivapainike.
Ota karuselli käyttöön työpöydällä Valintaruutu, jonka avulla voit näyttää tuotteet karusellissa näytöissä, joiden leveys on yli 989 pikseliä.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Kuvasuhde Tuotekuvien kuvasuhde:
  • Sovita kuvaan (oletus) - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Kuvan muoto Valitse tuotekuville yksi seuraavista kuvan muodoista:
  • Oletus – Muuttaa tuotekuvan suorakulmiomuotoon.
  • Kaari – Tekee tuotekuvan yläosasta kaaren muotoisen.
  • Möykky – Pyöristää tuotekuvan yhteen kuudesta satunnaisesta möykkymuodosta ja näyttää ainutlaatuisen animaation hiirellä osoitettaessa.
  • V-merkki vasemmalle – Muuttaa tuotekuvan V-merkkimuotoon, jossa on terävä kulma vasemmalle.
  • V-merkki oikealle – Muuttaa tuotekuvan V-merkkimuotoon, jossa on terävä kulma oikealle.
  • Timantti – Muuttaa tuotekuvan nelisivuisen timantin muotoon.
  • Suunnikas – Muuttaa tuotekuvan muotoon, jossa on kaksi paria samansuuntaisia viivoja.
  • Pyöreä – Pyöristää tuotekuvan ympyrä- tai soikiomuotoon ja näyttää ainutlaatuisen animaation hiirellä osoitettaessa.
Näytä toinen kuva hiirellä osoittaessa Kun asiakas siirtää hiiren kursorin tuotekuvan päälle, näytetään tuotteen toinen kuva, mikäli tuotteella on sellainen.
Näytä myyjä Näyttää tuotteiden myyjät.
Näytä tuotteen luokitus Näyttää tuotearvioiden keskiarvon tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8). Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää myös Shopify Product Reviewsin kaltaisen tuotearvostelusovelluksen käyttöä ja metakenttien määritelmiä kohteille reviews.rating_count ja reviews.rating.
Ota pikalisäyspainike käyttöön Pikalisäyspainikkeella asiakkaat voivat lisätä tuotteen ostoskoriin tuotekortista. Jos tuotteelle on eri vaihtoehtoja, painikkeessa lukee "Valitse vaihtoehdot", ja tuotetiedot näytetään ponnahdusikkunassa, jossa asiakas voi valita haluamasi vaihtoehdot, lisätä tuotteen ostoskoriin ja maksaa heti "Osta nyt" -painikkeella, tai klikata nähdäksesi tuotteen täydelliset tiedot. Huomaa, että tämä asetus riippuu siitä, onko "Osta nyt" -painike käytössä tuotesivullasi. Jos "Osta nyt" -painike ei ole käytössä tuotemallissa, asiakkaat voivat lisätä tuotteen ostoskoriin, mutta he eivät näe nopeaa "Osta nyt" -maksutyönkulkua.
Sarakkeiden määrä mobiililaitteessa Määritä oma sarakeasettelu mobiililaitteita varten. Valitse yksi tai kaksi saraketta.
Ota pyyhkäisy käyttöön mobiililaitteessa Muuttaa mobiiliasettelun sarakkeesta riviksi, jossa asiakkaat voivat pyyhkäistä sivuttain nähdäkseen useampia tuotteita.
Osion täyttö Lisää tilaa Esittelykokoelma-osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä esittelykokoelma-osion ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.

Voit lisätä osion, jossa esitellään tietty tuote.

Osion asetukset

Esittelyssä olevan tuotteen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Tuote Tuote, jonka haluat esitellä osiossa.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Näytä toissijainen tausta Näyttää esittelyssä olevan tuotteen toissijaisella taustavärillä.
Median leveys tietokoneella Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri median koko. Kuva optimoidaan automaattisesti mobiililaitteille.
Sovita media näytön korkeuteen Tämän vaihtoehdon valitseminen määrittää median enimmäiskorkeuden selainikkunan korkeuden perusteella.
Median sovitus Säilytä median alkuperäinen kuvasuhde valitsemalla Alkuperäinen tai sovita media omaan säiliöönsä valitsemalla Täytä.
Työpöytämedian sijainti Valitse, sijoitetaanko esittelyssä oleva tuotemedia vasemmalle vai oikealle puolelle. Koskee vain sivun työpöytäversion käyttäjiä.
Kuvan zoomaus

Valitse, miten kuvaa zoomataan työpöytäversiossa:

• Avaa lightbox-ikkuna - Avaa ison kuvan. Oletusarvo mobiililaitteilla.
  • Ei zoomausta - Poistaa kuvien zoomauksen käytöstä. Suositellaan käytettäväksi kuvissa, joilla on pieni resoluutio.
  • Klikkaa ja leijuta – Lähennä kuvaa klikkaamalla sitä ja näytä sitten eri lähennettyjä osia leijuttamalla sitä. Lähennys leijuvan kuvan päältä poistuu käytöstä, kun suurennettuja kuvia klikataan uudelleen tai kun hiiri viedään pois kuvan säiliöstä. Kun tämä asetus on käytössä ja käyttäjä käyttää mobiililaitetta, kuva avautuu oletuksena modaali-ikkunassa (lightbox).
Piilota muiden versioiden media Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat piilottaa muiden versioiden median, kun versio on valittu.
Ota videosilmukka käyttöön Tämä mahdollistaa videon toistamisen uudelleen. Asiakkaiden on klikattava käynnistääkseen toistamisen.
Osion täyttö Lisää tilaa Esittelyssä olevat tuotteet -osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä osion ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.

Voit lisätä seuraavat lohkot Esittelyssä oleva tuote -osiossa.

Esittelyssä olevan tuotteen osion käytettävissä olevat lohkot
Lohko Asetukset
Teksti Kirjoita teksti esiteltävälle tuotteellesi:
  • Teksti: Hyväksyy tekstin tai dynaamisen lähteen.
  • Tekstin tyyli: Valitse Teksti, Alaotsikko tai Iso kirjain.
Otsikko Otsikon koko: Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Hinta Tässä lohkossa ei ole mukautettavia asetuksia.
Versionvalitsin Valitse joko pillerit tai pudotusvalikko.
Määrän valitsin Tässä lohkossa ei ole mukautettavia asetuksia.
Osta-painikkeet Valitse Näytä dynaamiset kassapainikkeet -ruutu, jos haluat näyttää kaikki dynaamiset kassavaihtoehdot, jotka olet ottanut käyttöön Maksut-asetuksissa.
Jaa Klikattava teksti, jonka avulla asiakkaat voivat jakaa tuotteen sosiaalisessa mediassa.
Tuotearvio Näyttää tuotearvioiden keskiarvon tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8). Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää myös Shopify Product Reviewsin kaltaisen tuotearvostelu-sovelluksen käyttöä ja metakenttien määrittämistä kohteille reviews.rating_count ja reviews.rating.
Mukautettu Liquid Lisää mukautettu Liquid- tai HTML-koodi.
Sovellukset Lisää Online Store 2.0 -yhteensopiva sovellus.
Tekstiä sisältävä kuvake Tässä lohkossa näkyy enintään kolme kuvaketta, jotka voit valita esiasennetuista kuvakkeista tai lataamistasi kuvasta. Jos päätät ladata kuvan, ladattu kuva ohittaa minkä tahansa pudotusvalikosta valitun kuvakkeen. Kuvakkeiden asettelua varten voit valita pysty- tai vaakasuuntaisen asettelun. Jos haluat poistaa kuvakkeen, poista otsikkokenttä. Jos haluat näyttää enemmän kuin kolme kuvaketta, lisää toinen **Kuvake, jossa tekstiä** -lohko.
SKU-koodi Tässä lohkossa näkyy tuotteen SKU-koodi (varastoyksikkö), kun versioon on liitetty SKU-koodi. Lue lisää [SKU-koodien lisäämisestä tuoteversioihin Adminin](/manual/online-store/themes/themes-by-shopify/vintage-themes/customizing-vintage-themes/show-sku#add-sku-numbers-to-your-product-variants-from-the-admin-sectioned%20themes-specific).

Kuvabanneri

Kuvabanneri-osio tukee yhtä tai kahta kuvaa ja tekstiruutua, jossa on painikkeita. Jos kuvia on kaksi, ne näytetään tietokoneella vierekkäin. Mobiililaitteella voit valita, näytetäänkö kuvat vierekkäin vai sarakkeessa.

Pöytäkoneella tekstiruutu peittää kuvan osittain. Mobiililaitteessa tekstiruutu näkyy kuvan alla. Voit muuttaa tekstin tasauksen oikealle, vasemmalle tai keskelle sekä tietokoneella että mobiililaitteella.

Osion asetukset

Kuvabannerin osion asetukset
Määrite Kuvaus
Ensimmäinen kuva Bannerin pääkuva. Jos osioon lisätään kaksi kuvaa, kuva näkyy joko vasemmalla vai ylhäällä riippuen siitä, onko käyttääkö asiakas tietokonetta vai mobiililaitetta.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Aseta kuvalle vaihtoehtoinen teksti hakukoneoptimointia varten ja kuvaa kuva näytönlukijoita käyttäville asiakkaille klikkaamalla kuvaa.
Toinen kuva Tämä on bannerin toissijainen kuva. Jos osioon lisätään kaksi kuvaa, tämä kuva näkyy joko oikealla vai alhaalla riippuen siitä, onko käyttääkö asiakas tietokonetta vai mobiililaitetta.
Peittokuvan läpikuultavuus Lisää peittokuvan bannerikuvien päälle. Määritä peittokuvan läpikuultavuus liukusäätimellä. Oletusarvo on 0 %.
Bannerin korkeus

Määritä bannerikuvien korkeus pudotusvalikon avulla.

• Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan - Sovittaa osion korkeuden ensimmäisen kuvan korkeuden perusteella.
  • Pieni - Pöytäkone: 420 pikseliä, mobiili: 280 pikseliä
  • Keskisuuri (oletus) - Pöytäkone: 560 pikseliä, mobiili: 340 pikseliä
  • Suuri - Pöytäkone: 720 pikseliä, mobiili: 390 pikseliä
Työpöytäsisällön sijainti Määrittää pöytäkoneen kuvabannerin paikan. Valitse joko ylhäälle, keskelle, alhaalle, oikealle, vasemmalle tai keskelle.
Näytä säilö pöytäkoneella Sijoittaa bannerikuvan tekstikenttään bannerikuvan päälle, jolloin asiakkaat voivat tehdä ostoksia tietokoneelta.
Työpöydän sisällön kohdistus Tasaa kuvabannerin teksti pöytäkoneille sopivaksi. Valitse oikea, vasen tai keskelle.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista. Valittu värimalli näytetään vain, kun Näytä tekstiruutu tietokoneella -vaihtoehto on valittu.
Animaatiot

Valitse kuvaasi varten animaatio:

• Ei mitään (oletus)
  • Ulkoinen liike - Siirtää hitaasti kuvan sijaintia säiliössä.
  • Kiinteä taustan sijainti - Kun asiakas vierittää sivua, edustan elementit, kuten teksti ja painikkeet, liikkuvat samalla nopeudella, muuta tausta pysyy paikallaan.
  • Lähennä vieritettäessä - Kun asiakas vierittää sivua, edustan elementit, kuten teksti ja painikkeet, liikkuvat samalla nopeudella, muuta tausta pysyy paikallaan ja kuvaa zoomataan.
Mobiilisisällön tasaus Tasaa kuvabannerin teksti mobiililaitteille sopivaksi. Valitse oikea, vasen tai keskelle.
Pinoa kuvat mobiilissa Jos osioon lisätään kaksi kuvaa, kuvat näkyvät sarakkeessa eivätkä vierekkäin.
Näytä säilö mobiililaitteessa Sijoittaa bannerikuvan tekstikenttään bannerikuvan päälle, jotta asiakkaat voivat tehdä ostoksia mobiililaitteelta.

Otsikkolohko

Kuvabannerin osion ylätunnisteen lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Tekstiruudun otsikon suuri teksti. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.

Tekstilohko

Kuvabannerin osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvaus Näyttää kappaletyylisen tekstin.
Tekstityyli Muuttaa kuvabanneritekstin tyyliä. Valitse Leipäteksti, Alaotsikko ja isot kirjaimet.

Painikelohko

Kuvabannerin osion painikelohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Ensimmäinen tekstipainike Ensimmäisessä painikkeessa näkyvä teksti.
Ensimmäinen painikelinkki URL-osoite, johon haluat linkittää ensimmäisen painikkeen.
Käytä ääriviivallista painiketyyliä Säätää painikkeen muotoilua ääriviivamaiseksi sen sijaan, että painikkeen tausta olisi tasavärinen.
Toinen tekstipainike Toisessa painikkeessa näkyvä teksti.
Toinen painikelinkki URL-osoite, johon haluat toisen painikkeen linkittyvän
Käytä ääriviivallista painiketyyliä Säätää painikkeen muotoilua ääriviivamaiseksi sen sijaan, että painikkeen tausta olisi tasavärinen.

Kuva tekstillä

Voit lisätä osion, joka sisältää kuvan ja tekstilohkon ja jossa on valinnainen painike asiakkaiden linkittämiseen uudelle sivulle. Yhdistä tekstiin kuva, joka kiinnittää huomion valitsemaasi tuotteeseen, kokoelmaan tai blogikirjoitukseen. Lisää saatavuuteen ja tyyliin liittyviä tietoja tai näytä vaikkapa arvostelu.

Osion asetukset

Kuva tekstillä -osion asetukset
Määrite Kuvaus
Kuva Valitse osiolle kuva klikkaamalla Valitse kuva. Vaihda tai poista kuva klikkaamalla Vaihda-painiketta.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Aseta kuvalle vaihtoehtoinen teksti hakukoneoptimointia varten ja kuvaa kuva näytönlukijoita käyttäville asiakkaille klikkaamalla kuvaa.
Kuvan korkeus Valitse kuvan korkeus:
  • Mukauta kuvaan (oletus)
  • Pieni
  • Keskisuuri
  • Suuri
Työpöytäkuvan leveys Kuvan leveys:
  • Pieni
  • Keskikoko (oletus)
  • Suuri
Työpöytäkuvan sijoitus Valitse, näytetäänkö kuva vai teksti ensin. Kuva ensin on oletusarvo mobiililaitteiden pohjissa:
  • Kuva ensin (oletusarvo mobiililaitteille)
  • Toinen kuva
Työpöytäsisällön sijainti Sisällön pystysuora sijainti säilössä:
  • Yläosa (oletus)
  • Keskelle
  • Alas
Työpöydän sisällön kohdistus Säilön tekstin tasaus:
  • Vasen (oletus)
  • Keskitetty
  • Oikea
Sisällön pohja Antaa kuvan ja tekstiruutujen olla päällekkäin toistensa kanssa. Jos Ei päällekkäisyyttä -valintaa ole valittu, sisältö sovitetaan tekstin ja kuvan mukaan.
  • Päällekkäisyys
  • Ei päällekkäisyyttä (oletus)
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Animaatiot

Valitse kuvaasi varten animaatio:

• Ei mitään (oletus)
  • Ulkoinen liike - Siirtää hitaasti kuvan sijaintia säiliössä.
  • Lähennä vieritettäessä - Kun asiakas vierittää sivua, edustan elementit, kuten teksti ja painikkeet, liikkuvat samalla nopeudella, muuta tausta pysyy paikallaan ja kuvaa zoomataan.
Mobiiliasettelu Valitse sisällön tasaus mobiililaitteille:
  • Vasen (oletus)
  • Oikea
  • Keskitetty
Osion täyttö Lisää tilaa tekstiä sisältävän kuvan ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä tekstiä sisältävän kuvan ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Otsikkolohko

Kuva tekstillä -osion ylätunnisteen lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikkoteksti. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.

Tekstilohko

Kuva tekstillä -osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Sisältö Näyttää tekstiosiossa kappaletyylin tekstin.
Tekstityyli Sisältötekstin tyyli:
  • Leipäteksti (oletus)
  • Alaotsikko

Painikelohko

Kuva tekstillä -osion painikelohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Tekstipainike Painikkeessa näkyvä teksti
Painikelinkki URL-osoite, johon haluat painikkeen linkittyvän

Kuvatekstilohko

Kuva tekstillä -osion kuvatekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Lisää kuvaan iskulause tai kuvateksti. Teksti näkyy kuvan alaosassa tekstiosiossa.
Tekstityyli Sisältötekstin tyyli:
  • Isot kirjaimet (oletus)
  • Alaotsikko
Tekstin koko Sisältötekstin koko:
  • Pieni
  • Keskikoko (oletus)
  • Suuri

Monisarakkeinen

Voit näyttää sisältöä sarakeasettelussa monisarakkeisen osion avulla ja lisätä sarakkeiden alle painikkeen, joka vie asiakkaan uudelle sivulle. Korosta valitsemaasi tuotetta, kokoelmaa tai blogipostausta lisäämällä kuvaan suuri teksti. Lisää saatavuustiedot, määritä tyyli tai näytä arvostelu.

Osion asetukset

Usean sarakkeen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Kuvan leveys

Sarakkeisiin lisättyjen kuvien leveys.

• Sarakkeen koko leveys (oletus) - Kuvan leveys on sarakkeen täysi koko.
  • Sarakkeen puolikas leveys - Kuvan leveys on puolet sarakkeen koosta.
  • Sarakkeen leveyden kolmannes - Kuvan leveys on yksi kolmannes sarakkeen koosta.
Kuvasuhde

Kuvan kuvasuhde:

• Sovita kuvaan (oletus) - Käyttää kuvan kuvasuhdetta. Tämä estää kuvan rajaamisen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvan kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvan kuvasuhteeseen 1:1.
  • Ympyrä - Rajaa kuva ympyrän muotoiseksi
Sarakkeiden määrä työpöydällä Valitse säätimen avulla, kuinka monta saraketta tietokoneissa näkyy. Vähimmäismäärä on 1 ja enimmäismäärä 6.
Sarakkeen tasaus

Kuvien ja tekstin tasaus sarakkeissa:

• Vasen (oletus) - Tasaa kuvat ja tekstit vasemmalle.
  • Keskitys - Keskittää kuvat ja tekstin.
Toissijainen tausta Jos haluat piilottaa toissijaisen taustan, valitse Ei mitään tai muuta sarakkeiden säilön värejä valitsemalla Näytä sarakkeen taustana.
Tekstipainike Painikkeessa näkyvä teksti
Painikelinkki URL-osoite, johon haluat painikkeen linkittyvän
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Sarakkeiden määrä mobiililaitteessa Määritä oma sarakeasettelu mobiililaitteita varten. Valitse yksi tai kaksi saraketta.
Ota pyyhkäisy käyttöön mobiililaitteessa Muuttaa mobiiliasettelun sarakkeesta riviksi, jossa asiakkaat voivat pyyhkäistä sivuttain nähdäkseen useampia kokoelmalohkoja.
Osion täyttö Lisää tilaa usean sarakkeen osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä usean sarakkeen osion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Sarakelohko

Yhdessä osiossa voi olla enintään 12 saraketta. Jos sinulla on yksi, kaksi tai kolme sarakelohkoa, ne näkyvät yhdellä rivillä tietokoneen näytössä. Jos sinulla on neljä tai useampia sarakelohkoja, ne näkyvät kahdessa sarakkeessa. Mobiililaitteessa sarakelohkot näkyvät yhdessä sarakkeessa, ellei Ota pyyhkäisy käyttöön mobiililaitteessa -asetus ole käytössä.

Usean sarakkeen sarakelohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuva Kuva, jonka haluat näyttää
Otsikko Sarakkeen nimi. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Kuvaus Sarakkeen kappaleteksti.
Linkin otsikko [valinnainen] Sarakelohkon alle lisätyn linkin teksti. Jätä kohta tyhjäksi, jos et ole lisännyt linkkiä.
Linkki Linkin URL-osoite. Jätä tyhjäksi, jos linkkiä ei ole.

Monirivinen

Voit lisätä osion, joka sisältää useita rivejä, joissa on kuva, tekstiä ja valinnainen painike. Korosta valitsemaasi tuotetta, kokoelmaa tai blogipostausta lisäämällä kuvaan suuri teksti. Lisää saatavuustiedot, määritä tyyli tai näytä vaikkapa arvostelu.

Voit myös näyttää metaobjektien sisältöä dynaamisten lähteiden kautta. Jos haluat näyttää metaobjektien merkintöjä, sinun täytyy kehittää metaobjekti, luoda merkintöjä ja varmistaa, että metaobjektilla on pääsy myyntipaikkaan, ennen kuin voit käyttää niitä monirivisissä osioissa.

Osion asetukset

Monirivisen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvan korkeus Valitse kuvan korkeus:
  • Sovita kuvaan
  • Pieni
  • Keskikokoinen (oletus)
  • Suuri
Työpöytäkuvan leveys Kuvan leveys:
  • Pieni
  • Keskikoko (oletus)
  • Suuri
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Tekstityyli Muuttaa tekstin tyyliä. Valitse Leipäteksti (oletus) tai Alaotsikko.
Painikkeen tyyli Valitse peittävä painike tai ääriviivapainike.
Työpöytäsisällön sijainti Sisällön pystysuora sijainti säilössä:
  • Ylös
  • Keskellä (oletus)
  • Alas
Työpöydän sisällön kohdistus Säilön tekstin tasaus:
  • Vasen (oletus)
  • Keskitetty
  • Oikea
Työpöytäkuvan sijoitus Valitse kuvien sijainti. Paikka optimoidaan automaattisesti mobiililaitteille.
  • Vuorottelu vasemmalta (oletus)
  • Vuorottelu oikealta
  • Tasattu vasemmalle
  • Tasattu oikealle
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Säiliön värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää säilössä. Lue lisää värimalleista.
Mobiiliasettelu Valitse sisällön tasaus mobiililaitteille:
  • Vasen (oletus)
  • Oikea
  • Keskitetty
Osion täyttö Lisää tilaa monirivisen osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä tekstiä sisältävän kuvan ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Rivilohko

Monirivisen osion rivilohkojen asetukset
Määrite Kuvaus
Kuva Valitse riville kuva klikkaamalla Valitse kuva. Muuta tai poista kuva klikkaamalla Vaihda-painiketta. Klikkaa lähdepainiketta, jos haluat linkittää dynaamisia lähteitä.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä Aseta kuvalle vaihtoehtoinen teksti hakukoneoptimointia varten ja kuvaa kuva näytönlukijoita käyttäville asiakkaille klikkaamalla kuvaa.
Kuvateksti Lisää kuvaan tunnisteteksti tai kuvateksti.
Otsikko Rivin otsikkoteksti. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Teksti Näyttää rivillä kappaletyylisen tekstin.
Tekstipainike Painikkeessa näkyvä teksti
Painikelinkki URL-osoite, johon haluat painikkeen linkittyvän

Sivu

Voit valita, näytetäänkö mukautetun sivun sisältö osiossa. Tämä siirtää sivun koko sisällön osioon, mutta ei tuo Liquid-koodia mallista.

Osion asetukset

Sivuosion asetukset
Määrite Kuvaus
Sivu Verkkokaupan sivu, jonka haluat näyttää.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Osion täyttö Lisää tilaa sivuosion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä sivuosion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.

Rich text

Voit lisätä rich text -osion, jossa on otsikko, kuvateksti, teksti ja painike, joka ohjaa asiakkaat uudelle sivulle.

Osion asetukset

Rich text -osion asetukset
Määrite Kuvaus
Työpöytäsisällön sijainti Valitse rich text -säilön sijainti. Valitse pudotusvalikosta vasen, keskellä (oletus) tai oikea. Sisältö optimoidaan automaattisesti mobiililaitteita varten.
Sisällön kohdistus Tämä asetus vaikuttaa kaikkien rich text -osion lohkojen tekstin tasaukseen. Valitse pudotusvalikosta vasen, keskellä (oletus) tai oikea.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Tee osiosta täysleveä Osiot ovat oletusarvoisesti täysleveitä.
Osion täyttö Lisää tilaa tekstimuotoiluja tukevan osion ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä tekstimuotoiluja tukevan osion ylä- tai alapuolelle 0–100 pikseliä tilaa.
Dynaamisiin lähteisiin yhdistäminen Käytä rich text -osiossa dynaamisia lähteitä, jos haluat viitata tietoihin, kuten metakenttiin tai metaobjekteihin. Voit jopa käyttää luetteloviitteitä tuottaaksesi tekstiluetteloita teemassa. Esimerkiksi metakenttäluetteloa (vaikka se olisi käytettävissä viitatussa metaobjektissa) voi käyttää tekstiluettelon tuottamiseen teeman rich text -asetuksessa.

Otsikkolohko

Rich text ‑osiossa voi olla enintään 3 otsikkolohkoa.

Rich text -osion ylätunnisteen lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion nimi. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin. Klikkaa lähdepainiketta, jos haluat muodostaa linkin dynaamisiin lähteisiin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen, suuri tai erittäin suuri.

Tekstilohko

Tekstilohko on hyvä tapa jakaa brändiisi liittyvää tietoa asiakkaillesi. Voit kuvata tuotteiden etuja, tehdä ilmoituksia, toivottaa asiakkaat tervetulleiksi kauppaan tai kertoa brändin arvoista.

Rich text -osiossa voi olla enintään kolme tekstilohkoa.

Rich text -osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvaus Osion pääsisällön kappaletyylinen teksti. Luo linkki dynaamisiin lähteisiin klikkaamalla lähdepainiketta.

Kuvatekstilohko

Rich text ‑osiossa voi olla enintään 3 kuvatekstilohkoa.

Rich text -osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Lisää lyhyt iskulause rich text -osioon.
Tekstityyli Valitse pudotusvalikosta tekstin tyyliksi Alaotsikko (oletus) tai Isot kirjaimet.
Tekstin koko Määritä kuvatekstin koko pudotusvalikosta. Valitse pieni, keskisuuri (oletus) tai suuri.

Painikelohko

Rich text ‑osiossa voi olla enintään 2 painikelohkoa.

Rich text -osion painikelohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Tekstipainike Painikkeessa näkyvä teksti
Painikelinkki URL-osoite, johon haluat painikkeen linkittyvän
Käytä ääriviivallista painiketyyliä Säätää painikkeen muotoilua ääriviivamaiseksi sen sijaan, että painikkeen tausta olisi tasavärinen.

Diaesitys

Voit lisätä diaesitysosion, jossa näkyy enintään viiden kuvan kuvakavalkadi kaupan sivulla.

Osion asetukset

Diaesityksen asetukset
Määrite Kuvaus
Asettelu Valitse vaihtoehdoista Täysleveä (oletus) tai Ruudukko. Täysleveä diaesityksen koko leveydeltään, Ruudukko puolestaan näyttää diaesityksen, jossa on täytettä kummallakin puolella.
Dian korkeus

Diaesityksen korkeus:

• Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan – kaikki kuvat ovat samankorkuisia kuin kuvakarusellin ensimmäinen kuva.
  • Pieni
  • Keskikokoinen (oletus)
  • Suuri
Sivunumerointityyli

Kuvien alla näkyvä diaesityksen navigoinnin tyyli.

• Pisteet
  • Laskuri (oletus)
  • Numerot
Käännä diat automaattisesti

Valitse tämä valintaruutu, jos haluat, että diaesityksen kuvat vaihtuvat automaattisesti. Jos et valitse tätä ruutua, diaesityksessä näkyy staattinen kuva, kunnes asiakas siirtää diaesitystä manuaalisesti eteenpäin.

Vaihda diojen ajastin Määritä diaesityksen automaattinen vaihtumisen aikapalkkia käyttämällä. Minimi on 3 sekuntia, maksimi 9 sekuntia.
Animaatiot

Valitse kuvaasi varten animaatio:

• Ei mitään (oletus)
  • Ulkoinen liike - Siirtää hitaasti kuvan sijaintia säiliössä
Mobiiliasettelu Valitse valintaruutu, jos haluat näyttää kuvien alla olevan sisällön mobiililaitteella.
Esteettömyys Lisää diaesitykseen kuvaukseen näkövammaisille asiakkaille.

Kuvadian asetukset

Diaesitysosion kuvien asetukset
Määrite Kuvaus
Kuva Valitse diaesitykseen staattinen tai dynaaminen kuva. Näytä mediakirjasto napsauttamalla Valitse kuva tai yhdistä dynaaminen lähde napsauttamalla lähdepainiketta. Kun kuva on valittu, voit poistaa tai vaihtaa kuvan napsauttamalla Vaihda-painiketta.
Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä

Kuvaile diaesityksen kuvaa ja anna konteksti näytönlukijoita käyttäville asiakkaille.

Otsikko

Valinnainen otsikkoteksti kuvalle. Teksti lisätään jokaiseen kuvaan erikseen. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.

Otsikon koko

Valitse joko pieni, keskikokoinen (oletus) tai suuri otsikko.

Alaotsikko Kuvan valinnainen alaotsikkoteksti. Teksti lisätään jokaiseen kuvaan erikseen. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Tekstipainike Syötä painikkeen teksti tai jätä teksti tyhjäksi, jos haluat piilottaa painikkeen kokonaan.
Painikelinkki URL-osoite, johon haluat painikkeen ohjaavan. Lisää dynaaminen lähde URL-osoitteeksi klikkaamalla lähdepainiketta.
Käytä ääriviivallista painiketyyliä Klikkaa valintaruutua vaihtaaksesi sitä yhtenäisen tai ääriviivaisen painikkeen välillä.
Työpöytäsisällön sijainti Sisältöruudun sijainti kuvan päälle. Valitse joko ylhäällä, keskellä, alhaalla, vasemmalla, keskellä tai oikealla. Keskellä on oletusasetus.
Näytä säilö pöytäkoneella Näytä valintaruutu valitsemalla sisältöruutu.
Työpöydän sisällön kohdistus Tasaa säilön tekstin. Valitse joko vasen, keskellä (oletus) tai oikea.
Peittokuvan läpikuultavuus Säädä peittokuvan läpikuultavuutta liukusäätimellä.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista. Tämä asetus edellyttää, että säilö on näkyvissä, jotta se vaikuttaa diaesityksen kuvaan.
Mobiiliasettelu Valitse, miten sisältö näkyy mobiililaitteessa. Valitse vasemmalle, keskelle (oletus) tai oikealle.

Video

Voit lisätä video-osion, jonka avulla voit upottaa YouTube- tai Vimeo-videon kauppasi sivulle.

Osion asetukset

Video-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko. Painikkeiden avulla voit lihavoida tai kursivoida tekstin tai lisätä linkin.
Otsikon koko Muuta otsikon tekstin kokoa. Valitse pieni, keskikokoinen tai suuri.
Toista video silmukkatoistona Kun tämä on valittuna, video alkaa alusta uudelleen päätyttyään.
Video Lisää tai valitse osioon oma videosi. Voit muokata videota niin, että se käyttää mukautettua kansikuvaa, ja voit lisätä myös vaihtoehtoisen tekstin. Jos Shopifyn isännöimä video lisätään, sitä käytetään URL-videon päällä alla olevasta asetuksesta.
URL-osoite YouTube- tai Vimeo-linkki videoon. Videon on oltava julkisesti saatavilla, ja se näytetään vain, jos yllä olevaan asetukseen ei ole lisätty Shopifyn isännöimää videota.
Kansikuva Kuva, joka näkyy ennen kuin asiakas toistaa videon.
Videon vaihtoehtoinen teksti Tämä on videon vaihtoehtoinen teksti. Se kuvaa videon kontekstia ja tarkoitusta näytönlukijoita käyttäville asiakkaille.
Tee osiosta täysleveä Poistaa oletusarvoisen täytteen ja muuttaa osion koko sivun levyiseksi.
Värimalli Sarja värejä, joita voi käyttää tässä osiossa. Lue lisää värimalleista.
Osion täyttö Lisää tilaa videon ylä- tai alaosaan. Liukusäätimen avulla voit lisätä videon ylä- tai alaosaan 0–100 pikseliä tilaa.