Metaobjektit

Metaobjektit auttavat sinua lisäämään ja säilyttämään kauppasi jäsenneltyjä tietoja. Voit esimerkiksi tallentaa tuotteen tietoja, kuten ominaisuudet, määritykset ja kokotaulukot.

Voit noutaa ja muokata metaobjekteihin tallennettuja tietoja Shopify administa. Sovellukset voivat käyttää metaobjekteja metaobjektin API:n kautta. Voit myös käyttää metaobjekteja teemoissa Liquidin avulla ja Storefront API:n kautta. Lue lisää metaobjektin API:sta.

Metaobjekteille on kaksi pääkomponenttia:

1. Määritelmä: niiden kenttien ryhmä, joka määrittää objektin rakenteen. Tätä hallinnoidaan Shopify adminin kohdassa Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Merkinnät: metaobjektin sisältö tai tiedot. Merkinnät luodaan ja niitä hallinnoidaan Shopify Adminissa kohdassa Sisältö > Metaobjektit.

Kun lisäät metaobjektin määritelmän, määrität seuraavat tiedot:

• Nimi: käytetään metakentän tunnistamiseen Shopify Adminissa, esimerkiksi Authors.
  • Tyyppi: metakenttien säilyttämät tietotyypit kuten teksti, tiedosto tai URL-osoite.
  • Kentät: määritä, minkä tyyppisen sisällön haluat näyttää metaobjektissa

• Jokaisella kentällä on nimi- (pakollinen), kuvaus-, tyyppi- ja validointisäännöt, kuten merkkirajat, vähimmäis- ja enimmäisarvot tai esiasetetut arvot.
    • Näyttönimi koskee yksittäisen kentän nimeä, ja sitä käytetään yksittäisen metaobjektin määritelmän yksilöimiseen. Voit milloin tahansa muuttaa kenttää, jolle näyttönimi on annettu. Näyttönimi annetaan automaattisesti metaobjektin määritteen ensimmäiselle tekstikentälle tai luodaan automaattisesti, jos metaobjektin määritelmässä ei ole tekstikenttiä.
    • Voit esimerkiksi lisätä yhden kentän tekstille ja määrittää sen näyttönimeksi, yhden kentän kuvalle ja yhden kentän värille.
  • Vaihtoehdot: missä metaobjekti on käytettävissä.

Metaobjektin määritelmän kentät määrittävät metaobjektin määritteiden kentät. Jos esimerkiksi luot metaobjektin, jota käytetään brändilähettiläsohjelman profiileissa, joissa on kenttiä varten nimi, esittely ja kuva, metaobjektin määritteisiin tulee kenttä, johon voi kirjoittaa nimen, esittelyn ja ladata kuvan. Tässä esimerkissä jokainen määrite olisi yksittäinen brändilähettiläsprofiili.

Myös Shopifyn tuoteluokituksessa ja vakiomuotoisissa luokissa käytetään metaobjekteja. Kun lisäät tuotteeseen tuoteluokan, voit lisätä tuotteeseen luokan metakenttiä. Jokaisella luokan metakentällä on oletusarvoiset määritteet, jotka luodaan metaobjektien määritelmien avulla. Jos esimerkiksi lisäät tuoteluokan Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops, voit lisätä luokan metakenttiä lisätiedoille clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material ja color.