Merkintöjen luominen

Metaobjekti tallentaa mukautetut tiedot Shopify-resurssejasi varten. Mukautetut tiedot määräytyvät metaobjektin määritelmän kenttien perusteella. Kun olet luonut metaobjektin määritelmän, voit sen jälkeen lisätä tietoja määrityksen kenttien jokaiseen merkintään.

Voit esimerkiksi lisätä metaobjektin määritelmän nimeltä "Tuotteen korostukset", joka sisältää otsikon, kuvatekstin, kuvan ja kuvauksen. Tämä määritelmä luo metaobjektimääritteille rakenteen. Voit tehdä useita "Tuotteen korostukset" -määritteitä tiettyjä tuotteita varten näytettäviksi.

Luokan metakentät sisältävät vakiomuotoiseen tuoteluokkaan perustuvat oletusarvoiset metaobjektin määritteet. Jos esimerkiksi lisäät tuoteluokan Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops, voit lisätä luokan metakenttiä lisätiedoille clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material ja color. Kaikilla näillä metakentillä on oletusarvoiset metaobjektin määritteet, joita voit käyttää sellaisinaan tai muokata. Voit käyttää värimerkintää nimeltä black tai mukauttaa graphite sopimaan brändiisi paremmin.

Metaobjektin määritteiden luominen

1. Siirry Shopify-adminissasi kohtaan Sisältö > Metaobjektit.
  2. Klikkaa metaobjektin määritelmää, johon haluat lisätä määritteitä.
  3. Klikkaa Lisää merkintä.
  4. Täytä määritteen kentät. Nämä kentät määräytyvät metaobjektin määritelmän mukaan. Näyttönimi-merkinnällä merkittyä kenttää voidaan käyttää määritteen hakemiseen.
  5. Jos olet luomassa vakiomuotoista metaobjektia, säädä perusarvot tarpeen mukaan. Nämä arvot määritetään etukäteen Shopifyn arvojen vakiomuotoisen luettelon perusteella.
  6. Valinnaista: Määritä metaobjektin tila. Uudet merkinnät on oletuksena asetettu Aktiivinen-tilaan. Aktiivinen tarkoittaa, että merkintä on valmis näytettäväksi kaupassa, mutta asiakkaat eivät näe sitä ennen kuin julkaiset sen. Jos merkintä on asetettu Luonnos-tilaan, et voi julkaista sitä kaupassa.
  7. Valinnainen: Jos olet luomassa verkkosivua määritettä käyttämällä, valitse teemamalli. Voit esikatsella metaobjektin määritteen sisältävää mallia klikkaamalla silmäkuvaketta.
  8. Klikkaa Tallenna.

Kun olet luonut määritteen, luo mukautettuja määritteitäsi varten metakenttäviittaus, jotta voit käyttää määritettäsi dynaamisesti osana kauppaasi. Tämän jälkeen voit liittää määritteet tuotteisiin tai näyttää ne myyntipaikassasi käyttämällä teemasi dynaamisia lähteitä.

Merkinnän käyttönimi

Merkinnällesi on luotu käyttönimi, joka on luettavissa oleva, URL-turvallinen yksilöllinen tunniste yksittäiselle merkinnälle. Käyttönimen muokkaaminen merkinnän käytön aloittamisen jälkeen kaupassasi on mahdollista, mutta sitä ei suositella. Jos muokkaat merkinnän käyttönimeä ja sitä käytetään muissa kauppasi osissa, tämä vaikuttaa kaupassasi manuaalisesti määritettyihin viittauksiin, Liquid-viittaukset mukaan lukien. Käyttönimen muokkaaminen voi johtaa Liquid-virheisiin tai siihen, ettei merkintää yhdistetä tuote- ja kokoelma-alueisiin ja muihin Shopify Adminisi alueisiin.

Määritteen muokkaaminen

Voit muokata määritteitä milloin tahansa klikkaamalla hallintapaneelissa Sisältö > Metaobjektit.

Jos merkintä julkaistaan missä tahansa kaupassasi, muokkauksesi näkyvät automaattisesti kaikkialla, missä merkintää käytetään.

Jos haluat tehdä muutoksia merkinnän kenttiin, sinun täytyy muokata metaobjektin määritelmää eikä yksittäistä merkintää.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Sisältö > Metaobjektit.
  2. Klikkaa sen metaobjektin määritelmää, jonka määritettä haluat muokata.
  3. Lataa tiedot klikkaamalla merkintää.
  4. Tee tarvittavat muutokset merkintään.
  5. Määritä pudotusvalikosta tilaksi Luonnos tai Aktiivinen.
  6. Klikkaa Tallenna.

Luokkien metakenttien määritteiden lisääminen tai muokkaaminen tuotesivulta

Luokan metakentät käyttävät metaobjekteja, ja ne sisältävät oletusarvoisia määritteitä, joissa on metakenttäviittauksia. Voit muokata tai lisätä omia määritteitä ja yhdistää ne Shopifyn tuoteluokitukseen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa tuotetta, jonka määritteitä haluat muokata tai lisätä.
  3. Klikkaa Luokka-osiossa luokan metakenttää ja klikkaa sitten joko määritettä, jota haluat muokata, tai Lisää, jos haluat lisätä uuden määritteen. Jos käytät tuoteversioissasi luokan metakenttää, klikkaa Versiot-osiossa tuoteversion vieressä Muokkaa. Tämän jälkeen voit klikata muokattavaa määritettä ja sen jälkeen Muokkaa, tai voit klikata Lisää, jos haluat lisätä uuden määritteen.
  4. Muokkaa tai lisää kenttiä. Voit muokata kaikkia tuoteluokitukseen liitettyjä perusarvoja. Jos esimerkiksi haluat muuttaa värin black väriksi graphite, valitse perusväri black ja muuta sitten Nimi väriksi graphite.
  5. Klikkaa Tallenna.

Merkinnän poistaminen

Merkinnän poistoa ei voi peruuttaa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Sisältö > Metaobjektit.
  2. Klikkaa sen metaobjektin määritelmää, jonka määritteen haluat poistaa.
  3. Klikkaa merkintää, jonka haluat poistaa.
  4. Klikkaa Poista. Näkyviin tulee vahvistusteksti, joka vahvistaa, että haluat poistaa merkinnän.
  5. Poista merkintä klikkaamalla Poista.