Metaobjektin rakentaminen

Shopify Adminissa on kaksi paikkaa metaobjektien luomista varten:

• Sisältö > Metaobjektit
  • Kohdassa Asetukset > Mukautetut tiedot

Kun lisäät metaobjektin määritelmän, määrität seuraavat tiedot:

• Nimi: käytetään metakentän tunnistamiseen Shopify Adminissa, esimerkiksi Authors.
  • Tyyppi: metakenttien säilyttämät tietotyypit kuten teksti, tiedosto tai URL-osoite.
  • Kentät: määritä, minkä tyyppisen sisällön haluat näyttää metaobjektissa

• Jokaisella kentällä on nimi- (pakollinen), kuvaus-, tyyppi- ja validointisäännöt, kuten merkkirajat, vähimmäis- ja enimmäisarvot tai esiasetetut arvot.
    • Näyttönimi koskee yksittäisen kentän nimeä, ja sitä käytetään yksittäisen metaobjektin määritelmän yksilöimiseen. Voit milloin tahansa muuttaa kenttää, jolle näyttönimi on annettu. Näyttönimi annetaan automaattisesti metaobjektin määritteen ensimmäiselle tekstikentälle tai luodaan automaattisesti, jos metaobjektin määritelmässä ei ole tekstikenttiä.
    • Voit esimerkiksi lisätä yhden kentän tekstille ja määrittää sen näyttönimeksi, yhden kentän kuvalle ja yhden kentän värille.
  • Vaihtoehdot: missä metaobjekti on käytettävissä.

Luo metaobjekti

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sisältö > Metaobjektit tai Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Klikkaa Lisää määritelmä.
  3. Kirjoita Nimi-kenttään määritelmäsi nimi. Metaobjektisi tyyppi luodaan automaattisesti, ja sitä voidaan muokata ennen metaobjektin tallennusta.
  4. Klikkaa Lisää kenttä ja valitse sisältötyyppi, jonka haluat sisällyttää tähän metaobjektiin. Esimerkiksi yksirivinen teksti. Jokaisella kentällä on omat vaihtoehdot ja validointisäännöt.
  5. Määritä kenttä ja sen validointitiedot:

1. Kirjota määritteen Nimi.
    2. Valinnainen: Kirjoita Kuvaus-kenttään metaobjektin kuvaus.
    3. Valinnainen: Valitse Käytä tätä kenttää näyttönimenä, jos haluat käyttää kenttää näyttönimenä hakemiston haussa.
    4. Määritä kentän kelpoisuussäännöt ja klikkaa sitten Valmis.
  6. Lisää metaobjektiin lisäkenttiä tarpeen mukaan.

7. Valinnainen: Jos haluat poistaa pääsyn myyntipaikkaan, poista valinta Myyntipaikat-kohdasta Käyttöoikeudet-osion alta.

8. Valinnainen: Jos haluat sallia tämän metaobjektin merkintöjen julkaisemisen itsenäisinä sivuina, valitse Verkkosivut-kohdasta Ominaisuudet.

9. Klikkaa Tallenna.

Kun metaobjekti on tallennettu, voit aloittaa merkintöjen luomisen.

Metaobjektin poistaminen

Metaobjektin poistoa ei voi peruuttaa. Jos poistat metaobjektin, myös kaikki kyseisen metaobjektin merkinnät poistetaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Klikkaa Metaobjektit-osiossa metaobjektia, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa Poista. Näkyviin tulee vahvistusikkuna, jossa vahvistat, että haluat poistaa määritelmän.
  4. Poista määritys klikkaamalla Poista.