Mallit

Mallit ovat joukko osioita, jotka on määritetty niin, että verkkokauppasi näyttää ja tuntuu yhtenäiseltä. Malleissa käytettävissä olevat osiot riippuvat teemastasi. Teemaeditorissa voit selvittää, mitä malleja käytetään milläkin sivulla, ja voit muokata niitä, jos haluat mukauttaa asiakkaille näkyviä tietoja.

Kun malliin tehdään muutoksia, muutokset otetaan käyttöön kaikilla kyseistä sivumallia käyttävillä sivuilla. Jos esimerkiksi lisäät kokoelmamalliin uutiskirjeen tilauslomakkeen, uutiskirjeen tilauslomake näkyy kaikilla kokoelmasivuilla, joissa käytetään oletuskokoelmamallia.

Sinulla voi olla enintään 50 mallia luokkaa kohti.

Muokkaa malleja

Voit lisätä verkkokauppaasi osioita muokkaamalla malleja. Joissakin osioissa voit lisätä lohkoja, joita voidaan mukauttaa tarkemmin, mutta kaikissa osioissa tai lohkoissa ei ole asetuksia tai sisältöä, joita voi säätää. Kun muokkaat malleja, muutokset näkyvät reaaliaikaisesti teeman esikatseluikkunassa.

Toimi näin:

1. Valitse pudotusvalikosta malli, jota haluat muokata.
  2. Klikkaa + Lisää osio ja valitse sitten uusi osio malliasi varten.
  3. Näytä osion asetukset ja vaihtoehdot klikkaamalla uutta osiota.
  4. Tee muutokset osioon tai siinä oleviin lohkoihin.
  5. Kun olet tyytyväinen osioon, klikkaa Tallenna.

Luo uusi malli

Joitakin mallityyppejä voidaan käyttää useiden sivujen näyttämiseen käyttämällä kaupassasi olevia resursseja. Näihin mallityyppeihin kuuluvat:

• kokoelmat
  • tuotteet
  • blogit
  • blogiviestit
  • sivut

Kaikissa teemoissa on oletusmalli jokaista tyyppiä varten. Resurssit käyttävät tätä oletusmallia, jos et ole erikseen määrittänyt vaihtoehtoista mallia.

Kaikki malliin tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin tätä mallia käyttäviin sivuihin. Jos haluat, että osa sivuista näyttää erilaiselta, voit luoda uuden mallin, joka perustuu teemassasi valmiiksi olemassa olevaan malliin. Kun luot uuden mallin olemassa olevan mallin pohjalta, uuteen malliin sijoitetaan automaattisesti samat osiot, joita voit sitten muokata, poistaa, lisätä tai piilottaa tarpeen mukaan ilman, että tekemäsi muutokset vaikuttavat muihin samantyyppisiin malleihin.

Toimi näin:

1. Valitse malli pudotusvalikosta. Klikkaa + Luo malli.
  2. Anna mallille yksilöllinen nimi.
  3. Valitse pudotusvalikosta, minkä olemassa olevan mallin mukaan haluat tehdä uuden mallisi.
  4. Klikkaa Luo malli.

Mallien esikatselu

Mallien esikatselun avulla voit katsoa, miten erilaiset resurssit näytetään asiakkaille, kun tallennat tai julkaiset ne. Mallien esikatseluiden avulla voit esikatsella, miten sivut ja tuotteet näkyvät eri malleissa.

Mallit määritetään sivu- tai tuotetasolla. Malleja luodaan ja muokataan teemaeditorissa, mutta sivulle tai tuotteelle määritetty malli muutetaan Shopify Adminissa. Sivuillasi ja tuotteillasi voi olla useita malleja.

Vaihtoehtoisen mallin esikatselu

Voit esikatsella, miltä sivusi tai tuotteesi näyttävät eri malleissa.

Toimi näin:

1. Valitse malli pudotusvalikosta.
  2. Klikkaa sivupalkissa Muuta.
  3. Valitse tuote tai sivu, jota haluat esikatsella valitulla mallilla.

Uuden mallin käyttäminen

Voit muuttaa määritettyä mallia, joka on luotu jollekin seuraavista:

• sivut
  • tuotteet
  • kokoelmat
  • blogit
  • blogiviestit

Määritetyn mallin muuttaminen tehdään Shopify Adminissa. Mallit voidaan määrittää yksittäisen tuotteen tasolle tai usealle tuotteelle joukkotoimintoja käyttämällä. Tämä tehdään teemaeditorin ulkopuolella.

Toimi näin:

1. Klikkaa kaupan verkkosivun nimeä.
  2. Valitse Verkkokauppa-osiossa pudotusvalikosta uusi teemamalli, jotta voit käyttää sitä valitulla sivulla.
  3. Napauta Tallenna.

Uuden mallin käyttäminen tuotteessa

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Tuotteet.

2. Käytä hakusuodatinta löytääksesi tuotteen, jonka haluat muuttaa, tai klikkaa tuotetta olemassa olevien tuotteiden luettelossa.

3. Valitse Verkkokauppa-osiossa pudotusvalikosta uusi teemamalli, jotta voit käyttää sitä valittuun tuotteeseen.

4. Napauta Tallenna.

Uuden mallin käyttäminen kokoelmassa

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
  2. Etsi hakusuodattimella kokoelma, jota haluat muuttaa tai klikkaa kokoelmaa olemassa olevien kokoelmien luettelossa.
  3. Käytä pudotusvalikkoa kohdassa Verkkokauppa - valikosta voit valita uuden teemamallin, jota voit käyttää valittuun kokoelmaan.
  4. Napauta Tallenna.

Käytä uutta mallia blogipostauksessa

1. Käytä hakusuodatinta löytääksesi blogipostauksen, jonka haluat muuttaa, tai klikkaa tuotetta olemassa olevien blogipostausten luettelosta.
  2. Käytä pudotusvalikkoa kohdassa Verkkokauppa - valikosta voit valita uuden teemamallin, jota voit käyttää valittuun blogipostaukseen.
  3. Napauta Tallenna.

Ota uusi malli käyttöön blogissa

1. Käytä hakusuodatinta löytääksesi blogin, jonka haluat muuttaa, tai klikkaa tuotetta olemassa olevien blogien luettelosta.
  2. Käytä pudotusvalikkoa kohdassa Verkkokauppa - valikosta voit valita uuden teemamallin, jota voit käyttää valittuun blogiin.
  3. Napauta Tallenna.

Mallien muutokset joukkotoimintona

Joukkoeditorin avulla voit ottaa uuden mallin käyttöön kerralla useilla sivuilla, tuotteissa, kokoelmissa tai blogipostauksissa.

Tuotteiden muokkaaminen joukkotoimintona

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Tuotteet.
  2. Etsi hakusuodattimella tuotteet, joita haluat muuttaa.
  3. Jos haluat päivittää useita tuotteita samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita tuotteita samanaikaisesti, klikkaa muokattavien kohteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita tuotteita, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen tuotteen valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä tuotteita, valitse kohde klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa jotain toista valintaruutua.
  4. Klikkaa Muokkaa tuotteita.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Lisää kenttiä -pudotusvalikkoa ja valitse sitten Yleiset > Malli.

6. Klikkaa ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi kohteiden ympärillä näkyy ohut laatikko.

7. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

8. Napauta Tallenna.

Tuotteiden muokkaaminen joukkotoimintona

1. Siirry Shopifyn Administa kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
  2. Etsi hakusuodattimella kokoelmat, joita haluat muuttaa.
  3. Jos haluat päivittää useita kokoelmia samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita kokoelmia samanaikaisesti, klikkaa muokattavien kohteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita kokoelmia, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen kokoelman valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä kokoelmia, valitse kohde klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa jotain toista valintaruutua.
  4. Klikkaa Muokkaa tuotteita tai Muokkaa kokoelmia.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Lisää kenttiä -pudotusvalikkoa ja valitse sitten Yleiset > Malli.

6. Klikkaa ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi kohteiden ympärillä näkyy ohut laatikko.

7. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

8. Napauta Tallenna.

Sivujen tai blogipostausten muokkaaminen joukkotoimintona

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa ja klikkaa joko Sivut tai Blogipostaukset.
  2. Etsi hakusuodattimen avulla sivut tai blogipostaukset, joita haluat muuttaa.
  3. Jos haluat päivittää useita sivuja tai blogipostauksia samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita sivuja tai blogipostauksia samanaikaisesti, klikkaa muokattavien kohteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita sivuja tai blogipostauksia, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen sivun tai blogipostauksen valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä sivuja tai blogipostauksia, valitse kohde klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa toista valintaruutua.
  4. Klikkaa Muokkaa sivuja tai Muokkaa blogipostauksia.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Lisää kenttiä -pudotusvalikkoa ja valitse sitten Yleiset > Malli.

6. Klikkaa ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi kohteiden ympärillä näkyy ohut laatikko.

7. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

8. Napauta Tallenna.

Muokkaa blogeja joukkotoimintona

1. Jos haluat päivittää useita blogeja samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita blogeja samanaikaisesti, klikkaa muokattavien tuotteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita blogeja, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen sivun tai blogin valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä blogeja, valitse tuote klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa jotain toista valintaruutua.
  2. Klikkaa Muokkaa blogeja.

3. Klikkaa joukkoeditorissa Lisää kenttiä -pudotusvalikkoa ja valitse sitten Yleiset > Malli.

4. Klikkaa ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi kohteiden ympärillä näkyy ohut laatikko.

5. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

6. Napauta Tallenna.

Usein kysyttyä malleista

Miten voin poistaa mallin?

Jos haluat poistaa mallin, sinun on käytettävä koodieditoria.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, josta haluat poistaa mallin, ja valitse sitten Toiminnot > Muokkaa koodia.
  3. Etsi koodieditorista mallikansio. Klikkaa poistettavan mallin nimeä ja valitse sitten Poista tiedosto. Jos olet määrittänyt tähän malliin resursseja, ne näytetään oletusmallissa, kunnes määrität toisen mallin.

Miten muutan mallini nimeä?

Et voi muuttaa mallin nimeä sen jälkeen, kun se on luotu. Jos haluat mallille uuden nimen, voit luoda uuden mallin vanhan mallin pohjalta ja antaa sille haluamasi nimen, ennen kuin poistat alkuperäisen mallin.