Mallar

Mallar är en samling avsnitt som är konfigurerade för att ge din webbshop ett konsekvent utseende och känsla. Vilka avsnitt som finns tillgängliga i dina mallar beror på ditt tema. I temaredigeraren kan du upptäcka vilka mallar som tillämpas på vilka sidor och sedan redigera dem för att anpassa den information som visas för dina kunder.

Genom att redigera en mall tillämpas ändringarna på varje sida som använder den sidmallen. Om du till exempel lägger till ett nyhetsbrevsformulär för registrering i en kollektionsmall visar nu alla kollektionssidor som använder standardkollektionsmallen nyhetsbrevsformuläret.

Du kan ha upp till 1 000 mallar totalt.

Redigera mallar

Du kan redigera dina mallar för att lägga till avsnitt i din webbshop. Vissa avsnitt innehåller block som kan anpassas ytterligare, men alla avsnitt och block har inte inställningar eller innehåll som kan redigeras. När du redigerar dina mallar visas dina ändringar i realtid i temats förhandsgranskningsfönster.

Steg:

Skapa ny mall

Vissa malltyper kan användas för att visa flera sidor med hjälp av resurserna i din butik. Dessa malltyper inkluderar:

• produktserier
  • produkter
  • bloggar
  • blogginlägg
  • sidor

Alla teman har en standardmall för varje typ. Denna standardmall är de resurser som används om du inte uttryckligen har ställt in en alternativ mall.

Alla ändringar du gör i en mall påverkar alla sidor som använder den mallen. Om du vill visa vissa sidor av den typen på ett annat sätt kan du skapa en ny mall baserat på en som redan finns i ditt tema. Om du skapar en ny mall från en befintlig mall fylls din nya mall automatiskt i med samma avsnitt, som du sedan kan redigera för att ta bort, lägga till eller dölja avsnitt efter behov utan att påverka visningen av andra mallar av den typen.

Steg:

Skapa en mall för metaobjekt

Du kan skapa en mall för en webbsida för metaobjekt.

För att använda den här funktionen måste du slutföra följande steg:

1. Skapa en metaobjektsdefinition med skyltfönsteråtkomst och, om du vill, aktivera funktionen Webbsidor manuellt. När du skapar en temamall aktiverar temaredigeraren funktionen Webbsidor.
  2. Skapa poster för metaobjektsdefinitionen.

Du kan nu skapa en temamall.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Webbshop > teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa
  3. Öppna sidväljaren högst upp på sidan.
  4. Klicka på Skapa metaobjektsmall. I dialogrutan klickar du på metaobjektet som du vill använda för ditt tema. Du kan ändra vilket metaobjektsfält som används för Sidrubrik och Metabeskrivning, och du kan redigera URL-användarnamnet i avsnittet Sökmotorlistning. Mallen döps automatiskt med samma namn som din metaobjektsdefinition.
  5. Klicka på Skapa mall.
  6. När du har skapat mallen kan du lägga till avsnitt och block, och redigera inställningarna för att anpassa mallen. Du kan använda dynamiska källor för att ansluta dina fält med metaobjektsdefinitioner. Om du till exempel skapar sidor med bilder för dina ambassadörer, kanske du vill lägga till en bild med text och sedan ansluta metaobjektsposterna genom att klicka på ikonen för den dynamiska källan.
  7. Klicka på Spara.

Förhandsvisningar av mall

Med förhandsgranskning av mallar kan du testa hur en mall visar olika resurser för dina kunder när du sparar eller publicerar. Du kan använda förhandsgranskning av mallar för att se hur dina sidor eller produkter visas med en annan mall tillämpad.

Mallar tilldelas på en sid- eller produktnivå. Du skapar och redigerar mallar i temaredigeraren, men du ändrar en sida eller en produkts tilldelade mall i din Shopify-admin. Du kan ha flera mallar för dina sidor och produkter.

Förhandsgranska en alternativ mall

Du kan förhandsgranska hur dina sidor eller produkter visas med en annan mall tillämpad.

Steg:

Använd en ny mall

Du kan ändra en tilldelad mall för följande avsnitt i ett publicerat tema:

• sidor
  • produkter
  • produktserier
  • bloggar
  • blogginlägg

Du ändrar en tilldelad mall i din Shopify-admin. Mallalternativen som visas baseras på tillgängliga mallar i det aktuella livetemat.

Mallar för produkter och produktserier kan tilldelas på en enskild artikelnivå eller till flera artiklar med hjälp av Massredigeraren. Detta görs utanför temaredigeraren.

Tillämpa en ny mall på en sida

Använd en ny mall för en produkt

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Använd sökfiltret för att hitta produkten som du vill ändra, eller klicka på produkten från listan med befintliga produkter.

3. I avsnittet Webbshop använder du rullgardinsmenyn för att välja en ny temamall som ska gälla för den valda produkten.

4. Klicka på Spara.

Använd en ny mall för en kollektion

1. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Produktserier.
  2. Använd sökfiltret för att hitta den produktserie du vill ändra, eller klicka på produktserien från listan över befintliga produktserier.
  3. I avsnittet Webbshop använder du rullgardinsmenyn för att välja en ny temamall att tillämpa på den utvalda produktserien.
  4. Klicka på Spara.

Tillämpa en ny mall på ett blogginlägg

Tillämpa en ny mall på en blogg

Ändringar i bulkmallar

Du kan använda massredigeraren för att tillämpa en ny mall för flera produkter eller produktserier samtidigt.

Massredigera produkter

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.
  2. Använd sökfiltret för att hitta de produkter som du vill ändra.
  3. Använd följande genvägar för att redigera flera produkter samtidigt:

• Välj och redigera flera produkter samtidigt genom att klicka på kryssrutan för de artiklar som du vill redigera.
    • Om du vill välja flera olika produkter så klickar du i en kryssruta, håller ned skift-tangenten och klickar i kryssrutan för en annan produkt.
    • Om du vill välja flera intilliggande produkter så klickar du för att välja en artikel, håller ned skifttangenten och klickar på en annan artikels kryssruta.
  4. Klicka på Massredigera.

5. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner i massredigeraren och klicka sedan i kryssrutan Mall i avsnittet Allmänt.

6. Klicka på mallfältet på den översta raden, håll sedan shift-tangenten intryckt och klicka på mallfältet på den sista raden. En blå skuggning visas runt de artiklar som du har valt.

7. Välj en ny mall för de valda artiklarna genom att använda rullgardinsmenyn.

8. Klicka på Spara.

Massredigera produktserier

1. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Produktserier.
  2. Använd sökfiltret för att hitta de produktserier som du vill ändra.
  3. Använd följande genvägar för att redigera flera kategorier samtidigt:

• Välj och redigera flera produktserier samtidigt genom att klicka på kryssrutan för de artiklar som du vill redigera.
    • Om du vill välja flera olika produktserier så klickar du i en kryssruta, håller ned skift-tangenten och klickar i kryssrutan för en annan produktserie.
    • Om du vill välja flera intilliggande produktserier så klickar du för att välja en artikel, håller ned skifttangenten och klickar på ett annat artikels kryssruta.
  4. Klicka på Massredigera.

5. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner i massredigeraren och klicka sedan i kryssrutan Mall i avsnittet Allmänt.

6. Klicka på mallfältet på den översta raden, håll sedan shift-tangenten intryckt och klicka på mallfältet på den sista raden. En blå skuggning visas runt de artiklar som du har valt.

7. Välj en ny mall för de valda artiklarna genom att använda rullgardinsmenyn.

8. Klicka på Spara.

Hantera dina mallar

Om du vill byta namn på eller radera din mall måste du använda kodredigeraren. Att redigera din mallfil kan orsaka problem i din webbshop.

Byt namn på en mall

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta temat med den mall du vill byta namn på och klicka sedan på knappen ... > Redigera kod.
  3. Hitta mallmappen i kodredigeraren. Klicka på namnet på den mall du vill byta namn på och klicka sedan på Byt namn på fil.
  4. Ange det nya mallnamnet och klicka på Byt namn på fil för att spara.

Radera en mall

1. Från din Shopify-administratör går du till Webbshop > Teman
  2. Hitta temat du vill radera en mall från och klicka sedan på knappen ... > Redigera kod.
  3. Hitta mallmappen i kodredigeraren. Klicka på namnet på den mall du vill radera och klicka sedan på Radera fil. Om du har några resurser tilldelade till den mallen kommer de att visas med standardmallen tills du tilldelar en annan mall.