Uppgradering till Online Store 2.0

Om du vill dra nytta av nya funktioner kan du vilja uppgradera din webbshop till att använda ett Online Store 2.0-tema.

Det är inte obligatoriskt att uppdatera till Online Store 2.0. Du kan fortsätta använda ett gammalt tema om det uppfyller behoven för din butik.

Du kan uppgradera till Online Store 2.0 på flera sätt:

Att tänka på vid temauppgradering

Att uppgradera ditt tema kan vara en komplex process. Fundera över om ditt aktuella tema uppfyller dina behov innan du bestämmer dig för att uppdatera ditt tema eller flytta till ett nytt tema.

Vissa appar kanske inte är kompatibla med teman för Online Store 2.0. Hänvisa till dokumentationen för din app eller kontakta din apputvecklare om du är osäker.

Du kan arbeta med ditt tema i temabiblioteket innan du publicerar det. Om du lägger till ett tema för webbutik 2.0 i ditt temabibliotek påverkas inte ditt aktuella tema eller andra teman i biblioteket.

Övriga delar av ditt konto påverkas inte när du byter till ett nytt tema eller om du byter till ett nytt tema. Du kan experimentera med olika temastilar och inställningar utan att oroa dig för övrigt innehåll på ditt administratörskonto.

Ladda ner ett tema för Online Store 2.0 från Shopifys temabutik

Uppdatera butikens utseende och få tillgång till nya funktioner genom att ladda ner ett nytt tema från Shopifys temabutik.

Om du vill ha mer information om Online Store 2.0-teman, se dokumentationen om gratis Shopify-teman eller bläddra i temabutiken för att hitta teman som är kompatibla med Online Store 2.0.

Nya teman för Online Store 2.0 kommer läggas till under de kommande veckorna och månaderna. Om du inte hittar ett tema för Online Store 2.0 som möter ditt företags behov nu kan du regelbundet kontrollera igen.

Lägg till en ny version av ditt aktuella tema i din butik

Din temautvecklare kan uppgradera ditt aktuella tema till Online Store 2.0.

Till skillnad från andra temauppdateringar kan den här uppdateringen inte tillämpas automatiskt i din butik. Se Uppdatera teman för att lära dig hur du lägger till en ny version av ditt aktuella tema i din butik.

Om din temautvecklare inte ännu har uppdaterat ditt tema till att använda Online Store 2.0 kan du kontakta dem för att ta reda på om de planerar att uppdatera temat eller erbjuda ett liknande tema som använder Online Store 2.0 i framtiden.

Migrera ditt aktuella tema manuellt

Du kan uppgradera ditt aktuella tema till Online Store 2.0 genom att migrera dina aktuella temamallar till den nya arkitekturen.

Du bör endast uppgradera ditt eget tema till Online Store 2.0 om du är bekväm med att redigera HTML, CSS och Liquid. Om du inte är bekväm med att redigera kod kan du anlita en Shopify partner för att hjälpa dig. Läs mer om att anlita en Shopify partner.

Överväg att kontakta utvecklaren eller byrån som byggt temat för att planera uppgraderingen om ditt tema har byggts specifikt för dig.

För att börja migrera ditt tema, följ migreringsguiden på Shopify.dev. Om du migrerar ditt aktuella tema till Online Store 2.0 bör du duplicera temat och migrera den duplicerade kopian. Du kan publicera duplikatet när du är redo.