Uppdatera teman

Shopify och andra temadesigner släpper ofta uppdaterade versioner av teman som de har publicerat i Shopifys temabutik. Dessa uppdaterade versioner innehåller vanligtvis buggfixar och nya funktioner.

De mest aktuella versionerna av alla teman finns i temabutiken. Du kan lägga till en uppdaterad version gratis om du har köpt ett betaltema från temabutiken. Kontakta formgivaren avseende uppdateringar om du köpte ett betaltema från en tredjepartsdesigner.

När en uppdatering för ett tema är tillgänglig kommer en avisering att visas under temat i din Shopify-administratör. Klicka på aviseringen för att öppna popup-detaljerna och klicka sedan på Lägg till i temabiblioteket för att lägga till den uppdaterade versionen i ditt temabibliotek eller Visa versionsanteckningar för att läsa om den nya utgåvan.

Prova webbshop med tillgänglig uppdatering av Dawn-temat.
Prova webbshop med en verifierad uppdatering av Dawn-temat.

Du kan uppdatera dina webbutiksteman så länge som du eller en installerad app inte har gjort några kodändringar i ditt tema.

Alla anpassningar som görs i ditt tema med hjälp av temaredigeraren kopieras över och används i det uppdaterade temat. Dessa inkluderar:

• Ändrade temainställningar
  • Ändrad sid-layout, som att lägga till, ordna om, ta bort eller dölja avsnitt eller block
  • Ändrade temainställningar
  • Nya mallar
  • Tillagda, borttagna eller ändrade inställningar i app-inbäddningar eller app-tillägg

Lägg till en uppdatering till ditt temabibliotek

När du lägger till ett uppdaterat tema läggs en ny version av temat till i ditt webbshopsbibliotek. Alla anpassningar du har gjort i din webbshop med temaredigeraren kopieras till den uppdaterade versionen av temat.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Online store.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Teman.

5. Hitta det tema du vill uppdatera och klicka på versionsaviseringen.

6. Klicka på Lägg till i temabiblioteket. Detta kommer att göra en kopia av ditt ursprungliga tema (som heter [theme name]), ladda ner den uppdaterade temaversionen och tillämpa sedan dina anpassningar av temaredigeraren.

När det uppdaterade temat har lagts till i ditt temabibliotek klickar du på Granska tema för att säkerställa att din webbutik ser ut och fungerar som du förväntar dig och klickar sedan på Publicera när du är redo att göra den nya temaversionen live.

Prova webbshop med ett uppdaterat tema redo för granskning.

Ladda ner en temafil

Om den uppdaterade funktionen inte är tillgänglig för ett tema, eller om du har gjort kodändringar, kan du inte uppdatera ditt tema automatiskt. Du kan använda den senaste versionen genom att installera en uppdaterad kopia av ditt tema från Shopifys temabutik och sedan manuellt tillämpa alla dina inställningar och anpassningar.

När det inte finns någon tillgänglig temauppdatering eller om du har den senaste versionen av ett tema ser du ditt temas sista datum för att spara.

Exempel på webbshop utan tillgänglig temauppdatering