Uppdatera teman

Shopify och andra temadesigners släpper ofta uppdaterade versioner av teman som de har publicerat i Shopifys temabutik. Dessa uppdaterade versioner innehåller vanligtvis buggfixar och nya funktioner.

De mest aktuella versionerna av alla teman finns i Theme Store. Du kan lägga till en uppdaterad version gratis om du har köpt ett betaltema från Theme Store. Kontakta formgivaren avseende uppdateringar om du köpte ett betaltema från en tredjepartsdesigner.

När en uppdatering för ett tema är tillgänglig kommer en avisering att visas under temat i din Shopify-administratör. Klicka på aviseringen för att öppna popup-detaljerna och klicka sedan på Lägg till i temabiblioteket för att lägga till den uppdaterade versionen i ditt temabibliotek eller Visa versionsanteckningar för att läsa om den nya utgåvan.

Prova webbshop med tillgänglig uppdatering av Dawn-temat

Prova webbshop med tillgänglig uppdatering av Dawn-temat

Du kan uppdatera dina webbshopsteman så länge som du eller en installerad app inte har gjort några kodändringar i ditt tema. Eventuella anpassningar som gjorts i din webbshop med temaredigeraren kopieras över och tillämpas på det uppdaterade temat.

Lägg till en uppdatering till ditt temabibliotek

När du lägger till ett uppdaterat tema läggs en ny version av temat till i ditt webbshopsbibliotek. Alla anpassningar du har gjort i din webbshop med temaredigeraren kopieras till den uppdaterade versionen av temat.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Webbshop > teman.
  2. Hitta det tema du vill uppdatera och klicka på versionsaviseringen.
  3. Klicka på Lägg till i temabiblioteket. Detta kommer att göra en kopia av ditt ursprungliga tema (som heter [theme name]), ladda ner den uppdaterade temaversionen och tillämpa sedan dina anpassningar av temaredigeraren.

När det uppdaterade temat har lagts till i ditt temabibliotek, klicka på Granska tema eller Anpassa för att ladda upp det uppdaterade temat i din temaredigerare. När du har granskat den uppdaterade temaversionen kan du anpassa temat ytterligare eller publicera temat för att uppdatera din webbshop.

Exempel på webbshop med temauppdateringen Dawn installerad

Ladda ner en temafil

Om uppdateringsfunktionen inte är tillgänglig för ett tema eller om du har gjort kodändringar kan du inte uppdatera ditt tema automatiskt. Du kan dra nytta av den senaste versionen genom att installera en ny kopia av ditt tema från Shopifys temabutik och sedan manuellt tillämpa alla dina inställningar och anpassningar.

När det inte finns någon tillgänglig temauppdatering eller om du har den senaste versionen av ett tema ser du ditt temas sista datum för att spara.

Exempel på webbshop utan tillgänglig temauppdatering