Thema's bijwerken

Shopify en andere themaontwerpers brengen geregeld bijgewerkte versies van hun thema's uit die zij hebben gepubliceerd in de Shopify Theme Store. Deze bijgewerkte versies bevatten meestal foutoplossingen en nieuwe functies.

De meest actuele versies van alle thema's zijn beschikbaar in de Shopify Theme Store. Als je een betaald thema hebt gekocht in de Shopify Theme Store, kun je een bijgewerkte versie gratis toevoegen. Als je een betaald thema hebt gekocht van een externe themaontwerper, neem dan contact op met de ontwerper voor updates.

Wanneer een update voor een thema beschikbaar is, wordt een melding weergegeven onder het thema in het Shopify-beheercentrum. Klik op de melding om de pop-up voor details te openen en klik op Toevoegen aan themabibliotheek om de bijgewerkte versie toe te voegen aan je themabibliotheek of op Release-opmerkingen bekijken voor informatie over de nieuwe release.

Er is een update beschikbaar voor de voorbeeld-onlinewinkel met het Dawn-thema.
Voorbeeld-onlinewinkel met een geverifieerde update voor het Dawn-thema beschikbaar.

Je kunt de thema's van je onlinewinkel bijwerken zolang jij of een geïnstalleerde app geen codewijzigingen in je thema hebben aangebracht.

Eventuele aanpassingen die je met de themabewerker aan het thema hebt toegevoegd, worden meegenomen naar het bijgewerkte thema. Dit zijn onder andere:

• gewijzigde thema-instellingen;
  • gewijzigde paginaopmaak, zoals secties of blokken die zijn toegevoegd, anders gerangschikt of verborgen;
  • gewijzigde thema-instellingen;
  • nieuwe templates;
  • toegevoegde, verwijderde of gewijzigde instellingen van ingesloten apps of app-extensies.

Een update aan je themabibliotheek toevoegen

Wanneer je een bijgewerkt thema toevoegt, wordt een nieuwe versie van het thema toegevoegd aan de bibliotheek van je onlinewinkel. Alle aanpassingen die je met de themabewerker aan je onlinewinkel hebt ingevoerd, worden gekopieerd naar de bijgewerkte versie van het thema.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Thema's:

5. Zoek het thema dat je wilt bijwerken en klik op de versiemelding.

6. Klik op Toevoegen aan themabibliotheek. Hiermee wordt een kopie van het oorspronkelijke thema ([themanaam]), de bijgewerkte themaversie gedownload en worden de aanpassingen van je themabewerker toegepast.

Wanneer het bijgewerkte thema is toegevoegd aan de themabibliotheek, klik je op Thema controleren om ervoor te zorgen dat je onlinewinkel er uitziet en werkt zoals je verwacht. Klik op Publiceren wanneer je klaar bent om de nieuwe themaversie live te maken.

Voorbeeld-onlinewinkel met een bijgewerkt thema dat klaar is voor evaluatie.

Een themabestand downloaden

Als de updatefunctie niet beschikbaar is voor een thema of als je wijzigingen in de code hebt aangebracht, dan kun je je thema niet automatisch bijwerken. Je kunt dan de meest recente versie gebruiken als je een nieuw exemplaar van het thema uit de Shopify Theme Store installeert en alle instellingen en aanpassingen handmatig toepast.

Wanneer er geen thema-update beschikbaar is of je de nieuwste versie van een thema hebt, zie je de datum waarop je thema voor het laatst is opgeslagen.

Voorbeeld-onlinewinkel zonder beschikbare thema-update