Versies van thema-architectuur

In juli 2021 heeft Shopify een nieuwe thema-architectuur uitgebracht genaamd Online Store 2.0. Thema's die de vorige architectuur gebruiken, worden vintage thema's genoemd. Vintage thema's hebben twee types: met secties en zonder secties De versie van je thema-architectuur bepaalt de bestandstypen die deel uit maken van je thema, de manieren waarop je je thema kunt aanpassen en de manieren waarop apps kunnen worden geïntegreerd met je thema. De versie van je thema-architectuur kan je ook toegang geven tot nieuwe Shopify-functies.

Shopify biedt één gratis Online Store 2.0-thema genaamd Dawn. Lees meer informatie over Dawn of blader door de themawinkel om thema's te zoeken die compatibel zijn met Online Store 2.0.

Upgraden naar Online Store 2.0 is niet verplicht. Je kunt een vintage thema blijven gebruiken als het aan de behoeften van je bedrijf voldoet.

Online Store 2.0-functies versus vintage themafuncties

Vergelijk themafuncties
Functie Vintage OS 2.0
Secties op de homepage
Pas de content op de homepage van je onlinewinkel aan. Secties toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om de pagina-opmaak aan te maken.
Secties op elke pagina
Pas de content op de meeste pagina's van je onlinewinkel aan. Secties en blokken toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om unieke pagina-opmaak aan te maken.
-
Verbeterde app-ondersteuning
Installeer of verander apps zonder dat je met code aan de slag hoeft. Voeg overal in je thema app-functionaliteit toe met behulp van app-blokken.
-
Content met meer opmaak dankzij dynamische bronnen
Voeg dynamische, gespecialiseerde informatie aan elke instelling in je thema toe door de instelling te koppelen aan een dynamische bron. Een dynamische bron kan een bronattribuut of een metaveldwaarde zijn.
-
Filteren van collecties
Geef klanten de mogelijkheid om collecties in je winkel te filteren op beschikbaarheid, prijs en meer.
-

Bepaal de versie van je thema-architectuur

Je wilt misschien in de volgende gevallen weten welke themaversie van je thema wordt gebruikt:

• je probeert te bepalen of een app of app-functie compatibel is met je thema
  • je wilt een van de functies gebruiken die alleen beschikbaar zijn voor Online Store 2.0-thema's
  • je wilt weten of een bepaalde aanpassingstutorial van toepassing is op je thema

De versie van de thema-architectuur is specifiek voor elk thema in je themabibliotheek. Mogelijk heb je tegelijkertijd zowel vintage thema's als Online Store 2.0-thema's in je themabibliotheek.

Stappen:

1. Selecteer Producten > Standaardproduct. Hiermee wordt de standaardproducttemplate geopend.
  2. Zoek op de zijbalk onder de secties voor producttemplate. Als je een Online Store 2.0-thema hebt, wordt er een knop Sectie toevoegen weergegeven onder de sectielijst.
  3. Als er geen knop Sectie toevoegen verschijnt, dan heb je misschien een vintage thema met secties of een vintage thema zonder secties. Volg de stappen bij Bepaal de vintage versie van je thema-architectuur om te weten te komen welke vintage architectuurversie je thema gebruikt.

Als je een Online Store 2.0-thema gebruikt, kun je secties toevoegen aan je productpagina.

Bepaal de vintage versie van je thema-architectuur

Nadat je weet dat je een vintage thema gebruikt, moet je ook weten of je een thema met secties of zonder secties gebruikt. Dit helpt je te begrijpen welke aanpassingen beschikbaar zijn voor je thema en welke stappen je moet volgen in eventuele tutorials voor thema-aanpassingen.

Een manier om in de themabewerker te bekijken is om te controleren of je kunt verslepen om de opmaak van je homepage te regelen. Als je elementen kunt slepen en neerzetten, heb je een thema met secties.

Vink de map Secties in je themacode aan om er zeker van te zijn welke versie je gebruikt.

Stappen:

1. Controleer de mapstructuur in de zijbalk:
    • Gebruik een thema met secties als de directory Secties bestanden bevat.
    • Gebruik een thema zonder secties als de directory Secties geen bestanden bevat.

Meer informatie over je themaversie

Nadat je je themaversie hebt vastgesteld, kun je de documentatie en aanpassingshandleidingen verkennen die op jou van toepassing zijn: