Versies van thema-architectuur

In juli 2021 heeft Shopify een nieuwe thema-architectuur uitgebracht met de naam Online Store 2.0. Thema's die de vorige architectuur gebruiken, heten vintage thema's. Vintage thema's zijn niet beschikbaar in de Theme Store en worden alleen bijgewerkt als dat voor de beveiliging nodig is. Er zijn vintage thema's met en zonder secties. De versie van je thema-architectuur bepaalt uit welke bestandstypen je thema bestaat, de manieren waarop je het thema kunt aanpassen en de manieren waarop apps kunnen integreren met het thema. Jouw versie van de thema-architectuur kan je ook toegang geven tot nieuwe Shopify-functies.

Shopify biedt diverse Online Store 2.0-thema's, die allemaal met een eigen look-and-feel zijn ontworpen. Zoek meer informatie over OS2.0-thema's of kijk rond in de Shopify Theme Store om te zoeken naar thema's die compatibel zijn met Online Store 2.0.

De versie van je thema-architectuur bepaalt ook je toegang tot nieuwe Shopify-functies, die alleen worden uitgebracht in Online Store 2.0-thema's.

Online Store 2.0-functies versus vintage themafuncties

Vergelijk themafuncties
Functie Vintage OS 2.0
Secties op de homepage
Pas de content op de homepage van je webshop aan. Secties toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om de pagina-opmaak aan te maken.
Secties op elke pagina
Pas de content op de meeste pagina's van je webshop aan. Secties en blokken toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om unieke pagina-opmaak aan te maken.
-
Verbeterde app-ondersteuning
Installeer of verander apps zonder dat je met code aan de slag hoeft. Voeg overal in je thema app-functionaliteit toe met behulp van app-blokken.
-
Content met meer opmaak dankzij dynamische bronnen
Voeg dynamische, gespecialiseerde informatie aan elke instelling in je thema toe door de instelling te koppelen aan een dynamische bron. Een dynamische bron kan een bronattribuut of een metaveldwaarde zijn.
-
Filteren van collecties
Geef klanten de mogelijkheid om collecties in je winkel te filteren op bijvoorbeeld beschikbaarheid en prijs.
-

Bepaal de versie van je thema-architectuur

Je wilt misschien in de volgende gevallen weten welke themaversie van je thema wordt gebruikt:

• je probeert te bepalen of een app of app-functie compatibel is met je thema
  • je wilt een van de functies gebruiken die alleen beschikbaar zijn voor Online Store 2.0-thema's
  • je wilt weten of een bepaalde aanpassingstutorial van toepassing is op je thema

De versie van de thema-architectuur is specifiek voor elk thema in je themabibliotheek. Mogelijk heb je tegelijkertijd zowel vintage thema's als Online Store 2.0-thema's in je themabibliotheek.

Stappen:

Als je een Online Store 2.0-thema gebruikt, kun je secties toevoegen aan je productpagina.

De vintageversie van je thema-architectuur bepalen

Nadat je weet dat je een vintage thema gebruikt, moet je ook weten of je een thema met secties of zonder secties gebruikt. Dit helpt je te begrijpen welke aanpassingen beschikbaar zijn voor je thema en welke stappen je moet volgen in eventuele tutorials voor thema-aanpassingen.

Een manier om in de themabewerker te bekijken is om te controleren of je kunt verslepen om de opmaak van je homepage te regelen. Als je elementen kunt slepen en neerzetten, heb je een thema met secties.

Vink de map Secties in je themacode aan om er zeker van te zijn welke versie je gebruikt.

Stappen:

Op deze pagina

Themaversies

Alle thema's hebben een versienummer dat je kunt zien in de themabibliotheek. Bekijk de release-opmerkingen van een thema-update voor meer informatie over de verschillen in themaversies.

Er is een update beschikbaar voor de voorbeeld-webshop met het Dawn-thema