Temaers arkitekturversioner

I juli 2021 udgav Shopify en ny temaarkitektur kaldet Online Store 2.0. Temaer, der bruger den tidligere arkitektur kaldes ældre temaer. Ældre temaer har to typer: med sektioner og uden sektioner. Dit temas arkitekturversion afgør, hvilke filtyper temaet består af, hvordan temaet kan tilpasses, og hvordan du kan integrere apps med dit tema. Dit temas arkitekturversion giver muligvis også adgang til nye Shopify-funktioner.

Shopify tilbyder ét gratis Online Store 2.0-tema kaldet Dawn. Få mere at vide om Dawn, eller gennemse temabutikken for at finde temaer, der er kompatible med Online Store 2.0.

Opgradering til Online Store 2.0 er ikke obligatorisk. Du kan fortsætte med at bruge et ældre tema, hvis det opfylder din virksomheds behov.

Online Store 2.0-funktioner vs. funktioner i ældre temaer

Sammenlign temafunktioner
Funktion Vintage OS 2.0
Afsnit på startsiden
Tilpas indholdet på startsiden i din webshop. Tilføj, omarranger eller fjern afsnit og blokke for at oprette dit sidelayout.
Afsnit på alle sider
Tilpas indholdet på de fleste sider i din webshop. Tilføj, omarranger eller flyt afsnit og blokke for at skabe unikke sidelayouts.
-
Forbedret appsupport
Installer eller rediger apps uden at behandle kode. Tilføj appfunktionalitet hvor som helst i temaet ved hjælp af appblokke.
-
Bedre indhold ved hjælp af dynamiske kilder
Føj dynamiske, specialiserede oplysninger til alle indstillinger i dit tema ved at knytte indstillingen til en dynamisk kilde. En dynamisk kilde kan være en attribut for en ressource eller en værdi for et metafelt.
-
Kollektionsfiltrering
Giv kunder mulighed for at filtrere kollektioner i din butik efter tilgængelighed, pris og meget mere.
-

Afgør dit temas arkitekturversion

Du skal f.eks. vide dit temas arkitekturversion i følgende situationer:

• Du prøver at finde ud af, om en app eller appfunktion er kompatibel med dit tema
  • Du vil bruge en af de funktioner, der kun er tilgængelige for Online Store 2.0-temaer
  • Du vil vide, om en bestemt tilpasningsvejledning er relevant for dit tema

Arkitekturversioner for temaer er specifikke for alle temaer i dit temabibliotek. Du kan have Online Store 2.0-temaer og ældre temaer i dit temabibliotek på samme tid.

Fremgangsmåde:

1. Vælg Produkter > Standardprodukter. Dette åbner standardskabelonen for produkter.
  2. Kig i sidebjælken under afsnittene med produktskabeloner. Hvis du har et Online Store 2.0-tema, vises knappen Tilføj afsnit under listen med afsnit.
  3. Hvis knappen Tilføj afsnit ikke vises, kan du have et ældre tema, der er inddelt i afsnit, eller et ældre tema, der ikke er inddelt i afsnit. Følg trinnene i Afgør dit ældre temas arkitekturversion for at finde ud af, hvilken ældre arkitekturversion dit tema bruger.

Hvis du bruger et Online Store 2.0-tema, kan du føje afsnit til din produktside.

Afgør dit ældre temas arkitekturversion

Når du ved, at du bruger et ældre tema, bør du også finde ud af, om du bruger et tema med sektioner eller uden sektioner. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke tilpasninger der er tilgængelige for dit tema, og hvilke trin du skal følge i de fleste vejledninger til tematilpasning.

Du kan gøre dette ved hjælp af temaeditoren. Prøv at se, om du kan trække og slippe for at omorganisere startsidens layout. Hvis du kan trække og slippe elementerne, har du et tema med sektioner.

Hvis du vil være helt sikker på, hvilken version du bruger, kan du se mappen Sektioner i din temakode.

Fremgangsmåde:

1. Se mappestrukturen i sidebjælken:
    • Hvis der er filer i mappen Sektioner, bruger du et tema med sektioner.
    • Hvis der ikke er nogen filer i mappen Sektioner, bruger du et tema uden sektioner.

Få mere at vide om temaversionen

Når du har fundet din temaversion, kan du udforske den dokumentation og de tilpasningsvejledninger, der er relevante for dig: