Forstå licenser og overførsel af temaer på Shopify

Når du køber et tema fra Shopify Theme Store, er dette tema kun licenseret til den butik, hvor du foretog købet. Dette betyder, at ulicenserede temaer ikke er kvalificeret til support eller opdateringer, når nye funktioner udgives. Du kan finde mere detaljerede oplysninger om licens i Shopifys servicevilkår.

Handlinger for ulicenserede temaer

Hvis du får besked om, at du har et ulicenseret tema eller modtager en DMCA-indberetning, skal du foretage en af følgende specifikke handlinger:

• Køb: Overvej at købe temaet til den butik, hvor du planlægger at bruge det.
  • Slet: Hvis du vælger ikke at købe temaet, skal du fjerne det fra dit temabibliotek.
  • Overførsel: I de tilfælde hvor du tidligere har købt et tema til en gammel butik, men ikke længere bruger det i denne butik, vil du muligvis kunne overføre temaet til din nye butik.

Krav til overførsel af et tema

Når du overfører et tema, du har købt i Shopify Theme Store, skal du huske, at et tema kun kan anvendes i én butik ad gangen. Hvis du vil overføre et betalt tema fra én butik til en anden, skal du sikre dig, at følgende kriterier overholdes:

• Begge konti har samme kontoejermail knyttet til sig.
  • Du er den registrerede ejer af begge konti.
  • Du lukker den oprindelige butik, som temaet blev købt til. Den lukkede butik kan ikke genåbnes, når temaet er blevet overført.

Overfør et tema

1. Gå til Webshop > Temaer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Handlinger > Download temafil ud for det tema, du vil overføre. Der sendes en mail med filen til dig.
  3. Download filen fra mailen til din enhed.
  4. Sørg for, at filen er helt downloadet til din enhed, før du fortsætter.
  5. Fjern temaet fra den oprindelige butik, herunder alle omdøbte kopier. Hvis der kun findes kopier, skal du tilføje et gratis tema for at slette alle kopier af det betalte tema.
  6. Luk den oprindelige butik.
  7. Hvis du vil uploade temafilen til den nye butik, skal du gå til Webshop > Temaer og derefter klikke på Tilføj tema > Upload ZIP-fil. Du kan få flere oplysninger under tilføjelse, forhåndsvisning og køb af temaer.
  8. Køb temaet igen til den nye butik.
  9. Valgfrit: Kontakt Shopify Support for at få en refusion af den oprindelige temafaktura. Refusioner baseres på den oprindelige købspris, selv hvis den aktuelle pris er højere.

Downloadet indhold

Produkter, kollektioner, menuer, sider og blogopslag inkluderes ikke i overførselsprocessen for temaet. Hvis du vil overføre visse typer butiksoplysninger, som f.eks. produkter og kunder, kan du overveje at lære mere om, hvordan du duplikerer en butik ved hjælp af CSV-filer. Du kan også lære mere om, hvordan du bedst forbereder dig til at skifte tema.