Forstå lisensiering og overføring av temaer i Shopify

Når du kjøper et tema fra Shopify Theme Store, lisensieres dette temaet eksklusivt til butikken der kjøpet er gjort. Dette betyr at ulisensierte temaer ikke kvalifiserer for støtte eller oppdateringer når det lanseres nye funksjoner. For mer detaljert informasjon om lisensiering, kan du se Shopifys vilkår for bruk.

Handlinger for ulisensierte temaer

Hvis du blir varslet om at du har et ulisensiert tema, eller du har mottatt et Digital Millennium Copyright Act-varsel (DMCA), må du gjøre en av følgende handlinger:

• Kjøp: Vurder å kjøpe temaet til butikken du planlegger å bruke det i.
  • Slette: Hvis du velger å ikke kjøpe temaet, må du fjerne det fra temabiblioteket.
  • Overfør: I tilfeller der du har kjøpt et tema for en gammel butikk tidligere, men ikke lenger bruker det der, kan det hende du kan overføre det til den nye butikken.

Krav ved overføring av et tema

Når du overfører et tema som er kjøpt fra Shopify Theme Store, må du huske at et tema bare kan brukes i én butikk av gangen. Kontroller at følgende kriterier er oppfylt for å overføre et betalt tema fra én butikk til en annen:

• Begge kontoen er tilknyttet samme e-postadresse til kontoeieren.
  • Du er registrert eier av begge kontoene.
  • Du stenger den opprinnelige butikken temaet ble kjøpt for. Den stengte butikken kan ikke åpnes igjen etter at temaet er overført.

Overfør et tema

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Klikk på Handlinger > Last ned temafil ved siden av temaet du ønsker å overføre. Du vil få tilsendt en e-postmelding som inneholder filen.
  3. Last ned filen fra e-postmeldingen til enheten din.
  4. Sørg for at du laster ned filen fra e-postmeldingen fullstendig til enheten din før du fortsetter.
  5. Fjern temaet fra den opprinnelige butikken, inkludert eventuelle kopier med nytt navn. Hvis det bare finnes kopier, må du legge til et gratis tema for å slette alle kopier av det betalte temaet.
  6. Steng den opprinnelige butikken.
  7. For å laste opp temafilen til den nye butikken, gå til Nettbutikk > Temaer, og klikk deretter på Legg til tema > Last opp zip-fil. Se legge til, forhåndsvise og kjøpe temaer for mer detaljert informasjon.
  8. Kjøp temaet på nytt for den nye butikken.
  9. Valgfritt: Kontakt Shopify-brukerstøtte for å motta en refusjon av den opprinnelige temafakturaen. Refusjoner er basert på den opprinnelige kjøpsprisen, selv om den gjeldende prisen er høyere.

Nedlastet innhold

Produkter, samlinger, menyer, sider og blogginnlegg er ikke inkludert i temaoverføringsprosessen. For å overføre bestemte typer butikkinformasjon, som produkter og kunder, må du vurdere å finne ut hvordan du dupliserer en butikk ved hjelp av CSV-filer. I tillegg bør du gjøre deg kjent med hvordan du forbereder deg på temabytter på en effektiv måte.