Legge til, forhåndsvise og kjøpe temaer

For å hjelpe deg med å komme i gang, har Tema-siden i administratoren allerede et klart standardtema når du åpner en konto med Shopify. Hvis du vil tilpasse et annet tema for nettbutikken, må du legge til et i administratoren.

Du kan legge til et tema på et par måter:

Du kan legge til flere temaer til kontoen din for å prøve ut nye temaer, beholde sesongbaserte versjoner av det publiserte temaet eller teste endringer på en kopi av det publiserte temaet ditt. Du kan forhåndsvise alle disse temaene, men bare ett tema kan publiseres når som helst. Når du bytter til et nytt tema, kan du fremdeles få tilgang til det gamle temaet ditt på temaer-siden i Shopify.

Antall temaer du kan legge til, er avhengig av abonnementet ditt. Du kan legge til opptil 20 temaer på Shopify-kontoen din. Les Shopify Plus for å finne temagrensene for Shopify Plus. Hvis du når temagrensen for abonnementet ditt, må du fjerne et tema før du kan legge til et nytt.

Etter at du legger til et tema, kan du opprette en kobling, slik at du kan dele en forhåndsvisning av temaet ditt med andre. Dette kan være nyttig hvis du ser etter tilbakemeldinger før du publiserer et nytt tema eller lanserer nettbutikken din.

Legg til et gratis tema fra administratoren

Gratis temaer er utviklet av Shopify. Hjelp med tilpassing av gratis temaer støttes av Shopify.

Steg:

1. I Gratis temaer-seksjonen ved bunnen av siden, klikker du på Utforsk gratis temaer. Et vindu som viser alle de gratis temaene dukker opp.
  2. Klikk på et tema for å lese om egenskapene og forhåndsvise de tilgjengelige temastilene.
  3. Klikk på Legg til-knappen for temaet. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Prøv et betalt tema fra Shopify Theme Store

Før du forplikter deg til å kjøpe et betalt tema, kan du prøve det ved å forhåndsvise temaet i Shopify-administrator. Når du forhåndsviser et tema kan du bruke temaredigeringsprogrammet til å tilpasse det, for eksempel ved å endre det for å bruke merkevarefarger, merkevarestil og produkter. Endringer du gjør blir lagret når du kjøper temaet.

Du kan forhåndsvise opptil 19 betalte temaer samtidig, noe som lar deg sammenligne ulike temaer før du kjøper et. Betalte temaer du prøver ut har et Prøvetema-merke.

For å få brukerstøtte for et betalt tema må du kontakte temautvikleren.

Steg:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et betalt tema.
  2. Klikk på Prøv tema for å legge til temaet i nettbutikken.
  3. Klikk på Nettbutikk > Temaer i Shopify-administrator.
  4. I seksjonen Temabibliotek klikker du på Handlinger ved siden av temaet du vil forhåndsvise.
  5. Klikk på Forhåndsvisning.

Du kan også tilpasse et tema du forhåndsviser. Hvis du er fornøyd med hvordan temaet ser ut i butikken din, kan du kjøpe temaet og beholde alle tilpasningene du har gjort mens du forhåndsviser det.

Kjøp et tema fra Shopify Theme Store

Etter at du har prøvd et betalt tema i nettbutikken, kan du velge å kjøpe det. Du kan bare publisere temaer i nettbutikken som du har kjøpt.

Betalte temaer er laget av tredjeparts temautviklere. Generell støtte og oppdateringer for tredjepartstemaer blir levert av temautvikleren. Hvis du har behov for avanserte tilpasninger, men ikke har erfaring med utvikling av nettsider med HTML, CSS og JavaScript, bør du vurdere å leie inn en Shopify-ekspert.

Steg:

1. Klikk på Nettbutikk > Temaer i Shopify-administrator.
  2. I seksjonen Temabibliotek klikker du på Handlinger ved siden av temaet du ønsker å kjøpe.
  3. Klikk på Kjøp for å starte transaksjonen.

Last opp en temafil fra datamaskinen

Hvis du har et tema i en ZIP-fil på datamaskinen, kan du laste den opp til Temaer-siden i administrator.

Før du laster opp, må du sørge for at temafilene dine er komprimert til én enkelt ZIP-fil.

Steg:

1. I temabibliotek-seksjonen klikker du på Last opp tema.
  2. Fra Last opp tema-vinduet klikker du på Velg fil for å velge ZIP-filen du vil laste opp.
  3. Klikk på Last opp. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Bytte tema

Når du legger til nye temaer i butikken din, vises de i tema bibliotek-seksjonen av tema-siden i Shopify. Du kan bytte til et nytt tema ved å publisere det i nettbutikken. Når du publiserer et nytt tema, er det gamle temaet fortsatt tilgjengelig i temabiblioteket (og du kan bytte tilbake til det hvis du vil).

Hvis du oppdaterer temaet ditt manuelt, vil den oppdaterte versjonen av temaet vises som en separat versjon i temabiblioteket. Når du bytter til den oppdaterte versjonen, er den gamle versjonen av temaet fremdeles tilgjengelig i temabiblioteket. For å finne ut mer kan du se Oppdatering av ßtemaer.

Klargjøre til å bytte temaer

Når du legger til et tema i temabiblioteket, kan du tilpasse det før du publiserer det. Dette er en god mulighet til å gå gjennom det nye temaet og justere innstillingene og innholdet slik at det reflekterer forretningen din, før du erstatter det eksisterende temaet ditt. Du kan også bytte mellom flere temaer du har forberedt uten å måtte sette dem opp på nytt.

Butikkens produkter, samlinger, navigasjonsmenyer, sider, blogginnlegg endres eller slettes ikke når du bytter til et nytt tema fordi de administreres i administrator, og skiller seg fra temaet. Innholdet og innstillingene som administreres med temaredigeringsprogrammet, redigeringsprogrammet for temaer og redigeringsprogram for språk er imidlertid unike for hvert tema og temaversjon du laster opp.

Følgende deler av nettbutikken din er knyttet til temaet. Du må tilpasse disse delene av nettbutikken for hvert tema du vil bruke.

• Innstillingene brukes for statiske seksjoner i butikken din. Disse seksjonene kontrollerer vanligvis utseendet og funksjonaliteten til sider som produktsiden, eller deler som vises på flere sider, for eksempel deler i overskrift og bunntekst.
  • De dynamiske delene som vises på startsiden din, og innholdet i hver seksjon.
  • Temainnstillinger, inkludert farger og skrifttyper som brukes i nettbutikken.
  • Tematekst.
  • Kodetilpasninger, inkludert kodetilpasninger lagt til av en app.
  • Tilgjengelige temamaler.

Ikke alle temaer støtter alle Shopify-funksjoner. Du bør gå gjennom temaets funksjonsliste for å sikre at det har funksjonene du trenger.

Del en forhåndsvisning av tema med andre

Hvis du er i ferd med å lansere nettbutikken din eller har tenkt å endre utseendet ved å publisere et nytt tema, kan du be om tilbakemeldinger fra andre ved å dele en forhåndsvisning av temaet ditt. Du kan opprette en kobling som andre kan bruke til å se en forhåndsvisning av hvilket som helst tema du har lagt til i Shopify-administratoren din. Temaet må ikke publiseres eller deles.

En kobling til forhåndsvisning lar andre utforske nettbutikken din, men forhindrer dem i å gå til kassen. Etter at du har opprettet en kobling til forhåndsvisning, er den aktiv i 14 dager. Du kan opprette nye koblinger så ofte du vil, og opprettelse av nye koblinger påvirker ikke gamle koblinger til forhåndsvisning.

Steg:

1. Klikk på Handlinger og velg Forhåndsvis for temaet du vil dele.
  2. Klikk Del forhåndsvisning på forhåndsvisningslinjen nederst på siden. Et vindu med en unik delingskobling åpnes.
  3. Klikk på Kopier kobling for å kopiere koblingen til utklippstavlen.
  4. Lim inn koblingen i e-poster, chatter eller på sosiale medier for å dele den.