Tastatursnarveier

Du kan bruke snarveiene på tastaturet til å bevege deg raskere rundt Shopify-administrator.

Grunnleggende hurtigtaster

Noen av hurtigtastene fungerer overalt på datamaskinen din.

Kopier

Når du kopierer husker datamaskinen informasjon (tekst eller filer) slik at du kan legge den et annet sted, flytte den eller duplisere den.

For å kopiere velger du en tekst eller fil og trykker på ctrl + C på en PC eller command + C på en Mac.

Lim inn

Når du limer inn gjenskaper datamaskinen informasjonen (tekst eller filer) som du allerede har kopiert. Teksten eller filene plasseres i vinduet eller tekstboksen du jobber i.

For å lime inn trykker du på ctrl + V på en PC eller command + V på en Mac.

Finn

I mange applikasjoner kan du bruke finn-kommandoen for å søke etter spesifikk tekst. Denne kommandoen er tilgjengelig i de fleste nettlesere og skriveprogrammer.

For å lime inn trykker du på ctrl + F på en PC eller command + F på en Mac.

Slik bruker du administratorhurtigtatsene på tastaturet

Du kan bruke hurtigtaster i Shopify-administrator til å flytte raskt mellom sider eller legge til elementer som produkter, sider og rabatter. Du kan se en fullstendig liste over hurtigtaster som fungerer i Shopify fra administratoren. For å åpne listen over hurtigtaster, trykker du på ?-tasten mens du er på Shopify-administrator.

Du kan lukke listen med hurtigtaster ved å trykke på esc-tasten. Hurtigtastene virker uansett om listen er åpen eller ikke. Du kan også lukke listen over hurtigtaster ved å klikke hvor som helst i Shopify administrator-panelet utenfor popup-vinduet.

De fleste hurtigtaster krever at du trykker på flere taster. For å sikre at hurtigtastene virker som de skal, må du trykke på tastatursnarveiene på følgende måter:

• Hurtigtastene må trykkes i den rekkefølgen de vises i listen, fra venstre mot høyre. Hvis du for eksempel ønsker å legge til et produkt (snarvei AP), vil det ikke fungere å skrive PA.
  • Du må taste inn hele tastesekvensen innen omtrent 1 sekund.

Bruke hurtigtaster i temaredigeringsprogrammet

Hurtigtastene i temaredigeringsprogrammet er for øyeblikket delt inn i følgende kategorier:

• generelt
  • verktøy
  • navigasjon
  • seksjoner og blokker

Du kan bruke hurtigtaster for rask navigasjon i sidefeltet og i sidefeltet, for eksempel forhåndsvisningsinspektøren og for å oppdatere bredden på forhåndsvisningsvinduet.

Du kan se en komplett liste over tilgjengelige hurtigtaster ved å bruke ctrl + / på en PC, eller command + / på en Mac. For å lukke listen over hurtigtaster, trykker du på esc-tasten, eller klikker hvor som helst utenfor popup-vinduet i temaredigeringsprogrammet. Hurtigtastene fungerer uansett om listen er åpen eller ikke.

Alle hurtigtastene krever at du trykker på flere taster. For å sikre at hurtigtastene virker som de skal, kan du bruke en kombinasjon av følgende endringstaster, avhengig av enhetstype:

• Eksempler på endringstaster på en PC er Control, Shift og Alt, Windows
  • På Mac er Command, Control og Shift eksempler på endringstaster. Option