Opplasting av filer til nettstedet

Du kan laste opp, administrere og slette filer fra Filer-siden i Shopify-administrator.

Det kan være flere årsaker til at du vil laste opp filer til Shopify-administrator:

• Det er anbefalt å legge til et bilde i innholdet til et nettsted, blogginnlegg, produktside eller samlingsside.

• Du vil legge til et bilde eller logo for å tilpasse temaet ditt.

• Du vil gjøre en fil nedlastbar for kunder.

I de fleste tilfeller er det lettere å laste opp bildefiler direkte når du legger til innhold på et nettsted, blogginnlegg, produktsider eller samlingssider. Du kan også laste opp bilder direkte når du tilpasser temaet.

Når du har lastet opp et bilde på Filer-siden i Shopify-administrator kan du kopiere URL-adressen fra Filer-siden. Hvis du ønsker å gjøre en fil tilgjengelig for nedlasting, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify-administrator. Deretter legger du til en kobling til filen i innholdet på en side eller i nettbutikkens navigasjon.

Filkrav og typer

Du kan laste opp bilder, video og lyd til Filer-siden i Shopify-administrator. Den maksimale filstørrelsen for en mediefil er 19 MB.

Hvilke filtyper kan jeg laste opp?

Bilder

Shopify godtar .jpg-, .png- og .gif-bildefiltyper.

Hvis du laster opp .svg-bildefiler vil de automatisk bli konvertert til .png. Den beste filtypen for produktbilder, sider og blogginnlegg er .jpg. Den beste filtypen for logoer, kanter og beskjæringer er .png.

Lyd og video

Du kan laste opp kjente video- og lydfiltyper, for eksempel .mp4, .mov og .mp3.

Hvis du har et prøveabonnement, kan du ikke laste opp video- eller lydfiler til Shopify. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer abonnementet.

Last opp en fil på Filer-siden

Du kan laste opp filer til Shopify i Filer-siden.

Hvis du vil gjøre en fil nedlastbar for kundene dine, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify og legge til en kobling for den i sideinnholdet eller nettbutikkens navigasjon.

Steg:

1. Klikk på Last opp filer.

2. Velg én eller flere filer som skal lastes opp. Klikk på Åpne.

Last opp en bildefil til nettbutikkens innhold

Når du bruker et redigeringsprogram for rik tekst til å laste opp et bilde, vises det i sideinnholdet i en produkt- eller samlingsbeskrivelse, nettside eller et blogginnlegg. Du kan for eksempel laste opp en logo for en bestemt leverandør i en produktbeskrivelse. Når du laster opp et bilde gjennom redigeringsprogrammet for rik tekst kan du administrere bildet på Filer-siden i Shopify-administrator.

Du kan også legge til et produktbilde eller en bildefil som du allerede har lastet opp til sideinnholdet.

Steg:

1. I Shopify-administrator klikker du på produktet, samlingen, nettstedet eller blogginnlegget du vil legge til et bilde på.

2. I redigeringsprogrammet for rik tekst plasserer du markøren på stedet der du ønsker at bildet skal vises i innholdet.

3. Klikk på Sett inn bilde:

Shopify – filopplastingsbilde

4. Klikk på Oppdater fil.

5. Velg bilde og velg deretter bildestørrelse.

6. Valgfritt: Legg til alternativ bildetekst for å hjelpe med søkemotoroptimalisering.

7. Klikk på Sett inn bilde for å legge til bildet i innholdet under markøren.

Etter du har lagt til et bilde på et produkt eller samlingsbeskrivelse, nettside eller blogginnlegg, kan du flytte det til et annet sted i innholdet ved å bruke et redigeringsprogram for rik tekst. Du kan også endre størrelse, tekstbryting og justering av et bilde, redigere bildets URL-adresse eller legge til eller endre alternativ billedtekst. Finn ut mer om redigeringsprogram for rik tekst.

Søk etter en fil

Du kan søke etter en fil fra Filer-siden. Ved å bruke søkefeltet kan du søke etter et bestemt filnavn, eller etter filer av en bestemt type, som .jpg eller .pdf.

Steg:

1. I søkefeltet angir du hele eller deler av filnavnet, eller angir filutvidelsen som du leter etter (for eksempel .jpg eller .pdf). Filer som matcher med søket vises i alfanumerisk rekkefølge.

2. Hvis du vil lagre søkeresultatene, trykker du på Lagre dette søket.

Filtrer filer etter størrelse

Steg:

1. Klikk på Filtrer filer-rullegardinmenyen.

2. I den første rullegardinmenyen velger du MB.

3. I det andre og tredje filterfeltet velger du større enn eller mindre enn, og angir deretter en verdi.

4. Klikk på Legg til filter for å vise alle filterne som matcher med filteret.

Endre sorteringsrekkefølge av fillisten

Som standard vises filene oppført fra nyest til eldst basert på opplastingsdatoen.

Hvis du vil endre sorteringsrekkefølgen, kan du sortere filene etter alfabetisk rekkefølge eller størrelse.

Steg:

1. Velg et sorteringsalternativ ved å klikke på Fil eller Størrelse.

2. Hvis du vil ha omvendt sorteringsrekkefølge, klikker du på Fil eller Størrelse igjen.

Redigere filer

Hvis du må gjøre endringer på et bilde eller dokument, kan du bruke programvaren for dokumentredigering og laste opp filen igjen.

Slette en fil

Steg:

1. Klikk på søppelbøtten ved siden av filen du vil slette.

2. Klikk på Slett for å bekreft.