Laste opp og administrere filer

Du kan laste opp, administrere og slette filer fra Filer-siden i Shopify-administrator.

Filer på Filer-siden kan inkludere følgende:

• bilder og videoer som brukes i temaet, blogginnlegg og sider
  • bilder og videoer som brukes i produkt- og samlingsbeskrivelser
  • filer og videoer du vil gjøre nedlastbare for kunder
  • bilder og filer koblet til metafelter

Du kan også laste opp filer når du redigerer temaet, når du oppretter metafelter, eller når du bruker redigeringsprogrammet for rik tekst til å redigere temainnhold, en side, et blogginnlegg, en produktbeskrivelse eller en samlingsbeskrivelse. Filene du laster opp vises på Filer-siden.

Gå til Innstillinger > Filer for å få tilgang til Filer-siden.

Filkrav

Du kan laste opp filer til Filer-siden i Shopify-administrator. Filer må oppfylle følgende krav:

Krav til bildefiler

Filkrav for bilder
Attributt Krav
Filstørrelse Maksimum 20 MB (megabyte)
Oppløsning Maksimum 20 MP (megapiksler)
Størrelsesforhold Mellom 100:1 og 1:100
Filformater JPEG, PNG, WEBP, HEIC og GIF

Krav til videofiler

Filkrav for videoer
Attributt Krav
Filstørrelse Maksimum 1 GB (gigabyte)
Oppløsning Maksimum oppløsning på 4K
Videolengde Maksimum videolengde på 10 minutter
Filformater MOV og MP4

Generelle filkrav

Generiske filer kan være alle andre filer enn HTML, og er ment for nedlasting av kunden.

Filkrav for generelle filer
Attributt Krav
Filstørrelse Maksimum 20 MB
Filformater Alle filtyper bortsett fra HTML

Krav til filformater

Hvis du har et betalt abonnement kan du laste opp et hvilket som helst filformat annet enn HTML.

Hvis du har et prøveabonnement, kan du bare laste opp følgende filformater:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • WebP
  • HEIC

Du må også bekrefte e-postadressen din før du kan laste opp PDF-filer.

Hvis du har et prøveabonnement og vil laste opp andre filformater, må du sjekke og oppdatere abonnementet.

Ulike deler av butikken din, som tema, sider og blogger, støtter bare visse filformater. For mer informasjon om støttede filformater, kan du se følgende ressurser:

Last opp en fil på Filer-siden

Du kan laste opp filer til Shopify i Filer-siden.

Hvis du vil gjøre en fil nedlastbar for kundene dine, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify og legge til en kobling for den i sideinnholdet eller nettbutikkens navigasjon.

Steg:

1. Klikk på Last opp filer.

2. Velg opptil 20 filer som skal lastes opp, og klikk på Åpne.

Filtrer fillisten

Du kan filtrere fillisten eller søke etter en fil fra Filer-siden eller i filvelgeren.

Du kan filtrere filene dine på følgende måter:

Hvis du må utføre de samme søkene eller filtrere etter de samme vilkårene regelmessig, kan du lagre filtrene.

Filtrer filer med Filtrer filer-linjen

Ved å bruke Filtrer filer-linjen kan du søke etter et bestemt filnavn, eller etter filer av en bestemt type, som bilder eller videoer, eller sortere filene etter navn eller størrelse.

• I Filtrer filer-linjen angir du hele eller deler av filnavnet, eller angir filtypen du leter etter (for eksempel .jpg eller .pdf), eller
  • Bruk rullegardinmenyen Filtype for å velge filtypen du leter etter.

Filtrer filer etter størrelse

Steg:

1. Klikk på Filstørrelse.

2. Ved hjelp av feltene Min. størrelse og Maks størrelse angir du enten minimumsstørrelsen til filen du vil vise, den maksimale størrelsen på filen du ønsker å vise, eller begge deler.

Lagre filtre

Hvis du regelmessig har behov for å utføre de samme søkene eller filtrere etter de samme vilkårene, kan du lagre filtrene slik at de er lett tilgjengelige. Lagrede filtre legges til som faner øverst på Filer-siden. Du kan klikke på fanen for å filtrere filene med de lagrede filterparametrene.

Steg:

1. Filtrer filene dine med Filtrer filer-linjen, Filstørre-filteret, eller begge deler.

2. Klikk på Lagre filtre.

3. I Lagre som-feltet skriver du inn et navn på de lagrede filtrene.

4. Klikk på Lagre filtre.

Endre sorteringsrekkefølge av fillisten

Som standard vises filene oppført fra nyest til eldst basert på opplastingsdatoen.

Hvis du vil endre sorteringsrekkefølgen, kan du sortere filene etter dato lagt til, etter størrelse eller alfabetisk etter filnavn.

Steg:

1. Klikk Sorter, og velg deretter et alternativ fra listen.

Gjør en fil tilgjengelig for nedlasting

Hvis du vil gjøre en fil tilgjengelig for nedlasting, kan du laste den opp ved hjelp av Filer-siden og legge til en kobling til den i en sides innhold eller nettbutikkens navigasjon. Du kan kopiere en kobling til filen til utklippstavlen ved å klikke på Kobling-knappen ved siden av filen.

Nedlasting av opprinnelige medier

Shopifys Imagery-tjeneste administrerer bilder og videoer for deg for å sikre at det best mulige filformatet vises på riktig sted i nettbutikken.

Du kan laste ned den originale, uoptimaliserte filen til enheten ved å bruke nedlastingsknappen i vinduet Forhåndsvis og rediger.

Steg:

1. Klikk på ønsket fil, eller bruk filtrene for å sortere eller finne en bestemt mediefil.
  2. Klikk på nedlastingsknappen. Det opprinnelige formatet lagres til enheten din.

Rediger en fil

Hvis du må gjøre endringer på et bilde eller dokument, kan du bruke programvaren for dokumentredigering og laste opp filen igjen.

Når du forhåndsviser bilder og videoer på Filer-siden kan du legge til alternativ tekst for å forbedre SEO og beskrive bildet for kunder som bruker skjermlesere, i tillegg til å oppdatere forsidebildet for videoer.

Slette en fil

Du kan slette en eller flere filer fra Filer-siden. Finn ut mer om massehandlinger.

Steg:

1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av filen du vil slette. Du kan velge flere filer samtidig.

2. Klikk på Slett, og klikk deretter på Slett igjen for å bekrefte.