Laste opp og administrere filer

Du kan laste opp, administrere og slette filer fra Filer-siden i Shopify-administrator.

Filer på Filer-siden inkluderer følgende:

• Bilder som brukes i temaet ditt
  • Bilder som brukes i blogginnlegg og sider
  • Bilder som brukes i produkt- og samlingsbeskrivelsene
  • Filer du vil gjøre tilgjengelig for kunder som kan lastes ned

Du kan også laste opp filer når du redigerer temaet ditt, eller når du bruker redigeringsprogram for rik tekst til å redigere temainnhold, en side, et blogginnlegg, en produktbeskrivelse eller en samlingsbeskrivelse.

Gå til Innstillinger > Filer for å få tilgang til Filer-siden.

Filkrav

Du kan laste opp filer til Filer-siden i Shopify-administrator. Filer må oppfylle følgende krav:

Filkrav
AttributtKrav
FilstørrelseMaksimalt 20 megabyte
OppløsningMaksimalt 20 megapiksler
StørrelsesforholdMellom 100:1 og 1:100
FilformatSe Krav til filformater

Krav til filformater

Hvis du har et betalt abonnement kan du laste opp et hvilket som helst filformat annet enn HTML.

Hvis du har et prøveabonnement, kan du bare laste opp følgende filformater:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF

Du må også bekrefte e-postadressen din før du kan laste opp PDF-filer.

Hvis du har et prøveabonnement og vil laste opp andre filformater, må du sjekke og oppdatere abonnementet.

Ulike områder av butikken din, som temaet, sider og blogger, støtter bare bestemte filformater. For å finne ut mer om støttede filformater for disse områdene kan du se følgende ressurser:

Last opp en fil på Filer-siden

Du kan laste opp filer til Shopify i Filer-siden.

Hvis du vil gjøre en fil nedlastbar for kundene dine, må du laste den opp på Filer-siden i Shopify og legge til en kobling for den i sideinnholdet eller nettbutikkens navigasjon.

Steg:

1. Klikk på Last opp filer.

2. Velg én eller flere filer som skal lastes opp, og klikk deretter på Åpne.

Filtrer fillisten

Du kan filtrere fillisten eller søke etter en fil fra Filer-siden.

Du kan filtrere filene dine på følgende måter:

• Søk i filegenskapene, inkludert filnavn og typer, med Filtrer filer-linjen
  • Filtrer etter størrelse med rullegardinmenyen Filstørrelse

Hvis du må utføre de samme søkene eller filtrere etter de samme vilkårene regelmessig, kan du lagre filtrene.

Filtrer filer med Filtrer filer-linjen

Ved å bruke Filtrer filer-linjen kan du søke etter et bestemt filnavn, eller etter filer av en bestemt type, for eksempel .jpg eller .pdf.

1. I Filtrer filer-linjen angir du hele eller deler av filnavnet, eller angir filtypen du leter etter (for eksempel .jpg eller .pdf.)

Filtrer filer etter størrelse

Steg:

1. Klikk på Filstørrelse.

2. Ved hjelp av feltene Min. størrelse og Maks størrelse angir du enten minimumsstørrelsen til filen du vil vise, den maksimale størrelsen på filen du ønsker å vise, eller begge deler.

Lagre filtre

Hvis du regelmessig har behov for å utføre de samme søkene eller filtrere etter de samme vilkårene, kan du lagre filtrene slik at de er lett tilgjengelige. Lagrede filtre legges til som faner øverst på Filer-siden. Du kan klikke på fanen for å filtrere filene med de lagrede filterparametrene.

Steg:

1. Filtrer filene dine med Filtrer filer-linjen, Filstørre-filteret, eller begge deler.

2. Klikk på Lagre filtre.

3. I Lagre som-feltet skriver du inn et navn på de lagrede filtrene.

4. Klikk på Lagre filtre.

Endre sorteringsrekkefølge av fillisten

Som standard vises filene oppført fra nyest til eldst basert på opplastingsdatoen.

Hvis du vil endre sorteringsrekkefølgen, kan du sortere filene etter dato lagt til, etter størrelse eller alfabetisk etter filnavn.

Steg:

1. Klikk Sorter, og velg deretter et alternativ fra listen.

Gjør en fil tilgjengelig for nedlasting

Hvis du vil gjøre en fil tilgjengelig for nedlasting, kan du laste den opp ved hjelp av Filer-siden og legge til en kobling til den i en sides innhold eller nettbutikkens navigasjon. Du kan kopiere en kobling til filen til utklippstavlen ved å klikke på Kobling-knappen ved siden av filen.

Rediger en fil

Hvis du må gjøre endringer på et bilde eller dokument, kan du bruke programvaren for dokumentredigering og laste opp filen igjen.

Slette en fil

Du kan slette én eller flere filer fra Filer-siden. Finn ut mer om massehandlinger.

Steg:

1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av filen du vil slette. Du kan velge flere filer samtidig.

2. Klikk på Slett.

3. Klikk på Slett for å bekreft.