Sneltoetsen toetsenbord

Je kunt sneltoetsen gebruiken om sneller door je Shopify-beheercentrum te navigeren.

Standaardsneltoetsen

Sommige sneltoetsen werken overal op je computer.

Kopiëren

Wanneer je kopieert, onthoudt je computer gegevens (tekst of bestanden) zodat je deze ergens anders kunt plaatsen, verplaatsen of dupliceren.

Als je wilt kopiëren, selecteer tekst of een bestand en druk op ctrl + C op een pc of command + C op een Mac.

Plakken

Wanneer je plakt, reproduceert je computer de gegevens (tekst of bestanden) die je eerder hebt gekopieerd. De tekst of bestanden worden in het venster of tekstvak geplaatst waar je aan het werk bent.

Als je wilt plakken, druk op ctrl + V op een pc of command + V op een Mac.

Zoeken

In veel applicaties kun je de opdracht Zoeken gebruiken om te zoeken naar specifieke tekst. Deze opdracht is beschikbaar in de meeste webbrowsers en tekstverwerkers.

Als je wilt zoeken, druk op ctrl + F op een pc of op command + F op een Mac.

Sneltoetsen in beheerder gebruiken

Je kunt sneltoetsen gebruiken in het Shopify-beheercentrum om snel tussen pagina's te schakelen of artikelen toe te voegen zoals producten, pagina's en kortingen. Je kunt in je beheerder een volledige lijst met sneltoetsen bekijken die in Shopify werken. Je kunt de lijst met sneltoetsen openen door in je Shopify-beheercentrum op de ? toets te drukken.

Druk op de toets esc om de lijst met sneltoetsen te sluiten. Sneltoetsen werken ongeacht of de lijst al dan niet geopend is. Je kunt de lijst met sneltoetsen ook sluiten door ergens in het venster van het Shopify-beheerpaneel te klikken, buiten het pop-upvenster met de toetsen.

Voor de meeste sneltoetsen moet je meerdere toetsen tegelijk indrukken. Druk op de volgende manieren op de toetsen om ervoor te zorgen dat de sneltoetsen goed werken:

• De toetsen voor de snelkoppeling moeten worden ingedrukt in de volgorde waarin ze in de lijst van links naar rechts worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een product wilt toevoegen (snelkoppeling A P), dan werkt het niet als je P A typt.
  • De volledige reeks toetsen moet binnen ongeveer 1 seconde worden ingedrukt.

Sneltoetsen voor de themabewerker gebruiken

De sneltoetsen in de themabewerker zijn op dit moment opgesplitst in de volgende categorieën:

• algemeen;
  • tools;
  • navigatie
  • secties en blokken.

Je kunt sneltoetsen gebruiken voor de linker navigatiebalk en schakeltools, zoals de Preview Inspector, en voor het bijwerken van de breedte van het voorbeeldvenster.

Je kunt een volledige lijst met de beschikbare sneltoetsen bekijken via ctrl + / op een pc of command + / op een Mac. Als je de lijst met sneltoetsen wilt sluiten, druk je op esc of klik je ergens in de themabewerker buiten het pop-upvenster. Sneltoetsen werken ook als de lijst niet geopend is.

Voor alle sneltoetsen moet je meerdere toetsen tegelijk indrukken. Om te controleren of de sneltoetsen goed werken, gebruik je een combinatie van de volgende aanpassingstoetsen, afhankelijk van het apparaattype:

• Aanpassingstoetsen op een pc zijn bijvoorbeeldControl, Shift, Alt, Windows
  • Voorbeelden van aanpassingstoetsen op een Mac zijn Command, Control, Shift, Option