Bulkbewerkingen

Je kunt de bulk-editortool gebruiken om tegelijkertijd wijzigingen aan te brengen in meerdere producten en productvarianten. In het Shopify-beheercentrum kun je selecteren welke producten je wilt wijzigen en welke eigenschappen je wilt bijwerken, en vervolgens je wijzigingen aanbrengen. De bulk-editor geeft tegelijkertijd maximaal 100 producten en productvarianten weer. Je kunt de bulk-editor ook gebruiken voor het bewerken van collecties, klanten en voorraad.

Als je de Microsoft Edge-webbrowser gebruikt wanneer je producten bulksgewijs bewerkt, kan dit fouten opleveren, omdat die browser een beperkte URL-lengte heeft. Overweeg andere webbrowsers, zoals Chrome, Firefox of Safari, te gebruiken.

Stap 1: selecteer producten om te bewerken

Je kunt producten selecteren die je in bulk wilt bewerken via de pagina Producten in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Producten.
  2. Gebruik de selectievakjes om elk product te selecteren dat je wilt bewerken. Als je productvarianten van slechts één product wilt bewerken, selecteer dan alleen dat product.
  1. Klik op Producten bewerken.

Stap 2: selecteer producteigenschappen om te bewerken

Op de pagina Productbulk-editor worden de producten weergegeven die je hebt geselecteerd en een aantal van hun eigenschappen in een tabel. Je kunt wijzigen welke producteigenschappen worden weergegeven in de tabel.

Elke kolom in de tabel vertegenwoordigt een producteigenschap, zoals prijs, SKU en prijsvergelijkingen. Elke rij in de tabel vertegenwoordigt een geselecteerd product of productvariant.

Een producteigenschap toevoegen

1. Klik op de pagina Productbulk-editor op Kolommen.

2. Selecteer alle producteigenschappen die je aan de tabel wilt toevoegen.

Een producteigenschap verwijderen

1. Klik op de pagina Productbulk-editor op Kolommen.

2. Deselecteer alle producteigenschappen die je uit de tabel wilt verwijderen.

Stap 3: bewerk producten bulksgewijs

Nadat je de producteigenschappen hebt geselecteerd die je wilt bewerken, kun je op de velden in de editor klikken om nieuwe gegevens in te typen of bestaande gegevens te bewerken.

Stappen:

1. Klik en typ in een veld in de tabel om de producteigenschap voor dat product of die productvariant te bewerken.

2. Klik op Opslaan. Als er fouten optreden, los je ze op en klik je vervolgens opnieuw op Opslaan.

Snelkoppelingen in de bulk-editor

Je kunt de volgende snelkoppelingen gebruiken om je te helpen bij het efficiënt navigeren door en bewerken van producteigenschappen in de bulk-editor:

Snelkoppelingen in bulk-editor
Actie Sneltoets
Door cellen bewegen Klik om een tabelcel te selecteren en druk vervolgens op een pijltoets op je toetsenbord om naar de volgende bewerkbare cel in die richting te gaan.
Meerdere cellen selecteren die niet aan elkaar grenzen Houd de Alt-knop vast op een pc of de Command-knop op een Mac en klik op verschillende cellen.
Meerdere cellen selecteren Klik om een cel te selecteren, houd de Shift-knop ingedrukt en klik op de laatste cel in het cellenbereik dat je wilt selecteren.
Meerdere velden tegelijk selecteren en bewerken Klik en sleep je cursor over meerdere cellen. Dit werkt voor het typen van tekst en cijfers, het klikken op selectievakjes en het gebruik van vervolgkeuzelijsten in de geselecteerde cellen.
Pas de waarde van een cel toe op de cellen eronder of erboven Klik en versleep de aanvul-handle van de cel over de cellen eronder of erboven.