Massredigering

Du kan använda massredigerarverktyget för att göra ändringar i flera produkter och produktvarianter samtidigt. Från din Shopify-admin kan du välja de produkter som du vill ändra, välja vilka egenskaper du vill uppdatera och sedan göra dina ändringar. Massredigeraren visar upp till 100 produkter och produktvarianter samtidigt. Du kan även använda massredigeraren för att redigera kollektioner, kunder och lager.

Om du använder webbläsaren Microsoft Edge när du redigerar produkter i bulk kan det orsaka fel eftersom webbläsaren har en begränsad URL-längd. Överväg att använda andra webbläsare, till exempel Chrome, Firefox eller Safari.

Steg 1: välj produkter att redigera

Du kan välja produkter att massredigera på sidan Produkter i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Produkter från din Shopify-administratör.
  2. Använd kryssrutorna för att markera var och en av de produkter som du vill redigera. Om du vill redigera produktvarianter för endast en produkt väljer du endast den produkten.
  1. Klicka på Redigera produkter.

Steg 2: Välj produktegenskaper att redigera

Sidan Massredigerare för produkt visar de produkter du valt och några av deras egenskaper i en tabell. Du kan ändra vilka produktegenskaper som visas i tabellen.

Varje kolumn i tabellen representerar en produktegenskap, till exempel pris, SKU och jämförelsepris. Varje rad i tabellen representerar en vald produkt eller produktvariant.

Lägg till en produktegenskap

1. På sidan Produktmassredigerare, klicka på Kolumner.

2. Välj alla produktegenskaper som du vill lägga till i tabellen.

Ta bort en produktegenskap

1. På sidan Produktmassredigerare, klicka på Kolumner.

2. Avmarkera alla produktegenskaper som du vill ta bort från tabellen.

Steg 3: Redigera produkter i bulk

När du har valt de produktegenskaper som du vill redigera kan du klicka på fälten i redigeraren för att skriva in nya data eller redigera befintliga data.

Steg:

1. Klicka och skriv i ett fält i tabellen för att redigera produktegenskapen för den produkten eller produktvarianten.

2. Klicka på Spara. Om det uppstår fel måste du åtgärda dem och sedan klicka på Spara igen.

Genvägar i massredigeraren

Du kan använda följande genvägar för att få hjälp att navigera bland och redigera produktegenskaper effektivt i massredigeraren:

Genvägar i massredigeraren
Åtgärd Genväg
Flytta mellan celler Klicka för att välja en tabellcell och tryck sedan på en piltangent på ditt tangentbord för att flytta till nästa redigerbara cell i den riktningen.
Välj flera celler som inte ligger intill varandra Håll in Alt-tangenten på en PC eller kommandotangenten på en Mac och klicka på olika celler.
Välj flera intilliggande celler Klicka för att välja en cell och håll sedan ned shift-tangenten och klicka på den sista cellen i det cellintervall som du vill välja.
Välj och redigera flera fält samtidigt Klicka och dra markören över flera celler. Det här fungerar för att skriva text och siffror, klicka på kryssrutor och använda rullgardinsmenyer i de valda cellerna.
Tillämpa värdet i en cell på cellerna under eller ovanför Klicka på och dra cellens fyllningshandtag över cellerna under eller ovanför.