Att överföra filer till din webbplats

Du kan ladda upp, hantera och ta bort filer från sidan Filer i Shopify-administratören.

Det finns flera anledningar att ladda upp filer till din Shopify-administratörssida:

• Du vill lägga till en bild i innehållet på en webbsida, blogginlägg, produktsida eller seriesida.

• Du vill lägga till en bild eller logotyp för att anpassa ditt tema.

• Du vill göra en fil tillgänglig för kunderna att ladda ner.

I de flesta fall är det enklare att ladda upp bildfiler direkt när du lägger till innehåll på en webbsida, blogginlägg, produktsida eller seriesida. Du kan även ladda upp bilder direkt när du anpassar ditt tema.

När du har laddat upp en bild till sidan Filer på din Shopify-administratörssida kan du kopiera dess URL från sidan Filer. Om du vill göra en fil tillgänglig för nedladdning måste du ladda upp den på sidan Filer på din Shopify-administratörssida. Lägg sedan till en länk till den i en sidas innehåll eller i din webbutiknavigering.

Filkrav och -typer

Du kan ladda upp bilder, videor och ljud till sidan Filer på din Shopify-administratörssida. Den maximala filstorleken för en mediefil är 19 MB.

Vilka filtyper kan jag ladda upp?

Bilder

Shopify accepterar .jpg-, .png- och .gif-bildfiltyper.

Om du laddar upp .svg-bildfiler kommer de automatiskt att konverteras till .png. Den bästa filtypen för produktbilder, sidor och blogginlägg är .jpg. Den bästa filtypen för logotyper, gränser och kanter är .png.

Ljud och video

Du kan ladda upp stora video- och ljudfiltyper, såsom .mp4, .mov och .mp3.

Om du är på en provplan kan du inte ladda upp video- eller ljudfiler till Shopify. Läs mer om hur du kontrollerar och uppdaterar din plan.

Ladda upp en fil på sidan Filer

Du kan ladda upp filer till Shopify på sidan Filer.

Om du vill göra en fil tillgänglig för kunder att ladda ner, måste du ladda upp den på sidan Filer i Shopify och sedan lägga till en länk till den i ett sidinnehåll eller i din online-butiksnavigering.

Steg:

1. Klicka på Ladda upp filer.

2. Välj en eller flera filer att ladda upp. Klicka på Öppna.

Obs! Du behöver inte ladda upp någon fil till rotmappen på din webbplats. Läs mer om hur du verifierar din webbplats med en tredjepartstjänst med hjälp av metataggar istället.

Ladda upp en bildfil till innehållet i din webbutik

När du använder en RTF-redigerare för att ladda upp en bild visas den i sidinnehållet för en produkt- eller produktseriebeskrivning, webbsida eller bloggpost. Du kan till exempel ladda upp en logotyp för en viss säljare till en produktbeskrivning. När du laddar upp en bild med hjälp av RTF-redigerare kan du hantera bilden på sidan Filer på din Shopify-administratörssida.

Du kan även lägga till en produktbild eller en bildfil som du redan har laddat upp till innehållet på sidan.

Tips! Du kan lägga till en produktbild eller en utvald bild för en serie när du lägger till eller redigerar produkten eller serien.

Steg:

1. I din Shopify-administrator klickar du på produkten, serien, webbsidan eller blogginlägget där du vill lägga till en bild.

2. I RTF-redigeraren placerar du markören där du vill att bilden ska visas i ditt innehåll.

3. Klicka på Infoga bild:

Shopify - filuppladdningsbild

4. Klicka på Ladda upp fil.

5. Välj din bild och välj sedan din bildstorlek.

6. Valfritt: Lägg till bild alt text för att hjälpa till med SEO.

7. Klicka på Infoga bild för att lägga till din bild i innehållet på markörens plats.

När du har lagt till en bild i en produkt- eller produktseriebeskrivning, webbsida eller en blogg kan du flytta den till en annan plats i innehållet med hjälp av RTF-redigeraren. Du kan även ändra storlek, textformatering och bildjustering, redigera bildens URL eller lägga till eller redigera alt-text för bilder. Läs mer om RTF-redigeraren.

Sök efter en fil

Du kan söka efter en fil från sidan Filer. Genom att använda sökfältet kan du söka efter ett specifikt filnamn eller filer av en viss typ, till exempel .jpg eller .pdf.

Steg:

1. Skriv in hela eller delar av ett filnamn i sökfältet eller skriv in det filformat du letar efter (till exempel, .jpg eller .pdf). Filer som matchar sökningen visas i alfanumerisk ordning.

2. Om du vill spara sökresultaten klickar du på Spara den här sökningen.

Filtrera dina filer efter storlek

Steg:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Filtrera filer.

2. I den första rullgardinsmenyn väljer du MB.

3. I det andra och tredje filterfältet väljer du större än eller mindre än, och anger sedan ett värde.

4. Klicka på Lägg till filter för att visa alla filer som matchar filtret.

Ändra sorteringsordningen för fillistan

Som standard listas filer från nyast till äldst, baserat på det datum de laddades upp.

Om du vill ändra sorteringsordningen kan du sortera dina filer i alfabetisk ordning eller efter storlek.

Steg:

1. Välj ett sorteringsalternativ genom att klicka på Fil eller Storlek.

2. Om du vill vända sorteringsordningen, klicka sedan på Fil eller Storlek igen.

Att redigera filer

Om du behöver ändra på en bild eller ett dokument, använd dokumentredigeringsprogrammet och ladda sedan upp filen igen.

Radera en fil

Steg:

1. Klicka på papperskorgen bredvid den fil du vill radera.

2. Klicka på Radera för att bekräfta.

Obs! Du kan radera många filer på en gång genom att använda en bulkåtgärd.