Ladda upp och hantera filer

Du kan ladda upp, hantera och ta bort filer från sidan Filer i Shopify-administratören.

Filer på sidan Filer kan innehålla:

• bilder och videoklipp som används i ditt tema, blogginlägg och sidor
  • bilder och videoklipp som används i dina produkter och produktserier
  • filer och videoklipp som du vill göra tillgängliga för kunder att ladda ner
  • bilder och filer som är anslutna till metafält

Du kan även ladda upp filer när du redigerar ditt tema, när du skapar metafält eller när du använder RTF-redigeraren för att redigera temainnehåll, en sida, ett blogginlägg, en produktbeskrivning eller en produktseriebeskrivning. Uppladdade filer hamnar på sidan Filer.

Gå till Innehåll > Filer för att komma åt sidan Filer.

Filkrav

Du kan ladda upp filer till sidan Filer i din Shopify-administratör. Filer måste uppfylla följande krav:

Krav för bildfil

Filkrav för bilder
Attribut Krav
Filstorlek Maximalt 20 MB (megabyte)
Upplösning Maximalt 25 MP (megapixlar)
Bildförhållande Mellan 100:1 och 1:100
Filformat JPEG, PNG, WEBP, HEIC och GIF

Krav för videofil

Filkrav för videor
Attribut Krav
Filstorlek Maximalt 1 GB (gigabyte)
Upplösning Maximal upplösning på 4K
Videolängd Maximal videolängd på 10 minuter
Filformat MOV och MP4

Allmänna filkrav

Allmänna filer kan vara andra filer än HTML och är avsedda för att laddas ner av kunden.

Filkrav för allmänna filer
Attribut Krav
Filstorlek Maximalt 20 MB
Filformat Alla filtyper utom HTML

Krav för filformat

Om du har en betalplan kan du ladda upp vilket filformat som helst förutom HTML.

Om du har en testplan kan du bara ladda upp följande filformat:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • WebP
  • HEIC

Du måste även verifiera din e-postadress innan du kan ladda upp PDF-filer.

Om du har en testplan och vill ladda upp andra filformat, ska du kontrollera och uppdatera din plan.

Olika delar av din butik, till exempel ditt tema, dina sidor och dina bloggar, stöder endast vissa filformat. Om du vill ha mer information om filformat som stöds, se följande resurser:

Ladda upp en fil på sidan Filer

Du kan ladda upp filer till Shopify på sidan Filer.Du kan sedan använda uppladdade filer över din Shopify-admin, inklusive som varumärkesbilder, produktmedia och metaobjekt.

Steg:

Söka och filtrera fillistan

Du kan filtrera fillistan eller söka efter en fil från sidan Filer eller i filväljaren.

Du kan filtrera dina filer på följande sätt:

• Sök efter filattribut, inklusive filnamn och -typer, med hjälp av sökfältet
  • Filtrera efter storlek med hjälp av rullgardinsmenyn Filstorlek
  • Filtrera efter typ med hjälp av rullgardinsmenyn Filtyp
  • Filtrera efter filreferens med hjälp av rullgardinsmenyn Används i

Steg:

Spara filtervyn

Om du regelbundet behöver göra samma sökningar eller filtrera efter samma termer, kan du spara filtren så att de är lättåtkomliga. Sparade visningar läggs till som flikar högst upp på sidan Filer. Du kan klicka på fliken för att filtrera filerna med hjälp av sparade filterparametrar.

Steg:

Ändra sorteringsordningen för fillistan

Som standard listas filer från nyast till äldst, baserat på det datum de laddades upp.

Om du vill ändra sorteringsordningen kan du sortera dina filer efter datum de lades till, efter storlek eller alfabetiskt efter filnamn.

Steg:

Gör en fil tillgänglig för nedladdning

Om du vill göra en fil tillgänglig att ladda ner för besökare så kan du ladda upp den från sidan Filer. Därefter lägger du till en länk till den i en sidas innehåll eller i din webbshopsnavigering. Du kan kopiera en länk till filen till ditt urklipp genom att klicka på knappen Länk bredvid filen.

Ursprungliga medianedladdningar

Shopifys bildtjänst hanterar dina bilder och videor för att säkerställa att bästa möjliga format visas på rätt plats i din webbshop.

Du kan ladda ned den ursprungliga, icke-optimerade filen till din enhet med hjälp av nedladdningsknappen i fönstret Förhandsgranska och redigera.

Steg:

Redigera

Du kan förhandsgranska och redigera filer genom att klicka på filens miniatyrbild från sidan Filer. Ändringar som gjorts på sidan Filer gäller för alla platser där filen används i din butik.

Granska följande tabell för mer information om hur du redigerar dina filer:

Filåtgärder
Åtgärd Beskrivning
Byt namn på en fil Uppdatera namnet på din fil genom att ändra filens URL-namn. När du ändrar filens URL fungerar inte den tidigare URL:en för den filen längre.
Ersätt en fil Ersätt en befintlig fil med en ny fil och behåll samma filnamn och URL-namn. Du kan endast ersätta en fil med samma filformat, till exempel ersätta en JPG-fil med en annan JPG-fil.
Lägg till alternativtext Lägg till en kort beskrivning av bilden eller videon för personer med nedsatt syn eller anslutningar med låg bandbredd.
Lägg till en fokuspunkt till en bild Välj den viktigaste delen av bilden för att hjälpa teman beskära bilden smartare.
Uppdatera en videoomslagsbild Uppdatera videoomslagsbilden som fungerar som en förhandsgranskningsbild för din video.

För att göra andra typer av ändringar laddar du ner filen, gör redigeringarna i en valfri redigeringsprogramvara och laddar sedan upp den igen till sidan Filer.

Radera en fil

Du kan radera en eller flera filer från sidan Filer. Läs mer om massåtgärder.