Bestanden uploaden en beheren

Je kunt bestanden uploaden, beheren en verwijderen vanaf de pagina Bestanden in je Shopify-beheercentrum.

Bestanden op de pagina Bestanden kunnen het volgende bevatten:

• Afbeeldingen die in je thema worden gebruikt
  • Afbeeldingen die worden gebruikt in blogposts en pagina's
  • Afbeeldingen die worden gebruikt in je product- en collectiebeschrijvingen
  • Bestanden die je beschikbaar wilt stellen aan klanten om te downloaden
  • Afbeeldingen en bestanden die zijn verbonden met metavelden

Je kunt ook bestanden uploaden wanneer je je thema bewerkt, wanneer je metavelden aanmaakt of wanneer je de RTF-editor gebruikt om thema-content, een pagina, een blogpost, een productbeschrijving of een collectiebeschrijving te bewerken. De bestanden die je uploadt, verschijnen op je pagina Bestanden.

Ga naar Instellingen > Bestanden voor toegang tot de pagina Bestanden.

Bestandsvereisten

Je kunt bestanden uploaden naar de pagina Bestanden in je Shopify-beheercentrum. Bestanden moeten aan de volgende vereisten voldoen:

Bestandsvereisten
Attribuut Vereiste
Bestandsgrootte Maximaal 20 megabytes
Resolutie Maximaal 20 megapixels
Breedteverhouding Tussen 100:1 en 1:100
Bestandsindeling Raadpleeg de vereisten voor bestandsindeling

Vereisten voor bestandsindeling

Als je een betaald abonnement hebt, kun je elke andere bestandsindeling dan HTML uploaden.

Als je een proefabonnement hebt, kun je alleen de volgende bestandsindelingen uploaden:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF

Je moet ook je e-mailadres verifiëren voordat je PDF-bestanden kunt uploaden.

Als je een proefabonnement hebt en je andere bestandsindelingen wilt uploaden, controleer je je abonnement en werk je deze bij.

Verschillende delen van je winkel, zoals je thema, pagina's en blogs, ondersteunen alleen bepaalde bestandsindelingen. Raadpleeg de volgende bronnen voor meer informatie over ondersteunde bestandsindelingen:

Een bestand uploaden op de pagina Bestanden

Je kunt bestanden uploaden naar Shopify op de pagina Bestanden.

Als je een bestand aan klanten beschikbaar wilt stellen om te downloaden, moet je het uploaden op de pagina Bestanden in Shopify en vervolgens een link ernaar toevoegen in de content van een pagina of in de navigatie van je onlinewinkel.

Stappen:

1. Klik op Bestanden uploaden.

2. Selecteer maximaal 20 bestanden om te uploaden en klik vervolgens op Openen.

Filter de lijst met bestanden

Je kunt de lijst met bestanden filteren of naar een bestand zoeken op de pagina Bestanden of in de bestandskiezer.

Je kunt je bestanden op de volgende manieren filteren:

• Zoek bestandsattributen, inclusief bestandsnamen en typen, met behulp van de balk Bestanden filteren
  • Filter op maat met behulp van het vervolgkeuzemenu Bestandsgrootte
  • Schakelen tussen een lijst- of een rasterweergave van je bestanden

Als je regelmatig dezelfde zoekopdrachten of filter op dezelfde voorwaarden moet uitvoeren, kun je de filters opslaan.

Filter je bestanden met behulp van de balk Bestanden filteren

Met behulp van de balk Bestanden filteren kun je zoeken naar een specifieke bestandsnaam of naar bestanden van een bepaald type, zoals .jpg of .pdf.

1. Voer in de balk Bestanden filteren een volledige of gedeeltelijke bestandsnaam in of voer de bestandsextensie in waarnaar je op zoek bent (bijvoorbeeld .jpg of .pdf).

Bestanden filteren op grootte

Stappen:

1. Klik op Bestandsgrootte.

2. Met behulp van de velden Minimale grootte en Maximale grootte voer je de minimale grootte van het bestand in die je wilt bekijken, de maximale grootte van het bestand dat je wilt bekijken of beide.

Filters opslaan

Als je regelmatig dezelfde zoekopdrachten of filter op dezelfde voorwaarden moet uitvoeren, kun je de filters opslaan, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Opgeslagen filters worden toegevoegd als tabbladen bovenaan de pagina Bestanden. Je kunt op het tabblad klikken om de bestanden te filteren met behulp van de opgeslagen filterparameters.

Stappen:

1. Filter je bestanden met behulp van de balk Bestanden filteren, de filter Bestandsgrootte of beide.

2. Klik op Filters opslaan.

3. Voer in het veld Opslaan als een naam in voor je opgeslagen filters.

4. Klik op Filters opslaan.

De sorteervolgorde van de bestandenlijst wijzigen

Bestanden worden standaard weergegeven van nieuwste naar oudste, gebaseerd op de datum waarop ze zijn geüpload.

Als je de sorteervolgorde wilt wijzigen, kun je je bestanden sorteren op datum toegevoegd, op grootte of alfabetisch op bestandsnaam.

Stappen:

1. Klik op Sorteren en selecteer vervolgens een optie in de lijst.

Maak een bestand beschikbaar als download

Als je een bestand beschikbaar wilt stellen om te downloaden, kun je het uploaden met behulp van de pagina Bestanden, voeg je een link toe in de content van een pagina of in de navigatie van je onlinewinkel. Je kunt een link naar het bestand kopiëren naar het klembord door op de knop Link naast het bestand te klikken.

Een bestand bewerken

Als je wijzigingen in een afbeelding of een document wilt aanbrengen, doe dit in de software waarmee je het document hebt gemaakt en upload het bestand opnieuw.

Een bestand verwijderen

Je kunt een of meer bestanden verwijderen van de pagina Bestanden. Meer informatie over bulkacties.

Stappen:

1. Selecteer het selectievakje naast het bestand dat je wilt verwijderen. Je kunt meerdere bestanden tegelijk selecteren.

2. Klik op Verwijderen, en klik daarna nogmaals op Verwijderen om dit te bevestigen.