Bestanden naar je website uploaden

Je kunt bestanden uploaden, beheren en verwijderen vanaf de pagina Bestanden in Shopify.

Er zijn een paar redenen om bestanden naar Shopify te uploaden:

• Je wilt een afbeelding toevoegen aan de content van een webpagina, blogpost, productpagina of collectiepagina.

• Je wilt een afbeelding of logo toevoegen om je thema aan te passen.

• Je wilt aan je klanten een bestand beschikbaar stellen om te downloaden.

In de meeste gevallen is het eenvoudiger om afbeeldingsbestanden te uploaden op het moment dat je content aan een webpagina, blogpost, productpagina of collectiepagina toevoegt. Je kunt afbeeldingen ook rechtstreeks uploaden wanneer je je thema aan het aanpassen bent.

Nadat je een afbeelding hebt geüpload, kun je de bijbehorende URL kopiëren vanaf de pagina Bestanden. Als je een bestand beschikbaar wilt stellen om te downloaden, moet je het uploaden op de pagina Bestanden in Shopify en vervolgens een link ernaar toevoegen in de content van een pagina of in de navigatie van je onlinewinkel.

Bestandsvereisten en bestandstypen

Je kunt afbeeldingen, video's en audio uploaden naar de pagina bestanden in je beheercentrum. Elk bestand moet kleiner zijn dan 20MB om het te kunnen uploaden.

Welke bestandstypen kan ik uploaden?

Afbeeldingen

Shopify accepteert .jpg-, .png- en .gif-afbeeldingsbestandstypen.

Als je .svg-afbeeldingsbestanden uploadt, worden ze automatisch geconverteerd naar.png. Het beste bestandstype voor productafbeeldingen, pagina's en blogposts is .jpg. Het beste bestandstype voor logo's, randen en bijsnijdingen is .png.

Audio en video

Je kunt belangrijke soorten video- en audiobestanden uploaden, zoals .mp4, .mov en .mp3.

Als je een proefabonnement hebt, kun je geen video- of audiobestanden uploaden naar Shopify. Ontdek hoe je jouw abonnement kunt controleren en bijwerken.

Een bestand uploaden op de pagina Bestanden

Je kunt bestanden uploaden naar Shopify op de pagina Bestanden.

Als je een bestand aan klanten beschikbaar wilt stellen om te downloaden, moet je het uploaden op de pagina Bestanden in Shopify en vervolgens een link ernaar toevoegen in de content van een pagina of in de navigatie van je onlinewinkel.

Stappen:

1. Klik op Bestanden uploaden.

2. Selecteer één of meer bestanden om te uploaden. Klik op Openen.

Een afbeeldingsbestand naar de content van je onlinewinkel uploaden

Wanneer je een afbeelding uploadt met behulp van de RTF-editor, wordt deze weergegeven in de pagina-content voor een product- of collectiebeschrijving, webpagina of blogpost. Je kunt bijvoorbeeld een logo voor een bepaalde leverancier uploaden naar een productbeschrijving. Wanneer je een afbeelding uploadt met behulp van de richt text editor, kun je deze beheren op de pagina Bestanden in Shopify.

Je kunt ook een eerder geüploade productafbeelding of een eerder geüpload afbeeldingsbestand toevoegen aan de pagina-content.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op het product, de collectie, de webpagina of de blogpost waaraan je een afbeelding wilt toevoegen.

2. Plaats de cursor in de RTF-editor op de locatie in de content waar je wilt dat de afbeelding wordt weergegeven.

3. Klik op Afbeelding invoegen:

Shopify - afbeelding van bestand uploaden

4. Klik op Bestand uploaden.

5. Selecteer de afbeelding en selecteer dan de grootte van de afbeelding.

6. Optioneel: voeg alt-tekst voor de afbeelding toe ten behoeve van SEO.

7. Klik op Afbeelding invoegen om je afbeelding toe te voegen aan de content op de locatie van de cursor.

Nadat je een afbeelding hebt toegevoegd aan een product- of collectiebeschrijving, webpagina of blog, kun je de afbeelding verplaatsen naar een andere locatie in de content met behulp van de RTF-editor. Je kunt ook de grootte, tekstomloop en uitlijning van een afbeelding wijzigen, de afbeeldings-URL bewerken of alternatieve afbeeldingstekst toevoegen of bewerken. Lees meer over de RTF-editor.

Een bestand zoeken

Je kunt zoeken naar een bestand op de pagina Bestanden. Je kunt niet alleen zoeken op bestandsnaam, maar ook op een bepaald bestandstype, zoals .jpg of .pdf.

Stappen:

1. Voer in de zoekbalk een volledige of gedeeltelijke bestandsnaam in of voer de bestandsextensie in waarnaar je op zoek bent (bijvoorbeeld .jpg of .pdf). Bestanden die overeenkomen met de zoekopdracht, worden in alfanumerieke volgorde weergegeven.

2. Klik op Deze zoekopdracht opslaan als je zoekresultaten wilt opslaan.

Bestanden filteren op grootte

Stappen:

1. Klik op het vervolgkeuzemenu Bestanden filteren.

2. Selecteer MB in het eerste vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer groter dan of kleiner dan in het tweede en derde filterveld en voer een waarde in.

4. Klik op Filter toevoegen om alle bestanden weer te geven die overeenkomen met het filter.

De sorteervolgorde van de bestandenlijst wijzigen

Standaard worden de nieuwste bestanden eerst weergegeven en de oudste als laatste.

Als je de sorteervolgorde wilt wijzigen, kun je je bestanden sorteren op alfabetische volgorde of op grootte.

Stappen:

1. Kies een sorteeroptie:

- Klik op Bestand om de bestanden in alfabetische volgorde op naam te sorteren, van A tot Z. - Klik op Grootte om de bestanden op grootte te sorteren, van grootste tot kleinste.

1. Als je de sorteervolgorde wilt omkeren, klik opnieuw op Bestand of Grootte.

Bestanden bewerken

Als je wijzigingen in een afbeelding of een document wilt aanbrengen, doe dit in de software waarmee je het document hebt gemaakt en upload het bestand opnieuw.

Een bestand verwijderen

Stappen:

1. Klik op de prullenbak naast het bestand dat je wilt verwijderen.

2. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.