Tiedostojen lataaminen ja hallinnointi

Shopify Adminisi Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostot-sivulta löydät seuraavat tiedostot:

• teemassasi käytetyt kuvat
  • blogipostauksissa ja -sivuilla käytetyt kuvat
  • tuote- ja kokoelmakuvauksissa käytetyt kuvat
  • tiedostot, jotka haluat asettaa asiakkaiden ladattaviksi.
  • Metakenttiin liitetyt kuvat ja tiedostot

Voit myös ladata tiedostoja, kun muokkaat teemaa, kun luot metakenttiä tai kun käytät rich text editor -ohjelmaa teeman sisällön, sivun, blogipostauksen, tuotekuvauksen tai kokoelman kuvauksen muokkaamiseen. Lataamasi tiedostot näkyvät Tiedostot-sivullasi.

Siirry Tiedostot-sivulle valitsemalla Asetukset > Tiedostot.

Tiedostovaatimukset

Voit ladata tiedostoja Shopify Adminin Tiedostot-sivulle. Tiedostojen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Tiedostovaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko enintään 20 megatavua
Resoluutio enintään 20 megapikseliä
Kuvasuhde 100:1–1:100
Tiedostomuoto katso Tiedostomuodon vaatimukset

Tiedostomuodon vaatimukset

Jos käytössäsi on maksullinen sopimus, voit ladata kaikkia muita paitsi HTML-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio, voit ladata vain seuraavia tiedostomuotoja:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • Webp
  • HEIC

Lisäksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi, ennen kuin voit ladata PDF-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio ja haluat ladata muita tiedostomuotoja, tarkista ja päivitä sopimuksesi.

Kauppasi eri osat, kuten teema, sivut ja blogit, tukevat vain tiettyjä tiedostomuotoja. Lue lisää tuetuista tiedostomuodoista tutustumalla seuraaviin resursseihin:

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopifyhin Tiedostot-sivulla.

Jos haluat asettaa tiedoston asiakkaidesi ladattavaksi, sinun täytyy ensin ladata se Shopifyn Tiedostot-sivulle ja sen jälkeen lisätä siihen johtava linkki sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Tee näin:

1. Klikkaa Lataa tiedostoja.

2. Valitse ladattavaksi enintään 20 tiedostoa ja klikkaa sitten Avaa.

Tiedostoluettelon suodattaminen

Voit suodattaa tiedostoluetteloa tai etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta tai tiedostovalitsimesta.

Voit suodattaa tiedostoja seuraavilla tavoilla:

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoja ehtoja säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet.

Tiedostojen suodattaminen Suodata tiedostot -palkin avulla

Suodata tiedostot -palkkia käyttämällä voit etsiä tietyn nimistä tiedostoa tai tiettyä tiedostotyyppiä, kuten .jpg- tai .pdf-tiedostoa.

1. Kirjoita Suodata tiedostot -palkkiin koko tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf).

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Tee näin:

1. Klikkaa Tiedostokoko.

2. Syötä tarkasteltavan tiedoston vähimmäiskoko tai enimmäiskoko tai molemmat käyttämällä Vähimmäiskoko- ja Enimmäiskoko-kenttiä.

Suodattimien tallentaminen

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoja hakuehtoja säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet niin, että ne ovat helposti käytettävissä. Tallennetut suodattimet lisätään Tiedostot-sivun yläosaan välilehtinä. Klikkaamalla välilehteä voit suodattaa tiedostoja tallennetuilla suodatinparametreilla.

Tee näin:

1. Suodata tiedostoja käyttämällä Suodata tiedostot -palkkia, Tiedostokoko-suodatinta tai molempia.

2. Klikkaa Tallenna suodattimet.

3. Kirjoita tallennettujen suodattimien nimi Tallenna nimellä -kenttään.

4. Klikkaa Tallenna suodattimet.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti tiedostot listataan uusimmasta vanhimpaan latauspäivämäärän perusteella.

Jos haluat muuttaa lajittelujärjestystä, voit lajitella tiedostot latauspäivämäärän, koon tai tiedostonimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Tee näin:

1. Klikkaa Lajittele ja valitse sen jälkeen vaihtoehto luettelosta.

Tiedoston asettaminen ladattavaksi

Jos haluat asettaa tiedoston ladattavaksi, voit ladata sen Tiedostot-sivulla ja lisätä sen jälkeen tiedostoon johtavan linkin sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin. Voit kopioida tiedoston linkin leikepöydälle klikkaamalla tiedoston vieressä olevaa Linkki-painiketta.

Alkuperäiset kuvien lataukset

Shopifyn kuvapalvelu hallinnoi kuviasi varmistaakseen, että paras mahdollinen kuvamuoto näkyy verkkokaupassasi asianmukaisessa paikassa.

Voit ladata laitteeseesi alkuperäisen, ei-optimoidun kuvan käyttäen Esikatselu ja muokkaus -ikkunassa olevaa latauspainiketta.

Tee näin:

1. Klikkaa haluamaasi kuvaa tai lajittele tai etsi tietty kuva suodattimien avulla.
  2. Klikkaa latauspainiketta. Alkuperäinen kuva tallennetaan laitteeseen.

Tiedoston muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lataa tiedosto uudelleen.

Tiedoston poistaminen

Voit poistaa yhden tai useamman tiedoston Tiedostot-sivulta. Lue lisää joukkotoiminnoista.

Tee näin:

1. Valitse poistettavan tiedoston vieressä oleva valintaruutu. Voit valita kerralla useita tiedostoja.

2. Klikkaa Poista ja vahvista klikkaamalla uudestaan Poista.