Tiedostojen lataaminen ja hallinnointi

Shopify Adminisi Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostot-sivun tiedostot voivat olla seuraavanlaisia:

• teemassa, blogipostausissa ja sivuilla käytettyjä kuvia ja videoita
  • tuotteissasi ja kokoelmissasi käytettyjä kuvia ja videoita
  • tiedostoja ja videoita, jotka on tarkoitettu asiakkaidesi ladattaviksi
  • metakenttiinliitettyjä kuvia ja tiedostoja.

Voit myös ladata tiedostoja teemaa muokatessasi, kun luot metakenttiä tai kun käytät rich text editor ‑muokkausohjelmaa teeman sisällön, sivun, blogipostauksen, tuotekuvauksen tai kokoelman kuvauksen muokkaamiseen. Lataamasi tiedostot näkyvät Tiedostot-sivulla.

Siirry Tiedostot-sivulle valitsemalla Sisältö > Tiedostot.

Tiedostovaatimukset

Voit ladata kuvia Shopify Adminin Tiedostot-sivulle. Tiedostojen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Kuvatiedoston vaatimukset

Kuvien tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 20 Mt (megatavua)
Resoluutio Enintään 20 MP (megapikseliä)
Kuvasuhde 100:1–1:100
Tiedostomuodot JPEG, PNG, WEBP, HEIC ja GIF

Videotiedoston vaatimukset

Videoiden tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 1 Gt (gigatavua)
Resoluutio 4K:n enimmäisresoluutio
Videon pituus Videon enimmäispituus on 10 minuuttia
Tiedostomuodot MOV ja MP4

Yleisiä tiedostovaatimuksia

Perustiedostot voivat olla mitä tahansa, paitsi HTML-tiedostoja, ja ne on tarkoitettu asiakkaan ladattaviksi.

Yleisten tiedostojen tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 20 Mt
Tiedostomuodot Mikä tahansa tiedostotyyppi paitsi HTML

Tiedostomuodon vaatimukset

Jos käytössäsi on maksullinen sopimus, voit ladata kaikkia muita paitsi HTML-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio, voit ladata vain seuraavia tiedostomuotoja:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • Webp
  • HEIC

Lisäksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi, ennen kuin voit ladata PDF-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio ja haluat ladata muita tiedostomuotoja, tarkista ja päivitä sopimuksesi.

Kauppasi eri osat, kuten teema, sivut ja blogit, tukevat vain tiettyjä tiedostomuotoja. Lue lisää tuetuista tiedostomuodoista tutustumalla seuraaviin lähteisiin:

Lataa tiedosto Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopifyhin Tiedostot-sivulla. Ladattuja tiedostoja voidaan sitten käyttää Shopify Adminissa esimerkiksi brändikuvina, tuotemediana ja metaobjekteina.

Tee näin:

Haku ja suodatus tiedostoluettelossa

Voit suodattaa tiedostoluetteloa tai etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta tai tiedostovalitsimesta.

Voit suodattaa tiedostoja seuraavilla tavoilla:

• Hae tiedoston määritteitä, kuten tiedostonimiä ja -tyyppejä, hakupalkin avulla
  • Suodata koon mukaan käyttämällä Tiedostokoko-pudotusvalikkoa
  • Suodata tyypin mukaan käyttämällä Tiedostotyyppi-pudotusvalikkoa.
  • Suodata tiedostoviitteen mukaan käyttämällä Käytetty kohteessa -pudotusvalikkoa

Tee näin:

Suodatinnäkymän tallentaminen

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoilla ehdoilla säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet näkymiksi, jolloin ne ovat helposti käytettävissä. Tallennetut näkymät lisätään Tiedostot-sivun yläosaan välilehtinä. Napsauttamalla välilehteä voit suodattaa tiedostoja tallennetuilla suodatinparametreilla.

Tee näin:

Muuta tiedostoluettelon lajittelujärjestystä

Oletusarvoisesti tiedostot listataan uusimmasta vanhimpaan latauspäivämäärän perusteella.

Jos haluat muuttaa lajittelujärjestystä, voit järjestää tiedostot latauspäivämäärän, koon tai aakkosjärjestykseen tiedostonimen mukaan.

Tee näin:

Aseta tiedosto ladattavaksi

Jos haluat asettaa tiedoston vierailijoiden ladattavaksi, voit ladata sen Tiedostot-sivulla ja lisätä sen jälkeen tiedostoon johtavan linkin sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin. Voit kopioida tiedoston linkin leikepöydälle napsauttamalla tiedoston vieressä olevaa Linkki-painiketta.

Alkuperäiset medialataukset

Shopifyn kuvapalvelu hallinnoi kuviasi ja videoitasi varmistaakseen, että paras mahdollinen kuvamuoto näkyy verkkokaupassasi asianmukaisessa paikassa.

Voit ladata laitteeseesi alkuperäisen, ei-optimoidun tiedoston käyttämällä Esikatselu ja muokkaus -ikkunassa olevaa latauspainiketta.

Tee näin:

Tiedostojen muokkaaminen

Voit esikatsella ja muokata tiedostoja klikkaamalla tiedoston pikkukuvaa Tiedostot-sivulla. Muokkauksia, joita teet Tiedostot-sivulla, käytetään kaikissa paikoissa, joissa tiedostoa käytetään kaupassasi.

Katso seuraavasta taulukosta lisätietoja tiedostojen muokkaamiseen:

Tiedostoa koskevat toimenpiteet
Toiminta Oikeuksien kuvaus
Tiedoston nimeäminen uudelleen Päivitä tiedoston nimi muuttamalla tiedostosi URL-osoitteen nimitunnus. Kun muutat tiedostosi URL-osoitteen, tiedoston aiempi URL-osoite lakkaa toimimasta.
Korvaa tiedosto Korvaa olemassa oleva tiedosto uudella tiedostolla ja säilytä sama tiedostonimi ja URL-osoite. Voit korvata tiedoston vain samalla tiedostomuodolla. Esimerkiksi JPG-tiedosto korvataan siis toisella JPG-tiedostolla.
Lisää vaihtoehtoinen teksti Lisää kuvan tai videon lyhyt kuvaus näkövammaisille tai heikkoa verkkoyhteyttä käyttäville.
Lisää keskipiste kuvaan Valitse kuvan tärkein kohta, jotta teemat voivat rajata kuvan järkevämmin.
Videon kansikuvan päivittäminen Päivitä videon kansikuva, joka toimii videon esikatselukuvana.

Jos haluat tehdä muita muokkauksia, lataa tiedosto, tee muokkaukset valitsemallasi muokkausohjelmistolla ja lataa tiedosto sen jälkeen uudelleen Tiedostot-sivulle.

Poista tiedosto

Voit poistaa yhden tai useamman tiedoston Tiedostot-sivulta. Lue lisää joukkotoiminnoista.