Tiedostojen lähettäminen sivustoon

Shopify-ylläpitäjäsi Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostoja voidaan ladata Shopify-ylläpitäjään muutamia eri tarkoituksia varten:

• Haluat lisätä kuvan verkkosivun, blogijulkaisun, tuotesivun tai kokoelman sivun sisältöön.

• Haluat muokata teemaa lisäämällä kuvan tai logon.

• Haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata.

Useimmiten kuvatiedostojen lähettäminen suoraan on helpompaa, kun lisäät sisältöä verkkosivulle, blogijulkaisuun, tuotesivulle tai keräyssivulle. Voit myös ladata kuvia suoraan teemaa muokatessasi.

Kun olet ladannut kuvan Shopify-ylläpitäjän Tiedostot-sivulle, voit kopioida sen URL-osoitteen Tiedostot-sivulta. Jos haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata, lataa tiedosto ensin Shopify-ylläpitäjän Tiedostot-sivulle. Lisää sen jälkeen siihen osoittava linkki sivun sisältöön tai verkkokauppasi navigointiin.

Tiedostoille asetettavat vaatimukset ja tiedostotyypit

Voit ladata kuvia, videoita ja ääntä Tiedostot-sivulle Shopify-ylläpitäjässä. Mediatiedoston enimmäiskoko on 19 Mt.

Mitä tiedostotyyppejä voin ladata?

Kuvat

Shopify hyväksyy seuraavat kuvatiedostotyypit: .jpg, .png ja .gif.

Jos lataat .svg-kuvatiedostoja, ne muutetaan automaattisesti .png-tiedostoiksi. Tuotekuvien, sivujen ja blogijulkaisujen paras tiedostotyyppi on .jpg. Logojen, reunusten ja koristeiden paras tiedostotyyppi on .png.

Ääni ja video

Voit ladata yleisimpiä video- ja äänitiedostotyyppejä, kuten .mp4, .mov ja .mp3.

Jos käytössäsi on kokeiluversio, et voi lähettää video- tai äänitiedostoja Shopifyhin. Lue, miten voit tarkistaa ja päivittää sopimuksesi.

Huomaa: Voit tuoda tuote-, asiakas- tai varastotietoja .csv-tiedostojen avulla. Kun tietoja tuodaan .csv-tiedoston avulla, toiminto suoritetaan Tiedostot-sivun sijaan Shopify-ylläpitäjässä vastaavalla sivulla.

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopify-palveluun Tiedostot-sivulla.

Jos haluat liittää asiakkaille ladattavan tiedoston, se pitää ensin ladata Shopifyn Tiedostot-sivulle, minkä jälkeen sen linkki tulee lisätä sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Lataa tiedostoja.

2. Valitse yksi tai useampi lähetettävä tiedosto. Klikkaa Avaa.

Huomioi: Mitään tiedostoa ei tarvitse ladata sivuston pääkansioon. Tutustu sivustosi vahvistamiseen kolmannen osapuolen palvelussa metatunnisteita käyttämällä.

Kuvatiedoston liittäminen verkkokaupan sisältöön

Kun käytät rich text editoria kuvan lataamiseen, se näkyy sivun sisältönä tuote- tai kokoelmakuvauksessa, verkkosivulla tai blogijulkaisussa. Voit esimerkiksi ladata tietyn myyjän logon tuotekuvaukseen. Kun lataat kuvan käyttämällä rich text editoria, voit hallinnoida sitä Shopify-ylläpitäjän Tiedostot-sivulla.

Voit myös liittää sivun sisältöön jo aiemmin lähettämäsi tuotekuvan tai kuvatiedoston.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopifyn admin-sivulla tuotetta, kokoelmaa, verkkosivua tai blogijulkaisua, johon haluat lisätä kuvan.

2. Aseta rich text editorissa kohdistin kohtaan, jossa haluat kuvan näkyvän sisällössäsi.

3. Napa Lisää kuva:

Shopify - tiedoston latauskuva

4. Klikkaa Lataa tiedosto.

5. Valitse kuva ja valitse sen jälkeen kuvan koko.

6. Valinnainen toimenpide: paranna hakukoneoptimointia lisäämällä kuva vaihtoehtoiseen tekstiin.

7. Lisää kuva sivun sisältöön kohdistimen kohdalle napauttamalla Lisää kuva.

Kun olet lisännyt kuvan tuotteen tai kokoelman kuvaukseen, verkkosivuun tai blogiin, voit siirtää sen sivun sisällössä toiseen paikkaan rich text editor ‑sovellusta käyttäen. Voit myös muuttaa kuvan kokoa, tekstin rivittymistä ja tasausta, muokata kuvan URL-osoitetta tai lisätä tai muokata kuvan vaihtoehtoista tekstiä. Lisätietoja rich text editorista.

Etsi tiedosto

Voit etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta. Hakupalkkia käyttämällä voit etsiä tiettyä tiedostonimeä tai tietyntyyppisiä tiedostoja, kuten .jpg- tai .pdf-tiedostoja.

Toimintovaiheet:

1. Kirjoita hakupalkkiin tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf). Hakua vastaavat tiedostot näkyvät aakkosjärjestyksessä.

2. Jos haluat tallentaa hakutulokset, klikkaa Tallenna tämä haku.

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Suodata tiedostot -pudotusvalikkoa.

2. Valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta Mt.

3. Valitse suodattimen toisessa ja kolmannessa kentässä suurempi kuin tai pienempi kuin ja sen jälkeen syötä lukuarvo.

4. Klikkaa Lisää suodatin, niin kaikki suodatinta vastaavat tiedostot tulevat näkyviin.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti tiedostot listataan uusimmasta vanhimpaan latauspäivämäärän perusteella.

Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestystä, voit lajitella tiedostot aakkosjärjestykseen tai koon mukaan.

Toimintovaiheet:

1. Valitse lajitteluvaihtoehto klikkaamalla Tiedosto tai Koko.

2. Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestyksen päinvastaiseksi, klikkaa Tiedosto- tai Koko-painiketta uudelleen.

Tiedostojen muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lataa tiedosto uudelleen.

Tiedoston poistaminen

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa poistettavan tiedoston vieressä olevaa roskakoripainiketta.

2. Vahvista napauttamalla Poista.