Tiedostojen lataaminen ja hallinnointi

Shopify-ylläpitäjäsi Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostot-sivulta löydät:

• teemassasi käytetyt kuvat
  • blogijulkaisuissa ja -sivuilla käytetyt kuvat
  • tuote- ja kokoelmakuvauksissa käytetyt kuvat
  • tiedostot, jotka haluat asettaa asiakkaiden ladattaviksi.

Voit myös ladata tiedostoja, kun muokkaat teemaa tai kun käytät rich text editor -ohjelmaa teeman sisällön, sivun, blogijulkaisun, tuotekuvauksen tai kokoelman kuvauksen muokkaamiseen.

Siirry Tiedostot-sivulle valitsemalla Asetukset > Tiedostot.

Tiedostovaatimukset

Voit ladata tiedostoja Shopify-ylläpitäjän Tiedostot-sivulle. Tiedostojen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Tiedostovaatimukset
OminaisuusVaatimus
Tiedostokokoenintään 20 megatavua
Resoluutioenintään 20 megapikseliä
Kuvasuhde100:1–1:100
Tiedostomuotokatso Tiedostomuodon vaatimukset

Tiedostomuodon vaatimukset

Jos käytössäsi on maksullinen sopimus, voit ladata kaikkia muita paitsi HTML-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio, voit ladata vain seuraavia tiedostomuotoja:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF

Lisäksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi, ennen kuin voit ladata PDF-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio ja haluat ladata muita tiedostomuotoja, tarkista ja päivitä sopimuksesi.

Kauppasi eri alueet, kuten teema, sivut ja blogit, tukevat vain tiettyjä tiedostomuotoja. Lue lisää näissä alueissa tuetuista tiedostomuodoista tutustumalla seuraaviin resursseihin:

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopifyhin Tiedostot-sivulla.

Jos haluat asettaa tiedoston asiakkaidesi ladattavaksi, sinun täytyy ensin ladata se Shopifyn Tiedostot-sivulle ja sen jälkeen lisätä siihen johtava linkki sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Lataa tiedostoja.

2. Valitse yksi tai useampi ladattava tiedosto ja klikkaa sen jälkeen Avaa.

Tiedostoluettelon suodattaminen

Voit suodattaa tiedostoluetteloa tai etsiä tiedoston Tiedostot-sivulta.

Voit suodattaa tiedostoja seuraavilla tavoilla:

• Hae tiedoston määritteitä, kuten tiedostonimiä ja -tyyppejä, Suodata tiedostot -palkin avulla.
  • Suodata koon mukaan käyttämällä avattavaa Tiedostokoko-valikkoa

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoja ehtoja säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet.

Tiedostojen suodattaminen Suodata tiedostot -palkin avulla

Suodata tiedostot -palkkia käyttämällä voit etsiä tietyn nimistä tiedostoa tai tiettyä tiedostotyyppiä, kuten .jpg- tai .pdf-tiedostoa.

1. Kirjoita Suodata tiedostot -palkkiin koko tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf).

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Tiedostokoko.

2. Syötä tarkasteltavan tiedoston vähimmäiskoko tai enimmäiskoko tai molemmat käyttämällä Vähimmäiskoko- ja Enimmäiskoko-kenttiä.

Suodattimien tallentaminen

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoja hakuehtoja säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet niin, että ne ovat helposti käytettävissä. Tallennetut suodattimet lisätään Tiedostot-sivun yläosaan välilehtinä. Klikkaamalla välilehteä voit suodattaa tiedostoja tallennetuilla suodatinparametreilla.

Toimintovaiheet:

1. Suodata tiedostoja käyttämällä Suodata tiedostot -palkkia, Tiedostokoko-suodatinta tai molempia.

2. Klikkaa Tallenna suodattimet.

3. Kirjoita tallennettujen suodattimien nimi Tallenna nimellä -kenttään.

4. Klikkaa Tallenna suodattimet.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti tiedostot listataan uusimmasta vanhimpaan latauspäivämäärän perusteella.

Jos haluat muuttaa lajittelujärjestystä, voit lajitella tiedostot latauspäivämäärän, koon tai tiedostonimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Lajittele ja valitse sen jälkeen vaihtoehto luettelosta.

Tiedoston asettaminen ladattavaksi

Jos haluat asettaa tiedoston ladattavaksi, voit ladata sen Tiedostot-sivulla ja lisätä sen jälkeen tiedostoon johtavan linkin sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin. Voit kopioida tiedoston linkin leikepöydälle klikkaamalla tiedoston vieressä olevaa Linkki-painiketta.

Tiedoston muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lataa tiedosto uudelleen.

Tiedoston poistaminen

Voit poistaa yhden tai useamman tiedoston Tiedostot-sivulta. Lue lisää joukkotoiminnoista.

Toimintovaiheet:

1. Valitse poistettavan tiedoston vieressä oleva valintaruutu. Voit valita kerralla useita tiedostoja.

2. Klikkaa Poista.

3. Vahvista napauttamalla Poista.