Tiedostojen lataaminen ja hallinnointi

Shopify Adminisi Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostot-sivu sisältää muun muassa:

• teemassa, blogipostausissa ja sivuilla käytettyjä kuvia ja videoita
  • tuote- ja kokoelmakuvauksissa käytettyjä kuvia ja videoita
  • tiedostoja ja videoita, jotka on tarkoitettu asiakkaidesi ladattaviksi
  • metakenttiin liitettyjä kuvia ja tiedostoja

Voit myös ladata tiedostoja muokatessasi teemaa, luodessasi metakenttiä tai käyttäessäsi rich text editor -ohjelmaa teemasisällön, sivun, blogipostauksen, tuotekuvauksen tai kokoelman kuvauksen muokkaamiseen. Latauksesi näkyvät Tiedostot-sivulla.

Siirry Tiedostot-sivulle valitsemalla Asetukset > Tiedostot.

Tiedosto­vaatimukset

Voit ladata tiedostoja Shopify Adminin Tiedostot-sivulle. Niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Kuvatiedoston vaatimukset

Kuvien tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 20 Mt (megatavua)
Resoluutio Enintään 20 MP (megapikseliä)
Kuvasuhde 100:1–1:100
Tiedostomuodot JPEG, PNG, WEBP, HEIC ja GIF

Videotiedoston vaatimukset

Videoiden tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 1 Gt (gigatavua)
Resoluutio 4K:n enimmäisresoluutio
Videon pituus Videon enimmäispituus on 10 minuuttia
Tiedostomuodot MOV ja MP4

Yleisiä tiedostovaatimuksia

Perustiedostot voivat olla mitä tahansa, paitsi HTML-tiedostoja, ja ne on tarkoitettu asiakkaan ladattaviksi.

Yleisten tiedostojen tiedosto­vaatimukset
Ominaisuus Vaatimus
Tiedostokoko Enintään 20 Mt
Tiedostomuodot Mikä tahansa tiedostotyyppi paitsi HTML

Tiedostomuodon vaatimukset

Jos käytössäsi on maksullinen sopimus, voit ladata kaikkia muita paitsi HTML-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio, voit ladata vain seuraavia tiedostomuotoja:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • Webp
  • HEIC

Lisäksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi, ennen kuin voit ladata PDF-tiedostoja.

Jos käytössäsi on kokeiluversio ja haluat ladata muita tiedostomuotoja, tarkista ja päivitä sopimuksesi.

Kauppasi eri osat, kuten teema, sivut ja blogit, tukevat vain tiettyjä tiedostomuotoja. Lue lisää tuetuista tiedostomuodoista tutustumalla seuraaviin lähteisiin:

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopifyhin Tiedostot-sivulla.

Jos haluat asettaa tiedoston asiakkaidesi ladattavaksi, sinun täytyy ensin ladata se Shopifyn Tiedostot-sivulle ja sen jälkeen lisätä siihen johtava linkki sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Tee näin:

1. Klikkaa Lataa tiedostoja.

2. Valitse ladattavaksi enintään 20 tiedostoa ja klikkaa sitten Avaa.

Tiedostoluettelon suodattaminen

Voit suodattaa tiedostoluetteloa tai etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta tai tiedostovalitsimesta.

Voit suodattaa tiedostoja seuraavilla tavoilla:

Jos sinun täytyy tehdä samoja hakuja tai suodattaa samoja ehtoja säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet.

Tiedostojen suodattaminen Suodata tiedostot -palkin avulla

Suodata tiedostot -palkkia käyttämällä voit etsiä tiettyä tiedostonimeä tai -tyyppiä, kuten kuvia tai videoita, tai lajitella tiedostojasi nimen ja koon perusteella.

• Kirjoita Suodata tiedostot -palkkiin koko tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf) tai
  • Valitse etsimäsi kohde Tiedostotyyppi-pudotusvalikosta.

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Tee näin:

1. Klikkaa Tiedostokoko.

2. Syötä tarkasteltavan tiedoston kokorajat käyttämällä yksin tai yhdessä Vähimmäiskoko- ja Enimmäiskoko-kenttiä.

Suodattimien tallentaminen

Jos suoritat samoja hakuja tai suodatuksia samoilla ehdoilla säännöllisesti, voit tallentaa suodattimet helposti käytettäviksi. Tallennetut suodattimet lisätään Tiedostot-sivun yläosaan välilehtinä. Klikkaamalla välilehteä voit suodattaa tiedostoja tallennetuilla suodatin­parametreilla.

Tee näin:

1. Suodata tiedostoja käyttämällä Suodata tiedostot -palkkia, Tiedostokoko-suodatinta tai molempia.

2. Klikkaa Tallenna suodattimet.

3. Kirjoita tallennettujen suodattimien nimi Tallenna nimellä -kenttään.

4. Klikkaa Tallenna suodattimet.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti tiedostot listataan uusimmasta vanhimpaan latauspäivämäärän perusteella.

Jos haluat muuttaa lajittelujärjestystä, voit järjestää tiedostot latauspäivämäärän, koon tai aakkosjärjestykseen tiedostonimen mukaan.

Tee näin:

1. Klikkaa Lajittele ja valitse sen jälkeen vaihtoehto luettelosta.

Tiedoston asettaminen ladattavaksi

Jos haluat asettaa tiedoston ladattavaksi, voit ladata sen Tiedostot-sivulla ja lisätä sen jälkeen tiedostoon johtavan linkin sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin. Voit kopioida tiedoston linkin leikepöydälle klikkaamalla tiedoston vieressä olevaa Linkki-painiketta.

Alkuperäiset medialataukset

Shopifyn kuvapalvelu hallinnoi kuviasi ja videoitasi varmistaakseen, että paras mahdollinen kuvamuoto näkyy verkkokaupassasi asianmukaisessa paikassa.

Voit ladata laitteeseesi alkuperäisen, ei-optimoidun tiedoston käyttämällä Esikatselu ja muokkaus -ikkunassa olevaa latauspainiketta.

Tee näin:

1. Klikkaa haluamaasi tiedostoa tai lajittele tai etsi tiedosto suodattimien avulla.
  2. Klikkaa latauspainiketta. Alkuperäinen muoto tallennetaan laitteellesi.

Tiedoston muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lataa tiedosto uudelleen.

Kun esikatselet kuvia ja videoita Tiedostot-sivulla, voit lisätä vaihtoehtoisen tekstin parantaaksesi hakukone­optimointia ja lisätäksesi kuvauksen näytönlukijoita varten sekä päivittää videoiden kansikuvan.

Tiedoston poistaminen

Voit poistaa yhden tai useamman tiedoston Tiedostot-sivulta. Lue lisää joukkotoiminnoista.

Tee näin:

1. Merkitse valintaruutu poistettavan tiedoston vieressä. Voit valita kerralla useita tiedostoja.

2. Klikkaa Poista ja vahvista klikkaamalla uudestaan Poista.