Aikajana

Aikajanalla voit tarkastella tilausten, tilausluonnosten, asiakkaiden ja siirtojen yksityiskohtaista historiaa Shopifyssa ja kirjoittaa niihin kommentteja ja kommentteja. Kaikki kommentit ja huomiot ovat sisäisiä eivätkä näy asiakkaille. Jos käytät Shopify-sovellusta, voit saada ilmoituksen aina, kun sinut mainitaan aikajanan kommentissa.

Viestintä aikajanan avulla

Kaikki aikajanalla tapahtuva viestintä on kaupan sisäistä. Kun kommentoit jotain Shopify Adminissa, kommentti liitetään kyseiseen tilaukseen, tilausluonnokseen, asiakkaaseen tai siirtoon.

Voit myös viestiä tietyille henkilöstön jäsenille @maininnalla:

• Jos @mainitset tietyn työntekijän, hän saa kommenttisi sähköposti-ilmoituksella.
  • Jos @mainitset tietyn henkilöstön jäsenen, joka käyttää Shopify-sovellusta, kyseinen henkilöstön jäsen saa puhelimeensa push-ilmoituksen, joka sisältää kommenttisi.
  • Jos et @mainitse ketään, Shopify ei ilmoita kenellekään kommentista.

Kommenttien lisääminen aikajanalle

Voit lisätä kommentteja tilauksiin, tilausluonnoksiin, asiakkaisiin ja siirtoihin.

Tee näin:

Aikajanan kommenttien muokkaaminen

Voit muokata omia kommenttejasi aikajanalla, jos haluat muuttaa kirjoittamaasi. Kommentin muokkaaminen on mahdollista vain viiden minuutin ajan kommentin julkaisemisen jälkeen.

Tee näin:

Aikajanan kommenttien poistaminen

Kommenttien poistoa ei voi peruuttaa, eikä sitä sisällytetä aikajanalle.

Tee näin:

Emojien käyttäminen aikajanalla

Keskusteluihin voi lisätä myös emojeita.

Tee näin:

Henkilöstön mainitseminen aikajanalla

Voit @mainita kaupan henkilöstön jäseniä kommenteissa. Henkilöstön jäsenet saavat sähköposti-ilmoituksen, jos heidät mainitaan kommentissa. Jos he käyttävät Shopify-sovellusta ja ovat ottaneet push-ilmoitukset käyttöön, he saavat ilmoituksen myös mobiililaitteeseensa.

Tee näin:

Aikajanan sivuun viittaaminen

Tietokoneella voit nopeasti viitata aikajanasi ylläpitäjän muihin sivuihin. Kun luot viittauksen aikajanan kommenttiin, muut henkilöstön jäsenet voivat klikata tai napauttaa kommenttia päästäksesi käyttämään kyseiseen sivuun liittyviä tietoja. Viittaukset voivat sisältää seuraavia sivutyyppejä:

• tilaukset
  • tilausluonnokset
  • asiakkaat
  • tuotteet
  • versiot
  • siirrot
  • ostotilaukset

Mobiililaitteita käyttävät henkilöstön jäsenet voivat tarkastella viitattuja tietoja napauttamalla kommenteissa olevia viittauksia, mutta he eivät voi luoda linkitettyjä viittauksia omista laitteestaan.

Tee näin:

1. Kun kirjoitat kommenttia, klikkaa kommenttikentässä #-kuvaketta.
  2. Klikkaa sen sivun tyyppiä, johon haluat viitata.
  3. Klikkaa sen sivun nimeä, johon haluat viitata.

Tiedostojen liittäminen aikajanalle

Jos haluat lisätä keskusteluihin kontekstia, niihin on mahdollista liittää tiedostoja. Esimerkkejä:

• Voit dokumentoida tuotteen kunnon liittämällä siitä otetun kuvan ennen lähettämistä.
  • Voit liittää varastonsiirtokuittien kopiot, jotta kaikki tiedot säilyvät samassa paikassa.
  • Voit liittää valokuvan lähetystarrassa olevasta QR-koodista.

Tiedosto liitetään osaksi kommenttia.

Tee näin:

Profiilikuvan lisääminen aikajanan kommentteihin

Voit lisätä profiiliisi haluamasi kuvan, joka näkyy kommenttiesi vieressä.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä kaupan nimeä ja tilin kuvaa.

2. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

3. Klikkaa Lataa valokuva.

4. Etsi valintaikkunassa haluamasi kuva ja klikkaa sitten Avaa.

5. Vahvista profiilin muutokset klikkaamalla Tallenna.

Aikajanan ilmoitusten aktivointi mobiililaitteissa

Voit aktivoida Shopify-sovelluksessa aikajanan ilmoitukset, jotta saat mobiililaitteeseesi ilmoituksen aina, kun joku toinen henkilöstöstä @mainitsee sinut.