Shopify-etusivu

Shopify-aloitussivu on Shopify adminin kohdesivu. Shopify-aloitussivu näyttää tietoja päivittäisistä tehtävistäsi, tilausten seuraavista vaiheista, kauppasi myyntitoiminnasta ja muista toimenpiteistä, joiden avulla voit kehittää ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Henkilöstön jäsenet tarvitsevat Aloitussivu-käyttöoikeudet, jotta he voivat tarkastella ja hallinnoida tietoja Shopify-aloitussivulla.

Tällä sivulla

Mittarit

Aloitussivun mittarit -osiossa näkyy kokonaisliiketoiminnan myyntiyhteenveto. Pudotusvalikkojen avulla voit tarkastella eri myyntikanavien myyntitietoja eri ajanjaksoilta.

Shopify-aloitussivun mittareissa näkyvät tiedot synkronoidaan suoraan kauppasi Analytiikka-sivulta. Jos haluat tarkempia analytiikkatietoja kauppasi myynnistä ja sitoutumistiedoista, avaa Analytiikka-sivu Shopify adminissa.

Aloitussivun mittareiden mukauttaminen

Oletusarvoisesti aloitussivun mittareissa näkyvät kauppasi istunnot, kokonaismyynti, tilausten kokonaismäärä ja konversioaste valitsemaltasi ajanjaksolta. Voit kuitenkin valita, mitkä neljä muuttujaa haluat näyttää yhdellä silmäyksellä Shopify-aloitussivulla.

Aloitussivun mittarit ovat yksilöllisiä jokaiselle henkilöstön jäsenelle, joten käyttäjät voivat mukauttaa mittareita oman makunsa mukaan muuttamatta muille käyttäjille näkyviä mittareita.

Aloitussivulle lisättävissä olevat mittarit on listattu alla:

Taulukko, jossa luetellaan Shopify-aloitussivulla käytettävissä olevat mittarit.
Mittarit Määritelmä
Keskimääräinen tilauksen arvo Näyttää kaikkien tilausten keskimääräisen arvon (pois lukien lahjakortit), joka on saatu jakamalla arvo niiden tilausten kokonaismäärällä, joissa on vähintään yksi muu tuote kuin lahjakortti. Tilausten arvoon sisältyvät verot ja toimitus, mutta eivät palautukset.
Konversioaste Näyttää tilaukseen johtavien istuntojen prosentuaalisen osuuden pidemmällä aikavälillä. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.
Bruttomyynti Näyttää kaikkien ostettujen tuotteiden arvon ennen maksuja tai muita oikaisuja, kuten veroja, toimituskuluja, alennuksia tai palautuksia.
Nettotuoton arvo Näyttää palautettujen tuotteiden arvon ajan mittaan.
Verkkokauppahakujen konversio Näyttää tilauksiin johtaneiden verkkokauppahakujen prosenttiosuuden verkkokauppahakujen kokonaismäärästä. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.
Istunnot Näyttää verkkokauppasi liikenteen määrä istuntoina. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.
Jälleenmyynti myyntipisteen sijainnin mukaan Näyttää kuhunkin fyysiseen jälleenmyyntimyyntipisteeseen liittyvän kokonaismyynnin arvon.
Henkilöstön jälleenmyynti kassalla Näyttää kuhunkin jälleenmyyntipisteen kautta myyntiä tekevään työntekijään yhdistetyn kokonaismyynnin arvon.
Palautusprosentti Näyttää kauppaasi palautettujen tuotteiden prosenttiosuuden kaikista tilatuista tuotteista.
Palaavien asiakkaiden osuus Näyttää sellaisten asiakkaiden prosentuaalisen osuuden, jotka ovat tilanneet useamman kuin kerran kaupastasi. Osuus lasketaan palaavien asiakkaiden määrällä, joka jaetaan asiakkaiden kokonaismäärällä.
Palautukset Näyttää palautettujen tuotteiden määrän ajan mittaan. Tämä ei sisällä hyvitettyjä toimitusmaksuja tai maksettuja veroja.
Myynti kanavan mukaan Näyttää kuhunkin aktiiviseen myyntikanavaasi yhdistetyn kokonaismyynnin arvon.
Suosituimmat tuotteet Näyttää tuotteet, jota on myyty kappalemäärällisesti eniten. Sisältää kaikkien myyntikanavien tilaukset.
Tilauksia yhteensä Näyttää tilausten kokonaismäärän.
Kokonaismyynti Näyttää kauppasi kokonaismyyntimäärät. Kokonaismyynnin arvo on yhtä kuin bruttomyynti − alennukset − palautukset + toimitusmaksu + verot.
Kokonaismyynnin erittely Näyttää kauppasi kokonaismyyntimäärät taulukkomuodossa. Erittely näyttää bruttomyynnin, alennusten, palautusten, toimitusten, verojen ja tullien arvot.

Voit mukauttaa aloitussivun mittareita seuraavasti:

1. Avaa Shopify adminin aloitussivu.
  2. Klikkaa muokattavan mittarin välilehteä ja muokkaa välilehteä klikkaamalla kynäkuvaketta.
  3. Valitse haluamasi mittari Valitse mittari -valikosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Seuraavaksi

Seuraavaksi-kohdassa näet tehtäviä, jotka auttavat kasvattamaan liiketoimintaasi, ja ne on räätälöity juuri sinun yrityksellesi.

Tilaustehtävät

Kaikki avoimet tilaustehtävät ja suoritettavien tehtävien lukumäärä näytetään tehtävien mukaan järjestettynä. Tilaustehtävien toimenpiteitä ovat esimerkiksi:

• Veloita maksu.
  • Jakele tilaus.
  • Käsittele palautuspyyntö.
  • Tarkista korkeariskiset tilaukset.
  • Lähetä todisteita takaisinperintää varten.

Koti-kortit

Kortit ovat tietolohkoja, jotka muuttuvat säännöllisesti kauppaasi sopiviksi. Erilaisia kortteja näytetään kauppasi viimeaikaisen toiminnan ja Shopifyssa tekemiesi toimenpiteiden perusteella. Koti-kortit voivat sisältää seuraavia tietoja:

• Yrityksellesi merkityksellisten Shopify-ominaisuuksien päivityksiä.
  • Neuvoja Shopifyn hyödyntämiseen parhaalla tavalla.
  • Toiminnallisia tietoja, jotka antavat kauppaa koskevia tietoon perustuvia tietoja, ja tietojen perusteella suositeltuja toimenpiteitä.
  • Suositeltujen tehtävien oppaat voivat auttaa sinua saavuttamaan yrityksellesi parempia tuloksia, kuten korkeamman myynnin tai paremman konversion.

Näytä tai piilota kortin sisältö klikkaamalla -kuvaketta.

Koti-korttien sulkeminen

Voit sulkea Koti-kortteja ja antaa niistä palautetta tilaustehtäviä lukuun ottamatta. Jos haluat sulkea kortin tai antaa siitä palautetta, tee toinen seuraavista toimenpiteistä:

• Piilota kortti, kunnes tiedoille on jälleen tarvetta klikkaamalla ... > Sulje.
  • Anna palautetta kortista klikkaamalla ... > Anna palautetta. Nämä tiedot auttavat parantamaan tulevia Koti-kortteja.