Yhteenvetopaneeli

Yhteenveto-dashboardissa näkyvät keskeiset myyntitapahtumat, tilaukset ja verkkokaupassa vierailleiden tiedot. Näet yhdellä silmäyksellä, miten kauppasi toimii kaikissa myyntikanavissaan ja kaikilla ajanjaksoilla.

Kuva yhteenvetopaneelista

Yhteenvetopaneelissa voit muun muassa tehdä seuraavaa:

• tarkista viimeisimpien myyntitapahtumiesi arvo ja vertaa sitä edelliseen ajanjaksoon
  • vertaile myynnin tehokkuutta eri myyntikanavien kautta
  • seuraa tilaustesi keskimääräistä arvoa
  • seuraa, mistä kaupassasi vierailevat kävijät tulevat alueen tai sosiaalisen median mukaan
  • seuraa trendejä tietyn ajanjakson aikana

Dashboard näyttää hyödyllisimmät mittarit, joista saat käsityksen kauppasi myynnin tehokkuudesta ja asiakkaittesi käyttäytymisestä. Tiedot näkyvät numeerisessa muodossa ja myös tarvittaessa kaavioina. Kaikissa mittareissa voidaan myös näyttää prosentuaalinen muutos edelliseen ajanjaksoon verrattuna.

Toimintovaiheet:

1. Jos haluat nähdä toisen ajanjakson tiedot, klikkaa päivämäärävalikkoa ja valitse toinen ajanjakso. Voit valita ennalta määritetyn jakson, kuten Viimeksi kuluneet 30 päivää, tai voit määrittää minkä tahansa ajanjakson napauttamalla kalenterista ajanjaksoa rajaavia päivämääriä.

2. Jos haluat näyttää vertailun edelliseen vuoteen tai vertailun samaan ajanjaksoon edellisen vuoden aikana, valitse Vertaa edellisiin päivämääriin ja valitse vertailuarvo.

3. Klikkaa Käytä.

4. Valinnainen: Jos Näkymäraportti-linkki on näkyvissä, klikkaa linkkiä, jolloin saat lisätietoja käytetystä mittarista. Kaikilla mittareista ei ole raporttia saatavilla, ja sinun on oltava sopimuksessa, josta saa yksityiskohtaiset Shopify-raportit.

Yhteenvetopaneeli näyttää seuraavat tiedot:

Yhteenvetopaneelissa näkyvät tiedot
Mittarit Mitä mittari näyttää ajanjaksolta
Tilauksen keskimääräinen arvo

Näyttää kaikkien tilausten keskimääräisen arvon (pois lukien lahjakortit), joka on saatu jakamalla arvo niiden tilausten kokonaismäärällä, joissa on vähintään yksi muu tuote kuin lahjakortti. Tilauksen arvoon sisältyvät verot, toimituskulut ja alennukset ennen palautuksia.

Tämän arvon perusteella saat näkemyksen siitä, miten paljon asiakkaat kuluttavat rahaa kaupassasi ja auttaa sinua tekemään tietoihin perustuvia hinnoittelupäätöksiä.

Verkkokaupan konversioaste

Näyttää tilaukseen päätyvien istuntojen prosentuaalisen osuuden. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Ostajien on lisättävä verkkokaupan tuotteita ostoskoriinsa ja jatkettava siten kassalle, ennen kuin he voivat ostaa tuotteen. Tätä kutsutaan yleisesti konversiosuppiloniksi, jossa näet tyypillisesti seuraavat vaiheet:

• Lisätty ostoskoriin: niiden istuntojen määrä ja prosentuaalinen osuus, joissa ostajat ovat lisänneet yhden tai useamman tuotteen ostoskoriinsa.

Tämä määrä on yleensä pienempi kuin ostajien kokonaismäärä, koska jotkut ostajat vain tarkastelevat kaupan tuotteita lisäämättä niitä ostoskoriinsa.

• Saapunut kassalle: Niiden istuntojen määrä, jossa ostajat ovat käyneet läpi kaikki seuraavat vaiheet: lisänneet yhden tai useamman tuotteen ostoskoriinsa, edenneet kassalle, antaneet yhteystietonsa (kuten nimensä ja osoitteen, jne.), sekä toimittaneet nämä tiedot eteenpäin.

Tämä määrä on yleensä pienempi kuin Lisätty ostoskoriin -määrä, koska jotkut ostajat lisäävät tuotteita ostoskoriinsa jatkamatta kassalle tai eivät lähetä yhteystietojaan.

• Konservoitu istunto: niiden istuntojen määrä, joissa ostajat ovat lisänneet yhden tai useamman tuotteen ostoskoriinsa, edenneet kassalle ja ostaneet tuotteet.

Tämä määrä ei välttämättä vastaa tilausmäärää, koska ostajat saattavat tehdä useita tilauksia yhden istunnon aikana.

Tämä määrä on yleensä pienempi kuin Saapunut kassalle -määrä, koska jotkut ostajat lähtevät kassalta maksamatta mitään. Lisätietoja tästä on kohdassa hylätyt ostoskorit.

Ihannetapauksessa ja ajan mittaan toimien haluat luultavasti muokata markkinointiasi ja tuotetarjontaasi sellaiseen suuntaan, että niistä ostajista, jotka lisäävät tuotteen ostoskoriinsa, yhä kasvava osuus myös ostaa tuotteen.

Verkkoistunnot laitetyypin mukaan

Näyttää verkkokaupan istuntojen määrän ja sen, minkä tyyppisiä laitteita on käytetty kauppaan pääsyyn. Yleisimpiä laitetyyppejä ovat mobiililaitteet, pöytäkoneet ja tabletit. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Verkkokauppaistunnot vierailijan sijainnin mukaan

Näyttää verkkokauppasi istuntojen määrän maan mukaan eriteltynä. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Verkkoistunnot liikenteen lähteen mukaan

Näyttää verkkokaupan istuntojen määrän sen mukaan, miten kävijät tulivat kauppaan.

Istunto tapahtuu esimerkiksi silloin, kun joku tekee haun tai siirtyy suoraan kaupan URL-osoitteeseen. Liikenteen yleisimpiä lähteitä ovat haku, suora istunnon avaaminen, sosiaalinen media ja sähköposti. Liikenteen lähdettä ei aina voida määrittää, joten liikenteen lähde jää usein tuntemattomaksi. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Verkkokauppaistunnot some-lähteistä

Näyttää verkkokauppasi sosiaalisesta mediasta kuten Facebookista, Instagramista, YouTubesta tai Twitteristä aloitettujen istuntojen määrän. Tämä tieto voi auttaa sinua suuntaaman markkinointiponnistuksesi oikeaan suuntaan. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Kauppaasi palaavien asiakkaiden määrä

Näyttää sellaisten asiakkaiden prosentuaalisen osuuden, jotka ovat tilanneet useamman kuin kerran kaupastasi. Osuus lasketaan palaavien asiakkaiden määrällä, joka jaetaan asiakkaiden kokonaismäärällä. Osuuden perusteella voit määrittää, kuinka suuri vakiintunut asiakuntasi on.

Myynti myyntipisteen sijainnin mukaan

Jos sinulla on eri myyntipisteitä, luku näyttää eri myyntipisteistä peräisin olevan myynnin määrän.

Myynti some-lähteen mukaan

Näyttää sellaisen myynnin määrän, joka on peräisin sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista ja YouTubesta. Tämä tieto voi auttaa sinua suuntaamaan markkinointiponnistuksiasi oikeaan suuntaan.

Myynti henkilöstön mukaan

Jos sinulla on eri myyntipisteitä, luku näyttää kunkin henkilöstön jäsenen hoitaman myynnin määrän.

Myynti liikenteen lähteen mukaan

Näyttää eri lähteistä peräisin olevan myynnin määrän. Liikenteen yleisimpiä lähteitä ovat haku, suora istunnon avaaminen, sosiaalinen media ja sähköposti.

Suosituimmat kohdesivut

Näyttää sivut, joilta asiakkaat ovat aloittaneet istunnon verkkokaupassasi. Tietojen avulla voit mukauttaa sivuilla olevaa tekstiä ja houkutella asiakkaita tekemään jonkin toiminnon käyttämällä hyväksesi asiakkaiden ensimmäistä vaikutelmaa sivustostasi. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Kohdesivu määrittyy yksilöllisen istunnon ensimmäisen katsellun sivun URL-osoitteesta. Istunto päättyy 30 minuutin kuluttua siitä, kun kävijän on havaittu olevan ei-aktiivinen sekä UTC-keskiyön aikaan.

Suosituimmat tuotteet myytyjen kappalemäärien mukaan

Näyttää kauppasi myydyimmät tuotteet. Tiedosta voi olla hyötyä markkinoinnissa ja varastoinnissa. Voit myös suositella näitä tuotteita uusille asiakkaille tai viitata niihin sosiaalisen median kampanjoissa.

Suosituimmat suosittelijat istuntojen mukaan

Näyttää verkkokaupan istuntojen määrän, jossa asiakas on tullut suoraan joltain toiselta sivustolta. Kohdassa näytetään viisi suosituinta sivustoa. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Lukuun eivät sisälly seuraavat viittauslähteet:

• Suora: asiakas on syöttänyt verkkokauppasi URL-osoitteen selaimeensa.
  • Hae: asiakas on napauttanut kauppaasi hakukoneen tulossivulta.
  • Sähköpostitse: on asiakas napauttanut kauppasi linkkiä sähköpostiviestissä.
  • Sosiaalinen: asiakas on napauttanut linkkiä sosiaalisessa mediassa.
Verkkoistuntojen yhteismäärä

Näyttää verkkokaupan istuntojen määrän. Tämä mittari koskee vain verkkokauppasi kanavaa.

Luku ilmaisee, kuinka monta eri istuntoa verkkokaupassasi on ollut tietyllä ajanjaksolla. Kävijöiden määrä on myös osoitettu. Yksilöllisellä kävijällä voi olla useampi kuin yksi istunto.

Esimerkki: John kävi verkkokaupassasi kerran, Jane kaksi kertaa ja Jenna kolme kertaa. Istuntojen määrä on kuusi ja kävijöiden määrä on kolme.

Monissa verkkokaupoissa istuntojen lukumäärä voi kasvaa tai laskea viikonloppuisin ja juhlapäivien aikana sekä sellaisina päivinä, jolloin kaupoissa on käynnissä mainos- ja markkinointikampanjoita.

Tilauksia yhteensä

Näyttää tehtyjen tilausten määrän.

Kokonaismyynti

Näyttää myyntimäärät myyntikanavan mukaan eriteltyinä. Kokonaismyynti on yhtä kuin bruttomyynti − alennukset − palautukset + toimituskulut + verot.

Markkinointiin liittyvä myynti

Tämän tiedon perusteella pystyt ymmärtämään paremmin sivustollesi suuntautuvaan liikenteeseen liittyvän myynnin kokonaisarvon. Tietoon sisältyvät markkinointikampanjat ja toiminnot, joita hallitaan Shopify adminin Markkinointi-osiossa sekä ulkoisten menetelmien kautta, joissa käytetään UTM (Urchin Tracking Module) -parametreja.

Kun avaat Yhteenveto-Dashboardin, tiedot ovat ajantasaisia noin yhden minuutin marginaalilla. Voit avata Dashboardin uudelleen tai päivittää selaimen sivun, jolloin saat uudemmat tiedot näkyviin.

Jos et käytä verkkokauppakanavaa, verkkokaupan istuntoihin liittyviä mittareita ei näytetä. Vastaavasti jos et käytä myyntipistekanavaa, näitä mittareita ei näytetä.

Dashboardissa näkyvät tiedot saattavat erota jonkin verran analytiikan keräämistä ja muiden yritysten raportointityökalujen ja -palvelujen tuottamasta tiedosta. Lisätietoja siitä, miksi tiedot voivat vaihdella, on kohdassa Raporttien erot.

Istunnot ja sivustolla vierailijat

Istuntojen määrä ja vierailijoiden määrä perustuvat evästeisiin. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan ostajan laitteeseen kuten pöytäkoneeseen tai älypuhelimeen, kun he käyvät verkkokaupassasi. Yksi evästeistä tunnistaa laitteen (vierailijan), toinen eväste seuraa istunnon pituutta.

Istunto päättyy 30 minuutin kuluttua siitä, kun et ole tehnyt sivustolla mitään, ja UTC-keskiyön hetkellä. Koska vierailijalla voi olla useita istuntoja, istuntojen määrä on yleensä suurempi kuin vierailijoiden määrä.

Kun olet kirjautunut laitteeltasi Shopify Adminiin, 6. huhtikuuta 2017 alkaen kyseisen laitteen istuntoja ei lasketa verkkokauppaistunnoiksi.

Esimerkki: Ostaja katselee kauppasi tuotteita 20 minuutin ajan, palaa sitten kauppaan kahden tunnin kuluttua kymmenen minuutin ajaksi. Tällöin raporttiin merkitään kaksi istuntoa ja yksi vierailija. Jos vierailija sen sijaan viipyy kaupassasi viisi minuuttia ja palaa uudelleen kymmenen minuutin kuluttua, raporttiin tulee yksi istunto ja yksi kävijä.