Metakentät

Metakenttien avulla voit mukauttaa Shopify-kauppasi toiminnallisuutta ja ulkoasua. Niiden avulla voit myös tallentaa tarkempia tietoja, joita ei Shopify Admin ei normaalisti kerää. Voit käyttää metakenttiä sisäiseen seurantaan tai näyttääksesi erikoistietoja verkkokaupassasi monin eri tavoin. Kynttilämyyjä voi esimerkiksi haluta näyttää tuotesivuillaan kynttilöiden palamisajan, kun taas ruokakauppa saattaa haluta näyttää säilyketuotteiden parasta ennen -päiväyksen. Muita esimerkkejä erikoistiedoista ovat:

• osanumerot
  • väriruudut
  • julkaisupäivät
  • vastaavat tuotteet
  • yhteenvedot blogipostauksista
  • ladattavat tiedostot
  • ainesosaluettelot

Voit lisätä metaobjekteja tuotteisiin, kokoelmiin, asiakkaisiin, tilauksiin ja kaupan muihin osiin suoraan Shopify Administa.

Lue lisää metakenttien käyttämisestä.

Luokan metakentät ovat tuotemääritteitä, jotka luovat yhteyden tuoteluokkaan. Luokan metakentät auttavat sinua lisäämään oikeanlaista tietoa tuotteisiisi, jotta vierailijoiden olisi helpompi löytää ne sivustollasi, markkinapaikoissasi ja hakukoneissa.

Luokan metakentät sisältävät vakiomuotoiseen tuoteluokkaan perustuvat oletusarvoiset määritteet. Jos esimerkiksi lisäät tuoteluokan Apparel & Accessories > Clothing > Shirts & Tops, voit lisätä luokan metakenttiä lisätiedoille clothing size, neckline, sleeve length type, length type, age group, material ja color. Luokan metakentät käyttävät metaobjekteja ja metaobjektien määritteitä. Lue lisää luokkien metakentistä.

Jos sinulla on Online Store 2.0 -teema, voit yhdistää useimmat metakentät teemaasi teemaeditorilla. Jos käytät vanhoja teemoja tai haluat lisätä metakenttätyyppejä, joita teemasi ei tue, voit muokata teemasi koodia.

Uusien metakenttien määrittämiseen sisältyy seuraavia tehtäviä:

1. Metakenttämääritelmien lisääminen erikoistietojen kenttien lisäämistä varten Shopify Adminiin.
  2. Metakenttäarvojen lisääminen kauppasi osiin, kuten tuotteisiin tai versioihin.
  3. Valinnainen: metakenttien yhdistäminen teemaasi erikoistietojen näyttämiseksi verkkokaupassasi.

Voit myös siirtää olemassa olevia metakenttiä määritelmään. Määritelmien lisääminen metakenttäjoukoille edellyttää validointisääntöjä, jotta voidaan varmistaa, että metakenttäarvot ovat johdonmukaisia ja luotettavia. Jos metakenttäarvosi eivät vastaa määritelmäsi validointisääntöjä, voit korjata virheelliset metakenttäarvot siirron jälkeen.