Sådan uploader og administrerer du dine filer

Du kan uploade, administrere og slette filer fra siden Filer i din Shopify-administrator.

Filer på siden Filer kan omfatte følgende:

• billeder og videoer, der bruges i dit tema, i dine blogopslag og på dine sider
  • billeder og videoer, der bruges i beskrivelser af dine produkter og kollektioner
  • filer og videoer, som du vil give dine kunder mulighed for at downloade
  • billeder og filer, der er knyttet til metafelter

Du kan også uploade filer, når du redigerer dit tema, når du opretter metafelter, eller når de redigerer temaindhold, en side, et blogopslag, en produktbeskrivelse eller en kollektionsbeskrivelse ved hjælp af din RTF-editor. De filer, du uploader, vises på siden Filer.

Gå til Indstillinger > Filer for at åbne siden Filer.

Filkrav

Du kan uploade filer på siden Filer i din Shopify-administrator. Filerne skal opfylde følgende krav:

Krav for billedfiler

Filkrav for billeder
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 20 MB (megabyte)
Opløsning Højst 20 MP (megapixels)
Højde-bredde-forhold Mellem 100:1 og 1:100
Filformater JPEG, PNG, WEBP, HEIC og GIF

Krav for videofiler

Filkrav for videoer
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 1 GB (gigabyte)
Opløsning Maksimal opløsning på 4K
Videolængde Maksimal videolængde på 10 minutter
Filformater MOV og MP4

Krav til generiske filer

Generiske filer kan være enhver anden fil end HTML og er beregnet til, at de skal downloades af kunden.

Filkrav for generiske filer
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 20 MB
Filformater Alle filtyper bortset fra HTML

Krav til filformater

Du kan uploade alle andre filformater end HTML, hvis du har et betalt abonnement.

Hvis du har et prøveabonnement, kan du kun uploade følgende filformater:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • WebP
  • HEIC

Du skal også bekræfte din mailadresse, før du kan uploade PDF-filer.

Hvis du har et prøveabonnement, og du vil uploade andre filformater, kan du se og opdatere dit abonnement.

De forskellige dele af din butik, som f.eks. dit tema, dine sider og dine blogs, understøtter kun bestemte filformater. Få mere at vide om understøttede filformater i følgende ressourcer:

Upload en fil på siden Filer

Du kan uploade filer til Shopify på siden Filer.

Hvis du vil stille en fil til rådighed, så kunder kan downloade den, skal du først uploade filen til siden Filer i Shopify og derefter føje et link til den i sidens indhold eller i navigationen til webshoppen.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Upload filer.

2. Vælg op til 20 filer, du vil uploade, og klik derefter på Åbn.

Filtrer fillisten

Du kan filtrere fillisten. Du kan også søge efter en fil på siden Filer eller i Filvælgeren.

Du kan filtrere dine filer på følgende måder:

Hvis du regelmæssigt udfører de samme søgninger eller filtrerer efter de samme termer, kan du gemme dine filtre.

Filtrer dine filer ved hjælp af linjen Filtrer filer

Du kan søge efter navnet på en specifik fil eller filer af en bestemt type, som f.eks. billeder eller videoer ved hjælp af linjen Filtrer filer. Du kan også sortere dine filer efter navn eller størrelse.

• Angiv hele eller dele af et filnavn i linjen Filtrer filer. Du kan også angive den filtype, du leder efter (f.eks. .jpg eller .pdf).
  • Vælg den filtype, du leder efter, ved hjælp af rullemenuen Filtype.

Filtrer dine filer efter størrelse

Fremgangsmåde:

1. Klik på Filstørrelse.

2. Brug felterne Minimumstørrelse og Maksimumstørrelse til at angive minimumstørrelsen på den fil, du vil se, maksimumstørrelsen på den fil, du vil se, eller begge dele.

Gem filtre

Hvis du regelmæssigt udfører de samme søgninger eller filtrerer efter de samme termer, kan du gemme dine filtre, så du nemt kan bruge dem. Dine gemte filtre tilføjes som faner øverst på siden Filer. Du kan klikke på fanen for at filtrere filerne ved hjælp af parametrene for dine gemte filtre.

Fremgangsmåde:

1. Filtrer dine filer ved hjælp af linjen Filtrer filtre, filtret Filstørrelse eller begge dele.

2. Klik på Gem filtre.

3. Angiv et navn til dine gemte filtre i feltet Gem som.

4. Klik på Gem filtre.

Skift sorteringsrækkefølge for fillisten

Som standard vises filerne fra nyeste til ældste baseret på den dato, hvor de blev uploadet.

Hvis du vil ændre sorteringsrækkefølgen, kan du sortere dine filer efter dato for tilføjelse, efter størrelse eller i alfabetisk rækkefølge efter filnavn.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Sortér, og vælg derefter en indstilling på listen.

Giv mulighed for at downloade filer

Hvis du vil give dine kunder mulighed for at downloade en fil, kan du uploade den ved hjælp af siden Filer og derefter tilføje et link til den i indholdet på en side eller i navigationen på din webshop. Du kan kopiere et link til filen til din udklipsholder ved at klikke på knappen Link ud for filen.

Originale downloads af medier

Shopifys tjeneste Imagery administrerer dine billeder og videoer for at sikre, at de bedst mulige formater vises de rette steder i din webshop.

Du kan downloade den originale, ikke-optimerede fil til din enhed ved hjælp af knappen Download i vinduet Forhåndsvisning og redigering.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den ønskede fil, eller brug filtrene til at sortere eller finde en specifik mediefil.
  2. Klik på knappen Download. Det originale format gemmes på din enhed.

Rediger en fil

Hvis du skal foretage ændringer af et billede eller et dokument, skal du bruge software til redigering af dokumenter og derefter uploade filen igen.

Når du ser forhåndsvisninger af billeder og videoer på siden Filer, kan du tilføje alternativ tekst for at forbedre din SEO, for at beskrive billedet for kunder, der bruger en skærmlæser, og for at opdatere coverbilledet for videoer.

Slet en fil

Du kan slette én eller flere filer på siden Filer. Få mere at vide om massehandlinger.

Fremgangsmåde:

1. Vælg afkrydsningsfeltet ud for den fil, du vil slette. Du kan vælge flere filer på én gang.

2. Klik på Slet, og klik derefter på Slet igen for at bekræfte.