Åbn eller rediger en CSV-fil

Dette afsnit indeholder generel vejledning til, hvordan du kan bruge CSV-filer. Hvis du har brug for oplysninger om brug af CSV-filer sammen med produkter, kan du læse Import og eksport af produkter. Hvis du har brug for oplysninger om brug af CSV-filer sammen med lager, kan du læse Eksport og import af lagerbeholdningen med en CSV-fil.

CSV-filer

CSV står for kommaseparerede værdier, som er et filformat (.csv) til regneark. Du kan bruge CSV-filer til at importere og eksportere produkter, kunder, lager, ordrer (kun eksport) og rabatter (kun eksport).

De kan være nyttige i mange situationer, f.eks. når du skifter til Shopify fra en anden platform til e-handel, hvis du skal importere en liste over kundekonti, eller hvis du vil uploade produkter ved hjælp af et regneark.

CSV-filer kan måske virke skræmmende i starten, men når du har forstået deres format og ved, hvordan de virker, kan du bruge dem til en række forskellige opgaver.

Dine CSV-filer skal bruge UTF-8-kodning.

I en CSV-fil repræsenterer hver post en celle i et regneark, hver linje repræsenterer en ny række, og hvert komma angiver, hvor en post slutter, og en anden begynder.

Posterne i denne kunde-CSV-fil:

ser f.eks. sådan ud i et regnearksprogram:

Importér CSV-filer til Google Sheets

Når du eksporterer en CSV-fil i din Shopify-administrator, åbnes den som en .csv-fil i din computers indbyggede tekstredigeringsprogram. Du kan også bruge et alternativt tekstredigeringsprogram, men vi anbefaler at bruge et regnearksprogram til at se og redigere dine CSV-filer i stedet.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din Google-konto.

2. På siden Google Sheets skal du klikke på Tomt i afsnittet Start et nyt regneark.

3. Gå til Filer > Importér... fra siden Regneark uden titel:

4. Find og vælg den CSV-fil, du vil redigere.

5. I dialogboksen Importer fil skal du vælge dine foretrukne indstillinger under afsnittene Importhandling, Separatortegn og Konverter tekst til tal og datoer.

6. Klik på Importér.

Herfra kan du redigere din CSV-fil. Når du er færdig, kan du eksportere den fra Google Sheets som en .csv-fil.

Eksportér CSV-filer ved hjælp af Google Sheets

Når du er færdig med at se eller redigere din CSV-fil i Google Sheets, kan du eksportere den som en .csv-fil på din computer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Fil > Download > Kommaseparerede værdier (.csv, aktuelt ark) på siden med dit CSV-regneark.

Din CSV-fil eksporteres til downloadmappen.

Brug en teksteditor til at redigere din -CSV-fil

Hvis du ikke har et regnearksprogram, kan du redigere CSV-filer ved hjælp af en teksteditor.

De fleste computere har teksteditorer, der kan åbne CSV-filer. Du kan også bruge et program som Visual Studio Code eller Sublime Text til at redigere og rette fejl i din CSV-fil.

Når du formaterer din CSV-fil i en teksteditor, skal du gøre overveje følgende:

• Kolonneoverskrifter skal separeres med kommaer (for eksempel First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listen med tags skal omgives af anførselstegn (for eksempel "tag1,tag2,tag3").
  • Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i forbindelse med tags.
  • Forskellige poster skal adskilles af linjeskift.

Avanceret: CSV-produktimporter med påkrævet levering og afgiftspligtige varianter

Hvis du har brug for at redigere indstillingerne for et stort antal produkter, bør du måske foretage en masseopdatering. Hvis du vil gøre dette, skal du eksportere de produkter, der skal opdateres, som en .csv-fil, og derefter redigere kolonnerne, der er vist i tabellen:

Produktets CSV-kolonner, der skal redigeres
Variant kræver levering Angiv til SAND, hvis varianten er en håndgribelig vare. Ellers skal du angive dette felt til FALSK eller undlade at udfylde det.
Varianten er afgiftspligtig Angiv til SAND, hvis varianten er afgiftspligtig. Ellers skal du angive dette felt til FALSK eller undlade at udfylde det.
Variantgram

Angiv en anden værdi end nul, hvis Variant kræver levering er angivet til SAND.

Undlad at udfylde feltet, eller angiv det til nul, hvis Variant kræver levering er angivet til FALSK eller ikke er udfyldt.

Når du er færdig med at redigere din .csv-fil, skal du importere den til din butik. Sørg for at markere indstillingen Erstat alle eksisterende produkter, der har samme handle.