CSV-tiedostojen käyttäminen

Tässä osassa on yleisiä ohjeita CSV-tiedostojen käytöstä. Jos tarvitset tarkempia tietoja CSV-tiedostojen käyttämisestä tuotteita varten, katso Tuotteiden tuominen ja vieminen. Jos tarvitset tarkempia tietoja CSV-tiedostojen käyttämisestä varastoa varten, katso Varaston vieminen tai tuominen CSV-tiedostoa käyttäen.

CSV-tiedostot

CSV tarkoittaa pilkuin eroteltuja arvoja, joka on laskentataulukoiden tiedostomuoto (.csv). CSV-tiedostoja voidaan käyttää tuotteiden, asiakkaiden, varaston, tilausten (vain vienti) ja alennusten (vain vienti) tuomiseen ja viemiseen.

Niistä voi olla hyötyä monissa tilanteissa, kuten silloin, kun siirryt toiselta verkkokaupan alustalta Shopify-palveluun, sinun pitää tuoda asiakastililuettelo tai haluat ladata tuotteita laskentataulukkoa käyttäen.

CSV-tiedostot saattavat tuntua aluksi pelottavilta, mutta kun pääset selville niiden muodosta ja niiden toimintatavasta, haluat ehkä käyttää niitä eri tehtäviin.

CSV-tiedostoissa on käytettävä UTF-8-koodausta.

CSV-tiedostossa jokainen merkintä vastaa laskentataulukon solua, jokainen rivi vastaa uutta riviä ja jokainen pilkku osoittaa, missä merkintä päättyy ja toinen alkaa.

Esimerkiksi tämän CSV-asiakastiedoston merkinnät:

näyttävät laskentataulukossa tältä:

CSV-tiedostojen tuominen Google Sheets -ohjelmaan

Kun viet CSV-tiedoston Shopifyn admin-sivulta, se avautuu .csv-muotoisena tiedostona tietokoneen oletusarvoiseen tekstieditoriin. Voit käyttää myös vaihtoehtoista tekstieditoria, mutta on suositeltavaa, että käytät sen sijaan CSV-tiedostojen katseluun ja muokkaamiseen taulukkolaskentaohjelmaa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu Google-tiliisi.

2. Klikkaa Google Sheets -sivulla Pankki kohdassa Luo uusi laskentataulukko.

3. Valitse Nimetön laskentataulukko -sivulla Tiedosto > Tuo...:

4. Etsi ja valitse CSV-tiedosto, jota haluat muokata.

5. Valitse Tuo tiedosto -valintaikkunassa asetukset Tuo sijainti-, Erotintyyppi- ja Muunna tekstiä luvuiksi, päivämääriksi ja kaavoiksi -kohdissa.

6. Klikkaa Tuo tiedot:

CSV näyttää latauksen jälkeen suunnilleen tältä.

Voit nyt muokata CSV- Kun olet valmis, voit viedä sen Google Sheets -ohjelmasta .csv-muodossa tiedostoa.

CSV-tiedostojen vieminen Google Sheets -ohjelmasta

Kun olet tarkastellut tai muokannut CSV-tiedostoa Google Sheets -ohjelmassa, voit viedä sen .csv- tiedostona tietokoneeseesi.

Vaiheet:

• Valitse CSV-laskentataulukkosivulta Tiedosto > Lataa tiedostona > Pilkuilla erotetut arvot (.csv, nykyinen taulukko):

CSV-tiedosto tulee näkyviin latauskansioon.

Käytä tekstieditoria CSV-tiedoston muokkaamiseen

Jos sinulla ei ole taulukkolaskentaohjelmaa, voit muokata CSV-tiedostoja tekstieditorilla.

Useimmissa tietokoneissa on tekstieditoreita, joilla voidaan avata CSV-tiedostoja. Voit myös muokata CSV-tiedostoa ja korjata sen virheitä käyttämällä ohjelmaa, kuten Atom tai Sublime Text.

CSV-tiedoston muotoilu tekstieditorissa:

• Sarakkeiden otsikot on erotettava pilkuilla (esimerkiksi First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Tunnisteluettelo on asetettava lainausmerkkeihin (esimerkiksi "tag1,tag2,tag3").
  • Tietueet on erotettava rivinvaihdoilla.

Lisäasetukset: Toimitusta vaativien ja verotettavia versioita sisältävien tuotteiden tuominen CSV-tiedostolla

Jos sinun täytyy muokata useiden tuotteiden asetuksia, haluat ehkä tehdä joukkopäivityksen. Vie tätä varten päivitettävät tuotteet .csv -tiedostoon, ja muokkaa sitten taulukossa näkyviä sarakkeita:

Muokattavat tuotteen CSV-tiedoston sarakkeet
Versio vaatii toimituksen Valitse TOSI, jos versio on konkreettinen tuote. Muussa tapauksessa valitse EPÄTOSI tai jätä kohta tyhjäksi.
Verotettava versio Valitse TOSI, jos versio on verotettava. Muussa tapauksessa valitse EPÄTOSI tai jätä kohta tyhjäksi.
Versio grammaa

Syötä arvoksi muu kuin nolla, jos Versio vaatii toimituksen -asetus on TOSI.

Jätä kohta tyhjäksi tai syötä arvoksi nolla, jos Versio vaatii toimituksen -asetus on EPÄTOSI tai kohta on jätetty tyhjäksi.

Kun olet tehnyt .csv-tiedostoon haluamasi muutokset, tuo se kauppaasi. Tarkista vaihtoehto Korvaa nykyiset tuotteet, joilla on sama kutsumanimi..