Joukkomuokkaus

Joukkoeditorityökalun avulla voit tehdä muutoksia useisiin tuotteisiin ja tuoteversioihin samanaikaisesti. Voit valita Shopify Adminissa tuotteet, joita haluat muuttaa, valita, mitkä ominaisuudet haluat päivittää ja tehdä sitten muutokset. Joukkoeditorissa näkyy kerralla enintään 100 tuotetta ja tuoteversiota. Voit muokata joukkoeditorin avulla myös kokoelmia, asiakkaita ja varastoa.

Jos käytät Microsoft Edge ‑verkkoselainta, kun muokkaat tuotteita joukkona, se voi aiheuttaa virheitä, koska kyseisen selaimen URL-osoitteen pituus on rajallinen. Harkitse Chromen, Firefoxin tai Safarin kaltaisten muiden selainten käyttöä.

Vaihe 1: Valitse muokattavat tuotteet

Voit valita joukkona muokattavat tuotteet Shopify Adminin Tuotteet-sivulta.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Tuotteet.
  2. Valitse jokainen muokattava tuote valintaruutujen avulla. Jos haluat muokata vain yhden tuotteen tuoteversioita, valitse vain tämä tuote.
  1. Klikkaa Muokkaa tuotteita.

Vaihe 2: valitse muokattavat tuoteominaisuudet

Tuotteiden joukkoeditori -sivulla näkyvät valitsemasi tuotteet ja osa niiden ominaisuuksista taulukossa. Voit muuttaa, mitkä tuoteominaisuudet näkyvät taulukossa.

Jokainen taulukon sarake edustaa tuotteen ominaisuutta, kuten hintaa, SKU-koodia ja vertailuhintaa. Jokainen taulukon rivi edustaa valittua tuotetta tai tuoteversiota.

Lisää tuotteen ominaisuus

1. Klikkaa Tuotteen joukkoeditori ‑sivulla valintaa Sarakkeet.

2. Valitse kaikki tuotteen ominaisuudet, jotka haluat lisätä taulukkoon.

Tuotteen ominaisuuden poistaminen

1. Klikkaa Tuotteen joukkoeditori ‑sivulla valintaa Sarakkeet.

2. Poista valinta kaikkien tuoteominaisuuksien kohdalta, jotka haluat poistaa taulukosta.

Vaihe 3: muokkaa tuotteita joukkona

Kun olet valinnut muokattavat tuoteominaisuudet, voit kirjoittaa uusia tietoja tai muokata olemassa olevia tietoja klikkaamalla editorin kenttiä.

Tee näin:

1. Voit muokata tuotteen tai tuoteversion tuoteominaisuutta klikkaamalla taulukon kenttää ja kirjoittamalla kenttään.

2. Klikkaa Tallenna. Jos virheitä ilmenee, sinun on korjattava ne ja klikattava sitten uudelleen Tallenna.

Pikavalinnat joukkoeditorissa

Voit navigoida ja muokata tuotteiden ominaisuuksia tehokkaasti joukkoeditorissa käyttämällä seuraavia pikavalintoja:

Joukkoeditorin pikavalinnat
Toiminta Pikavalinta
Siirry solujen välillä Valitse taulukon solu klikkaamalla ja siirry seuraavaan muokattavissa olevaan soluun painamalla solun suuntaan osoittavaa näppäimistön nuolinäppäintä.
Valitse useita soluja, jotka eivät ole vierekkäin Pidä PC-tietokoneella Alt-näppäintä tai Mac-koneella command -näppäintä painettuna ja klikkaa eri soluja.
Valitse useita vierekkäisiä soluja Valitse solu klikkaamalla ja pidä sitten shift-painike painettuna ja klikkaa sen solualueen viimeistä solua, jonka haluat valita.
Valitse ja muokkaa useita kenttiä samanaikaisesti Klikkaa ja vedä kohdistin useiden solujen ylitse. Voit muokata valittuja soluja kirjoittamalla tekstiä ja numeroita, valitsemalla valintaruutuja ja käyttämällä pudotusvalikkoja.
Käytä solun arvoa sen alapuolella tai yläpuolella oleviin soluihin Klikkaa ja vedä solun täyttökahvaa sen alapuolella tai yläpuolella olevissa soluissa.