Shopify-tilisi hallinnointi

Voit hallinnoida Asetukset-sivulta Shopify-tilaussopimustasi sekä kauppasi tyyppiä ja tilaa.

Lisätietoja kaupan omistajien hallitsemista henkilöstön käyttöoikeuksista on kohdassa Henkilöstön käyttöoikeudet. Lisätietoja kaupan tilan muuttamisesta on kohdassa Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan deaktivoiminen.

Tilin todentaminen

Tilisi tunnistetaan .myshopify.com-verkkotunnuksen nimellä, joka määritetään, kun määrität Shopify-tilisi ensimmäisen kerran.

Shopify-tuki kysyy verkkotunnustasi, jos otat yhteyttä tukeen. Sinun täytyy kertoa verkkotunnuksesi vahvistaaksesi, että olet kaupan omistaja. Jos luot kaupallesi mukautetun verkkotunnuksen, .myshopify.com-verkkotunnus on eri kuin asiakkaiden näkemä verkkotunnus tai URL-osoite.

Vaikka muuttaisit asiakkaiden näkemää verkkokaupan nimeä tai yrityksesi virallista nimeä, .myshopify.com-verkkotunnuksen nimi pysyy samana.

Löydät .myshopify.com-verkkotunnuksen nimen selaimesi osoiteriviltä ollessasi kirjautuneena kauppasi hallintaan:

Etsi .myshopify.com-URL-osoite selaimesi osoiteriviltä, kun olet kirjautuneena Shopify Adminiin.

Päivitä sopimus

Voit päivittää sopimuksessasi vain tällä hetkellä käytettävissä olevat sopimukset, joita voit tarkastella Shopifyn hinnoittelusivulla. Jos kaupallasi on sopimus, jota ei enää tarjota, et voi vaihtaa takaisin, jos vaihdat sopimusta tai keskeytät kauppasi.

Jos päivität sopimuksesi, lasku tehdään heti, ja siinä on vain uuden sopimuksesi tilausmaksu. Aikaisemman sopimuksesi hinta on jaettu suhteellisesti, ja sitä sovelletaan uuden tilauksesi hintaan siltä kuukaudelta, jolloin muutat sopimusta. Lasku, jonka saat sopimuksen muutoksesta, ei sisällä tilisi muita odotustilassa olevia maksuja. Nämä odotustilassa olevat maksut laskutetaan, kun tilisi avoinna olevat maksut saavuttavat laskutusrajan tai kun laskutusjaksosi päättyy.

Tarkista nykyinen sopimus

Päivitä sopimuksesi

Jos kauppasi käytössä on ilmainen kokeilu, kun päivität sopimuksesi, et menetä kaupan tietoja ja ilmaisen kokeilujakson pituus pysyy samana.

Päivitys tulee heti voimaan. Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sopimuksesi veloitukset veloitetaan suhteellisesti, joten sinua veloitetaan uudesta sopimuksesta päivityspäivästä alkaen.

Jotta voit päivittää sopimuksesi, sinun on oltava kaupan omistaja tai työntekijä, jolla on Hallinnoi sopimusta -oikeudet.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kauppaan.
  1. Valitse Muuta sopimusta.

2. Tarkista tällä hetkellä saatavilla olevat sopimukset ja klikkaa sitten Valitse sopimus ‑valintaa.

3. Valitse laskutusjakso ja lue kuvaus luottokorttiveloituksista, jotka olet hyväksymässä.

4. Hyväksy uusi sopimus klikkaamalla Aloita sopimus tai valitse Peruuta.

Muuta sopimusta

Jos haluat muuttaa sopimustasi, voit valita yhden käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sopimuksesi veloitukset veloitetaan suhteellisesti, joten sinua veloitetaan uudesta sopimuksesta siitä päivästä alkaen, jolloin vaihdat sopimusta. Jos muutat laskutusjaksoasi, :

• lasku on lähetetty
  • uuden sopimuksesi uusi laskutusjakso alkaa
  • saat suhteellisesti jaetun hyvityksen, jos uusi sopimuksesi maksaa vanhaa sopimustasi vähemmän

Jos muutat sopimustasi laskutusjaksoa muuttamatta, jatkat samalla laskutusjaksolla ja maksusi oikaistaan. Jos muutat laskutusjaksoasi, nykyisen sopimuksesi lasku lähetetään sinulle maksettavaksi välittömästi. Samalla käynnistyy uusi, uuden sopimuksesi laskutusjakso. Saat hyvityksen kaikista käyttämättömistä jaksoista, jotka olet jo maksanut.

Jotta voisit muuttaa sopimustasi, sinun on oltava kaupan omistaja tai työntekijä, jolla on Hallinnoi suunnitelmaa -käyttöoikeudet.

Vaiheet:

1. Valitse Sopimus-sivun Sopimuksen tiedot ‑osiosta Muuta sopimusta.

2. Tarkista tällä hetkellä saatavilla olevat sopimukset ja klikkaa sitten Valitse sopimus ‑valintaa.

3. Valitse laskutusjakso ja maksutapa ja tarkista sitten suunnitelman tiedot, laskutuspäivä ja suunnitelman maksut.

4. Valitse Aloita sopimus. Jos et halua muuttaa sopimustasi, valitse Peruuta.

Kaupan osoitteen muuttaminen

Kauppasi sijainti määritetään kauppasi osoitteen perusteella. Kauppasi maan muuttamisella voi olla vaikutusta seuraaviin:

• tilausmaksusi ja laskutusvaluuttasi
  • kaupan paikallinen kieli ja valuutta
  • vero- ja tullivelvoitteet
  • toimituksen saatavuus
  • pääsysi Shopify-tuotteisiin ja -palveluihin

Shopifyn käyttöehdot edellyttävät, että säilytät nykyiseen lainkäyttöalueeseesi perustuvan tarkan sijainnin.

1. Klikkaa Kaupan tiedot -sivulla Osoite-osiossa Muokkaa.

2. Muokkaa osoitettasi.

3. Vieritä sivun alareunaan ja klikkaa sitten Tallenna.

Muuta kauppatyyppiäsi

Jos olet kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Hallinnoi ja asenna sovelluksia ja kanavia -käyttöoikeus, voit muuttaa kauppatyyppiäsi milloin tahansa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.
  1. Myyntikanavat-asetussivulla voit lisätä tai poistaa verkkokaupan, Shopify POS -vähittäiskaupan tai muun saatavilla olevan kauppatyypin.

Kaupan omistajan tilin sähköpostiosoitteen muuttaminen

Tilisi sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota käytit Shopifyhin rekisteröitymisessä. Jos olet kaupan omistaja, tilisi sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota käytät kirjautuessasi Shopify Adminiin. Sähköpostiosoitetta käytetään vain Shopify-tiliisi liittyvään yhteydenpitoon. Se on erillinen siitä kaupan yhteyssähköpostiosoitteesta, jota asiakkaat käyttävät ottaakseen sinuun yhteyttä.

Shopify lähettää kaikki laskut kaupan omistajalle ja henkilöstölle, jolla on Laskutuksen tarkastelu ja sähköpostit -oikeus. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, jolla kirjaudut Shopify Adminiin tai johon vastaanotat laskuja, päivitä kaupan omistajan henkilöstön tiedot.

Vaiheet:

Muuta kaupan asiakkaiden näkemää sähköpostiosoitetta

Asiakassähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota asiakkaat käyttävät ottaakseen sinuun yhteyttä tuotteita, tilauksia tai muita kauppaasi liittyviä asioita koskien. Tämä on myös osoite, jonka asiakkaat näkevät saadessaan sähköpostitse toimitettavan tilausilmoituksen kaupastasi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Klikkaa Yhteystiedot-osiossa Muokkaa.

3. Kirjoita osoitteesi Lähettäjän osoite -kenttään.

4. Klikkaa Tallenna.

Muuta kaupan omistajan profiilia

Kaupan omistajalla on samanlainen profiili kuin henkilöstöllä. Sähköpostiosoite ja salasana, joilla kaupan omistaja kirjautuu Shopifyhin, on yhdistetty hänen profiiliinsa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify Adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

3. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

4. Päivitä kaupan omistajan tilitiedot.