Shopify-tilisi hallinnointi

Voit hallinnoida Asetukset-sivulta laskutusjaksoasi, laskutustietojasi, Shopify-sopimustasi, kauppasi tyyppiä ja kauppasi tilaa.

Lisätietoja kaupan omistajien hallitsemista henkilöstön käyttöoikeuksista on kohdassa Henkilöstön käyttöoikeudet. Lisätietoja kaupan tilan muuttamisesta on kohdassa Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan sulkeminen.

Tilin todentaminen

Tilisi tunnistetaan .myshopify.com-URL-osoitteella, joka määritetään, kun määrität Shopify-tilisi ensimmäisen kerran.

Shopify-tuki kysyy URL-osoitettasi, jos otat yhteyttä tukeen. Anna URL-osoitteesi varmistaaksesi, että olet kaupan omistaja. Jos määrität räätälöidyn verkkotunnuksen kaupallesi, .myshopify.com-URL-osoitteesi on eri kuin asiakkaiden näkemä URL-osoite.

Vaikka muuttaisit asiakkaiden näkemää verkkokaupan nimeä tai yrityksesi virallista nimeä, .myshopify.com-URL-osoitteesi pysyy samana.

Löydät .myshopify.com-URL-osoitteen selaimesi osoiteriviltä ollessasi kirjautuneena kauppasi hallintaan:

Etsi .myshopify.com-URL-osoite selaimesi osoiteriviltä, kun olet kirjautuneena Shopify-ylläpitäjään.

Päivitä laskutuskausi

Laskutuskausi tai laskutusjakso on laskujen välisen ajan pituus. Voit pidentää tätä aikaväliä, mutta et voi valita kuukaudesta päivää, jolloin saat laskun. Oletuslaskutusjakso on 30 päivän välein, ja kauppasi Shopify-sopimukseen yhdistetty hinta sisältyy kunkin jakson lopussa lähetettyyn laskuun.

Voit ansaita alennuksen hyväksymällä pidemmän laskutusjakson, jos vaihtoehto on käytettävissä sopimuksessasi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetuksetja valitse sitten Sopimus.

3. Valitse Muuta sopimusta.

4. Valitse Muuta laskutusjaksoa. Jos et näe Muuta laskutusjaksoa ‑painiketta, et voi pidentää nykyisen sopimuksesi laskutusjaksoa. Jos et näe linkkiä, etsi käytössäsi oleva sopimus ja klikkaa valintaa Valitse sopimus.

5. Kun laskutusasetukset näkyvät, valitse haluamasi laskutusjakso.

6. Lue kuvaus luottokorttiveloituksista, joita olet hyväksymässä.

7. Hyväksy uusi sopimus napauttamalla Vahvista muutokset.

Päivitä laskutustietosi

Laskutustietosi sisältävät luottokorttisi numeron ja laskutusosoitteen. Jos haluat päivittää laskutustietosi, pääset tietoihin hallinnan Asetukset-valikosta.

Muuta luottokorttitietojasi

Jos luottokorttisi numero muuttuu, muista päivittää se Shopify-tililläsi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Siirry kohtaan Asetukset > Laskutus.

3. Valitse Laskutustiedot-kohdassa Vaihda luottokortti.

4. Täytä luottokortin tietokentät ja klikkaa Vahvista.

Muuta laskutusosoitettasi

Jos muutat luottokorttiisi yhdistettyä osoitetta, päivitä laskutustietosi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Siirry kohtaan Asetukset > Laskutus.

3. Valitse Laskutustiedot-kohdassa Vaihda luottokortti.

4. Klikkaa Päivitä laskutusosoite.

5. Täytä laskutusosoite ja klikkaa Vahvista.

Päivitä sopimus

Voit päivittää sopimuksessasi vain tällä hetkellä käytettävissä olevat sopimukset, joita voit tarkastella Shopifyn hinnoittelusivulla. Jos kaupallasi on sopimus, jota ei enää tarjota, et voi vaihtaa takaisin, jos vaihdat sopimusta tai keskeytät kauppasi.

Jos päivität sopimuksesi, lasku tehdään heti, ja siinä on vain uuden sopimuksesi tilausmaksu. Aikaisemman sopimuksesi hinta on jaettu suhteellisesti, ja sitä sovelletaan uuden tilauksesi hintaan siltä kuukaudelta, jolloin muutat sopimusta. Lasku, jonka saat sopimuksen muutoksesta, ei sisällä tilisi muita odotustilassa olevia maksuja. Nämä odotustilassa olevat maksut laskutetaan, kun tilisi avoinna olevat maksut saavuttavat laskutusrajan tai kun laskutusjaksosi päättyy.

Tarkista nykyinen sopimus

Päivitä sopimuksesi

Jos kauppasi käytössä on ilmainen kokeilu, kun päivität sopimuksesi, et menetä kaupan tietoja ja ilmaisen kokeilujakson pituus pysyy samana.

Päivitys tulee heti voimaan. Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sopimuksesi veloitukset veloitetaan suhteellisesti, joten sinua veloitetaan uudesta sopimuksesta päivityspäivästä alkaen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.
  1. Valitse Muuta sopimusta.

2. Tarkista tällä hetkellä saatavilla olevat sopimukset ja klikkaa sitten Valitse sopimus ‑valintaa.

3. Valitse laskutusjakso ja lue kuvaus luottokorttiveloituksista, jotka olet hyväksymässä.

4. Hyväksy uusi sopimus klikkaamalla Aloita sopimus tai valitse Peruuta.

Muuta sopimusta

Jos haluat muuttaa sopimustasi, voit valita yhden käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Vaiheet:

1. Valitse Sopimus-sivun Sopimuksen tiedot ‑osiosta Muuta sopimusta.

2. Tarkista tällä hetkellä saatavilla olevat sopimukset ja klikkaa sitten Valitse sopimus ‑valintaa.

3. Valitse laskutusjakso ja maksutapa ja tarkista sitten huolellisesti sopimuksen tiedot, laskutusjakso, laskutuspäivä ja sopimuksen veloitukset.

4. Valitse Aloita sopimus. Jos et halua muuttaa sopimustasi, valitse Peruuta.

Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sopimuksesi veloitukset veloitetaan suhteellisesti, joten sinua veloitetaan uudesta sopimuksesta siitä päivästä alkaen, jolloin vaihdat sopimusta. Jos muutat laskutusjaksoasi, :

• lasku on lähetetty
  • uuden sopimuksesi uusi laskutusjakso alkaa
  • saat suhteellisesti jaetun hyvityksen, jos uusi sopimuksesi maksaa vanhaa sopimustasi vähemmän

Jos muutat sopimustasi laskutusjaksoa muuttamatta, jatkat samalla laskutusjaksolla ja maksusi oikaistaan. Jos muutat laskutusjaksoasi, nykyisen sopimuksesi lasku lähetetään sinulle maksettavaksi välittömästi. Samalla käynnistyy uusi, uuden sopimuksesi laskutusjakso. Saat hyvityksen kaikista käyttämättömistä jaksoista, jotka olet jo maksanut.

Muuta kauppatyyppiäsi

Jos olet kaupan omistaja, voit muuttaa kauppatyyppiäsi milloin tahansa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.
  1. Myyntikanavat-asetussivulla voit lisätä tai poistaa verkkokaupan, Shopify POS -vähittäiskaupan tai muun saatavilla olevan kauppatyypin.

Kaupan omistajan tilin sähköpostiosoitteen muuttaminen

Tilisi sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota käytit Shopifyhin rekisteröitymisessä. Jos olet kaupan omistaja, tilisi sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota käytät kirjautuessasi Shopify-ylläpitäjään. Sähköpostiosoitetta käytetään vain Shopify-tiliisi liittyvään yhteydenpitoon. Se on erillinen siitä kaupan yhteyssähköpostiosoitteesta, jota asiakkaat käyttävät ottaakseen sinuun yhteyttä.

Shopify-laskut lähetetään sähköpostitse kaupan omistajalle ja henkilöstölle, jolla on Näytä laskut ja vastaanota laskutussähköpostiviestejä ‑oikeus. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, jota käytät Shopify-ylläpitäjään kirjautumiseen tai laskujen vastaanottamiseen, päivitä kaupan omistajan henkilöstötiedot.

Vaiheet:

Muuta kaupan asiakkaiden näkemää sähköpostiosoitetta

Asiakassähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jota asiakkaat käyttävät ottaakseen sinuun yhteyttä tuotteita, tilauksia tai muita kauppaasi liittyviä asioita koskien. Tämä on myös osoite, jonka asiakkaat näkevät saadessaan sähköpostitse toimitettavan tilausilmoituksen kaupastasi.

Vaiheet:

1. Etsi Yleistä-sivulta Kaupan tiedot -kohta.

2. Muuta Lähettäjän sähköpostiosoite.

3. Klikkaa Tallenna.

Muuta kaupan omistajan profiilia

Kaupan omistajalla on samanlainen profiili kuin henkilöstöllä. Sähköpostiosoite ja salasana, joilla kaupan omistaja kirjautuu Shopifyhin, on yhdistetty hänen profiiliinsa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. klikkaa Shopify-ylläpitäjässä käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

3. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

4. Päivitä kaupan omistajan tilitiedot.