Shopify-laskun yleiskatsaus

Löydät laskut Shopify-ylläpitäjän Laskutus-sivulta. Laskutus-sivulla on yhteenveto viimeaikaisista laskuistasi. Näet laskun yksityiskohdat klikkaamalla viimeaikaista laskuasi tai voit ladata laskun omia kirjauksiasi varten.

Kaupan omistaja ja henkilöstö, jolla on Näytä laskut ja vastaanota laskutussähköpostiviestejä -oikeudet, saavat laskut sähköpostitse yhdessä laskutukseen liittyvien ilmoitusten kanssa.

Laskun yleiskatsaus

Laskussasi on neljäntyyppisiä veloituksia:

• Tilaus näyttää kauppasi Shopify-tilaussopimuksen veloituksen. Jos siirrät kauppasi suppeampaan tilaussopimukseen kesken laskutusjakson, tässä osiossa sovelletaan tilaushyvitystä.

• Sovellukset näyttävät laskuun liittyvät sovellusmaksut. Sovelluskehittäjä määrittää sovellusmaksut. Sovelluskehittäjät voivat veloittaa sovelluksista toistuvilla maksuilla, käyttömaksuilla ja kertaluonteisilla maksuilla. Jos sinulla on sovellusmaksuun liittyvä ongelma, ota yhteyttä kehittäjään.

• Toimitus näyttää lähetystarrojen maksut ja tehdyt oikaisut laskutusjakson ajalta.

• Palvelumaksut näyttävät laskuun liittyvät palveluveloitukset. Palvelumaksuja veloitetaan, jos et käytä Shopify Paymentsia.

Laskun välisumma, verot ja kokonaisumma näkyvät laskun alareunassa.

Yksityiskohtainen PDF-lasku

Voit ladata kunkin laskun yksityiskohtaisen version PDF-tiedostona. Laskusi jaetaan kahteen pääosaan:

• yhteenveto maksuistasi
  • yksityiskohtainen erittely kaikista maksuistasi

Yleiskatsaus näyttää laskun kokonaissumman ja sen, miten se jaetaan tilausten, sovellusten, muiden maksujen ja verojen kesken. Voit tarkastella laskutusjaksoja ja muita tietoja, kuten kaupan nimeä, maksutapaa, veloitustyyppejä ja muita tietoja. Yleiskatsaus sisältää ilmoituksia laskuun liittyvistä tärkeistä toimista, kuten tulevasta maksettavasta laskusta tai jos asut alueella tai maassa, jossa sinun on otettava huomioon käännetty ALV-vero.

Jos kaupallasi on Shopify Plus -sopimus, voit tarkastella kaikkien organisaatiosi kauppojen maksuja laskutuskaupastasi.

Toimi näin:

1. Navigoi laskutussivullesi:

- Yhdysvallat: Siirry Shopify-ylläpitäjässäsi kohtaan Talous > Laskutus.

- Kaikki muut maat: Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

1. Valitse äskettäinen lasku.

2. Klikkaa Lataa.

Laskutusjaksot

Laskutusjakso on laskujen välisen ajan pituus. Voit muuttaa tätä aikaväliä, mutta et voi valita tiettyä päivää kuukaudesta laskujen vastaanottamiseksi. Laskut julkaistaan käyttämällä UTC-aikavyöhykettä.

Shopifyssa on eri laskutusjaksoja:

Shopifyn laskutusjaksot
Laskutusjakson nimi Laskutusjakson kesto
Tilauksen laskutusjakso 30 päivää tai 1, 2 tai 3 vuotta
Sovelluksen laskutusjakso 30 päivää

Maksutyypit

Shopifyssa on sekä toistuvia että kertaluonteisia maksuja. On tärkeää, että ymmärrät erilaiset toistuvat tai kertaluonteiset maksut, jotka voivat näkyä laskuissasi. Kertaluonteiset maksut, kuten verkkotunnuksen rekisteröinnistä tai teeman ostamisesta maksettavat maksut, näkyvät erillisessä laskussa.

Toistuvan maksun tyypit

Tavallisessa kuukausilaskussa voi olla seuraavia toistuvan maksun tyyppejä:

Kertaluonteiset maksut

Voit saada yksittäisiä laskuja seuraavista kertaluonteisista maksuista:

Verot

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadan tai Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, jossa Shopifylla on yritystoimintaa, Shopify on lain mukaan velvollinen veloittamaan sovellettavat verot tilauksestasi. Näet myös sijaintiisi perustuvan verolaskelman.

Verot näkyvät laskun erillisellä rivillä.

Katso lisätietoja kohdasta Verot.

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, maksut näkyvät Shopify-laskussasi.

Tietoja laskutusrajoista

Kuukausittaisen tilauslaskutuksen lisäksi Shopify lähettää laskuja myös koko kuukauden ajan sopimuspohjaisen laskutusrajasi mukaan. Laskutusrajat ovat rahamääräisiä arvoja, jotka laukaisevat laskutuksen aina, kun tilisi toiminnan kustannukset ylittävät laskutusrajan summan.

Saat laskun aina, kun palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi laskutusrajan. Kuukausittaiset tilausmaksut sisältyvät kokonaissummaan, mutta ne eivät sisälly laskurajan mukaan määritettyyn laskuun.

Jos sinulla on palvelumaksuja tai muita veloituksia kuluvan laskutusjakson ajalta, kauppasi raja-arvo näkyy Shopify-ylläpitäjän Laskutus-sivun Laskut-osiossa. Jos sinulla ei ole palvelumaksuja tai veloituksia, kaupan raja-arvo ei tule näkyviin.

Jos saavutat laskutusrajan ja sinulle lähetetään lasku, voit jatkaa lähetystarrojen ostamista, kunnes kokonaissumma vastaa 110 %:a tilisi laskutusrajasta. Mitään muita ostoksia ei voida tehdä, ennen kuin maksat saamasi laskun. Jos rajasi on esimerkiksi 400 $, ja maksamattomien maksujesi kokonaissumma nousee 400 $:iin, sinulle lähetetään lasku. Voit silti ostaa lähetystarroja, kunnes tilin tapahtumat ylittävät 440 $ (110 % 400 $:sta), mutta tämän jälkeen voit tehdä lisää ostoksia vasta, kun olet maksanut 400 $:n laskusi.

Jos haluat lisätietoja lähetystarrojen laskutuksesta, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Laskutusrajasi laukaisemat maksut näkyvät Shopify-ylläpitäjän Laskutushistoria-osiossa Laskutus-sivulla.

Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajat

Jos kauppasi käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajaa, sinua laskutetaan, kun kauppasi veloitusten ja maksujen kokonaissumma (mukaan lukien asennettujen sovellusten toistuvat maksut) ylittää jonkin kauppasi laskutusrajoista tai 30 päivän laskutusjaksosi lopussa. Esimerkki:

• Tiliäsi laskutetaan päivän lopussa, jos palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi päivittäisen laskutusrajan.
  • Tiliäsi laskutetaan, kun palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi enimmäislaskutusrajan, joka on kaksinkertainen tilisi päivittäiseen laskutusrajaan verrattuna
  • Jos palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaismäärä on laskutusrajasi alapuolella, tiliäsi laskutetaan 30 päivän laskutusjakson lopussa. Jos vaihdat kauppasi Shopify-sopimusta, sinulta veloitetaan maksamattomat ja suhteellisesti hinnoitellut summat.

Voit katsoa kauppasi laskutusrajoja Laskut-kohdasta Shopify-ylläpitäjän Laskutus-sivulta.

Ensimmäinen lasku ei sisällä palvelumaksuja, mutta toinen laskusi sisältää kaikki siihen mennessä aiheutuneet palvelumaksut.

Shopify Payments

Jos kauppasi käyttää Shopify Payments -palvelua, luottokortin käsittelykulut vähennetään tilauksista automaattisesti. Muut maksamattomat maksut, mukaan lukien mahdolliset asennettujen sovellusten toistuvat maksut, laskutetaan joko silloin, kun maksamatta olevien maksujen kokonaissumma ylittää jonkin kauppasi laskutusrajoista tai 30 päivän laskutusjakson lopussa sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin.

Voit katsoa kauppasi laskutusrajoja Shopify-asetusten Laskutus-sivulla.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?