Shopify-laskun yleiskatsaus

Katso Shopify-laskun perusteet.

Laskun yleiskatsaus

Laskussa on neljä osaa:

• Tilaus näyttää Shopify-sopimuksesi veloituksen. Jos vaihdat sopimusta kesken laskutusjakson, tässä osiossa sovelletaan tilaushyvitystä.

• Sovellukset näyttävät laskuun liittyvät sovellusmaksut. Sovelluskehittäjä määrittää sovellusmaksut. Sovelluskehittäjät voivat veloittaa sovelluksista toistuvilla maksuilla, käyttömaksuilla ja kertaluonteisilla maksuilla. Jos sinulla on sovellusmaksuun liittyvä ongelma, ota yhteyttä kehittäjään.

• Toimitus näyttää lähetystarrojen maksut ja tehdyt oikaisut laskutusjakson ajalta.

• Palvelumaksut näyttävät laskuun liittyvät palveluveloitukset. Palvelumaksuja veloitetaan, jos et käytä Shopify Paymentsia.

Laskun välisumma, verot ja kokonaisumma näkyvät laskun alareunassa.

Laskun yhteenveto

Laskun yhteenveto näyttää laskun maksuprosessin. Siinä ilmoitetaan maksettava kokonaissumma, laskutukseen liittyvä maksutapa, laskutusjakso ja laskun maksuaikataulu. Maksuaikataulu sisältää laskun luontipäivän sekä päivämäärät, jolloin laskun maksut epäonnistuvat ja vastaanotetaan onnistuneesti.

Laskun aikataulu

Laskutusjaksot

Laskutusjakso on laskujen välisen ajan pituus. Voit muuttaa tätä aikaväliä, mutta et voi valita tiettyä päivää kuukaudesta laskujen vastaanottamiseksi. Laskut julkaistaan käyttämällä UTC-aikavyöhykettä.

Shopify-palvelussa on eri laskutusjaksoja:

Laskutusjakson nimi Laskutusjakson kesto
Tilauksen laskutusjakso 30 päivää tai 1, 2 tai 3 vuotta
Sovelluksen laskutusjakso 30 päivää

Maksutyypit

Shopify-palvelussa on sekä toistuvia että kertaluonteisia maksuja. On tärkeää ymmärtää erilaiset toistuvat tai kertaluonteiset maksut, jotka voivat näkyä laskuissasi. Kertaluonteiset maksut, kuten verkkotunnuksen rekisteröinnistä tai teeman ostamisesta maksettavat maksut, näkyvät erillisessä laskussa.

Toistuvan maksun tyypit

Tavallisessa kuukausilaskussa voi olla seuraavia toistuvan maksun tyyppejä:

Kertaluonteiset maksut

Voit saada yksittäisiä laskuja seuraavista kertaluonteisista maksuista:

Verot

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadan tai Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, jossa Shopifylla on yritystoimintaa, Shopify on lain mukaan velvollinen veloittamaan sovellettavat verot tilauksestasi. Näet myös sijaintiisi perustuvan verolaskelman.

Verot näkyvät laskun erillisellä rivillä:

Verorivi laskussa

Katso lisätietoja kohdasta Verot.

Tietoja laskutusrajoista

Kuukausittaisen tilauslaskutuksen lisäksi Shopify julkaisee laskuja myös tarpeen mukaan koko kuukauden ajan sopimuspohjaisten laskutusrajojesi mukaan. Laskutusrajat ovat rahamääräisiä arvoja, jotka laukaisevat laskutuksen aina, kun tilisi toiminnan kustannukset ylittävät laskutusrajan summan.

Tiliäsi veloitetaan, kun saavutat nykyisessä Shopify-sopimuksessasi määritetyn laskutusrajan. Saat laskun:

• Päivän lopussa, jos palvelumaksujen ja muiden odotustilassa olevien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi päivittäisen laskutusrajan summan.
  • Heti kun palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi enimmäislaskutusrajan, joka on kaksinkertainen tilisi päivittäiseen laskutusrajaan verrattuna.

Voit tarkistaa tilisi laskutusrajojen summat Laskut-kohdasta Shopify adminin Laskutus-sivulta.

Jos saavutat lähetystarrojen päivittäisen laskutusrajan, voit jatkaa lähetystarrojen ostamista 10 prosentilla laskutusrajan summasta, kun laskua luodaan. Kaikki siihen aikaan tehdyt ostot sisältyvät seuraavaan laskuusi. Saat lisätietoja lähetystarrojen laskutuksesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Laskutusrajasi laukaisemat veloitukset näkyvät Kaikki laskut -kohdassa Shopify adminin Laskutus-sivulla:

Kaikkien laskujen lista

Ulkopuoliset maksupalveluiden tarjoajat

Jos kauppasi käyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajaa, sinua laskutetaan, kun kauppasi veloitusten ja maksujen kokonaissumma (mukaan lukien asennettujen sovellusten toistuvat maksut) ylittää jonkin kauppasi laskutusrajoista tai 30 päivän laskutusjaksosi lopussa. Esimerkki:

• Tiliäsi laskutetaan päivän lopussa, jos palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi päivittäisen laskutusrajan.
  • Tiliäsi laskutetaan heti, kun palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaissumma ylittää tilisi enimmäislaskutusrajan, joka on kaksinkertainen tilisi päivittäiseen laskutusrajaan verrattuna.
  • Jos palvelumaksujen ja muiden maksamattomien maksujen kokonaismäärä on laskutusrajasi alapuolella, tiliäsi laskutetaan 30 päivän laskutusjakson lopussa. Jos vaihdat Shopify-sopimusta, kaikista maksamattomista ja suhteellisesti hinnoitelluista määristä laskutetaan heti.

Voit katsoa kauppasi laskutusrajoja Laskut-kohdasta Shopify adminin Laskutus-sivulta.

Ensimmäinen lasku ei sisällä palvelumaksuja, mutta toinen laskusi sisältää kaikki siihen mennessä aiheutuneet palvelumaksut.

Shopify Payments

Jos kauppasi käyttää Shopify Payments -palvelua, luottokortin käsittelykulut vähennetään tilauksista automaattisesti. Muut maksamattomat maksut, mukaan lukien mahdolliset asennettujen sovellusten toistuvat maksut, laskutetaan joko silloin, kun maksamatta olevien maksujen kokonaissumma ylittää jonkin kauppasi laskutusrajoista tai 30 päivän laskutusjakson lopussa sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin.

Voit katsoa kauppasi laskutusrajoja Shopify-asetusten Laskutus-sivulla.