Henkilöstön tilit

Kun useilla henkilöillä on pääsy Shopify adminiin, kullekin henkilölle kannattaa luoda henkilöstötili. Henkilöstötileillä voit asettaa henkilöstötilien käyttöoikeuksia ja antaa muille henkilöille pääsyn Shopify adminiin myöntämättä heille pääsyä arkaluonteisiin tietoihin. Yksittäisten henkilöstötilien avulla voit myös seurata äskettäisiä muutoksia ja tapahtumia kauppasi aikajanalla.

Käytettävissä olevien henkilöstötilien määrä määräytyy Shopify-hinnoittelusopimuksen mukaan:

• Shopify Lite -sopimus sisältää yhden henkilöstötilin.
  • Basic Shopify -sopimus sisältää kaksi henkilöstötiliä.
  • Shopify-sopimus sisältää viisi henkilöstötiliä.
  • Advanced Shopify -sopimus sisältää 15 henkilöstötiliä.
  • Shopify Plus -sopimus sisältää rajattoman määrän henkilöstötilejä.

Henkilöstön jäsenellä voi olla jokin seuraavista käyttöoikeustasoista:

• Omistajan käyttöoikeudet - Mahdollistaa rajattoman pääsyn Shopify-kauppaan. Henkilöstön jäsen voi hallita kaupan tiliä ja taloudellisia tietoja.

Samanaikaisesti voi olla vain yksi tilin omistaja. Oletuksena tämä on henkilö, joka alun perin avasi Shopify-kaupan.

• Täydet käyttöoikeudet - Mahdollistaa pääsyn Shopify-kaupan kaikkiin osiin, lukuun ottamatta arkaluonteisia tilitietoja tai taloudellisia tietoja.

• Rajoitetut käyttöoikeudet - Estää käyttäjän pääsyn kaupan tiettyihin osiin. Kun estät henkilöstön jäsenen pääsyn johonkin hallinnan osaan, hän näkee sen yhä hallinnan sivupalkissa, mutta hän ei voi napauttaa tai tarkastella mitään alueita kyseisestä osasta. Jos esimerkiksi estät henkilöstön jäsenen pääsyn Asetukset-sivulle, estät myös pääsyn toimitus- ja veroasetuksiin.

Syyt henkilöstön rajoitettujen käyttöoikeuksien käyttöön ovat erilaiset jokaisen kaupan osalta. Saatat esimerkiksi haluta käyttää henkilöstön käyttöoikeuksia seuraavissa tapauksissa:

• Et halua, että henkilöstön jäsenet näkevät mitään myyntitietoja, kuten kuukausittaista myyntiä tai henkilöstön suorittamaa myyntiä Raportit-sivulta.
    • Et halua henkilöstön jäsenten pääsevän Sovellukset-sivulle arkaluonteisiin sovelluksiin, koska se saattaisi haitata liiketoimintaasi.
    • Et halua, että henkilöstön jäsenet muuttavat yleisiä kaupan asetuksia, kuten kaupan osoitetta tai luottokorttitietoja Asetukset-sivulla.

Vain tilin omistaja voi luoda ja poistaa henkilöstötilejä. Käyttäjät, joilla on Täydet käyttöoikeudet voivat muokata muita henkilöstötilejä ja luoda myyntipistehenkilöstön PIN-koodeja. Henkilöstön jäsenet eivät voi muokata kaupan omistajan tiliä.

Aiheeseen liittyvät linkit