Tietoja henkilöstön käyttöoikeuksista

Käyttöoikeudet määrittävät henkilöstösi pääsyoikeuksien tason kaupassasi.

Henkilöstösi saattaa tarvita tiettyjä käyttöoikeuksia sen mukaan, minkälainen rooli heillä on, kuten Shopify POS -kirjautumiseen vaadittavat käyttöoikeudet. Harkitse tarkasti käyttöoikeuksia, jotka annat henkilöstölle ja yhteistoimijoille.

Lue lisää henkilöstön luomisesta tai päivittämisestä kohdassa Henkilöstön hallinta.

Kaupan omistajan käyttöoikeudet

Shopify-kaupassa voi olla vain yksi kaupan omistaja. Se on yleensä kaupan avannut henkilö. Voit tarkistaa kaupan omistajaksi merkityn henkilön klikkaamalla Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet. Shopifyn lähettämät sähköpostit lähetetään kaupan omistajan sähköpostiosoitteeseen.

Jotkin toiminnot ovat vain kaupan omistajan käytettävissä:

Voit tarvittaessa siirtää kaupan omistajuuden.

Henkilöstön käyttöoikeuksien kuvaus

Yleisesti ottaen käyttöoikeudet antavat sinulle samannimisen Shopify-ylläpitäjän sivun käyttöoikeuden. Joissakin tapauksissa tarvitset useita käyttöoikeuksia, jotta voit suorittaa tehtäviä tietyllä ylläpitäjän alueella.

Yleiset henkilöstön käyttöoikeudet

• Etusivu: tarkastele etusivua, joka sisältää myyntitiedot ja muut kaupan tiedot.
  • Tilaukset: tarkastele, luo, päivitä, poista, peruuta ja vie tilauksia ja vastaanota tilausilmoituksia. - Muokkaa tilauksia: Tilaukset-käyttöoikeus ja mahdollisuus muokata tilauksen tuotteita ja alennuksia.

• Tilausluonnokset: luo, muuta ja poista tilausluonnoksia.

• Tuotteet: tarkastele, luo, tuo ja muuta tuotteita, kokoelmia ja varastoa.

• Lahjakortit: tarkastele, luo, myönnä ja vie lahjakortteja CSV-tiedostoon. Jos henkilöstösi on myös luotava tai muokattava asiakkaita Lahjakortit-sivulla, sinun on annettava heille myös Asiakkaat-käyttöoikeus.

• Asiakkaat: tarkastele, luo, muokkaa ja poista asiakkaita ja vastaa asiakkaiden viesteihin Shopify Inboxissa.

• Raportit: tarkastele ja luo raportteja, jotka sisältävät myyntitietoja ja muita kaupan tietoja. Et voi määrittää, mihin raportteihin henkilöstö pääsee tai ei pääse.

• Dashboardit: tarkastele Yhteenveto- ja Live-näkymä-sivuja, jotka sisältävät myyntitietoja sekä kaupan ja myyntikanavien muita tietoja.

• Markkinointi: Tarkastele, luo ja automatisoi markkinointikampanjoita. Jos markkinoit käyttäen Shopify Emailin kaltaista sovellusta tai kanavaa, tarvitset myös Sovellukset ja kanavat ‑käyttöoikeuden.

• Alennukset: tarkastele ja luo alennuskoodeja ja automaattisia alennuksia ja vie alennuksia CSV-tiedostoon.

• Sovellukset ja kanavat: tarkastele, käytä ja poista kaikkia sovelluksia ja myyntikanavia. Vain kaupan omistaja voi hyväksyä maksullisia sovelluksia ja sovellusmaksuja, mutta henkilöstö voi asentaa ilmaisia sovelluksia, jos heidän käyttöoikeutensa vastaavat sovelluksen edellyttämiä käyttöoikeuksia. Jos kaupallasi on Shopify Plus -sopimus, henkilöstö tarvitsee sen sijaan Sovellusten ja kanavan pääsy -käyttöoikeudet.

Verkkokaupan käyttöoikeudet

• Teemat: tarkastele, muuta ja julkaise teemoja.
  • Blogijulkaisut ja sivut: tarkastele, luo, muuta, julkaise ja poista blogijulkaisuja ja sivuja.
  • Navigointi: tarkastele, luo, muuta ja poista navigointia.
  • Verkkotunnukset: tarkastele, osta ja hallinnoi verkkotunnuksia.

Hallinnolliset käyttöoikeudet

Vain kaupan omistaja voi tehdä muutoksia kaupan tilaus- tai pankkitietoihin. Useimpien hallintotehtävien suorittamiseen henkilöstö tarvitsee Hallinnoi asetuksia -käyttöoikeuden.

• Hallinnoi asetuksia: käytä ja hallinnoi asetuksia ja luo webhookeja.
  • Hallinnoi sijainteja: luo, muuta ja poista sijainteja, joissa varastoit tai hallinnoit varastoa.
  • Muokkaa käyttöoikeuksia: tarkastele ja muuta henkilöstön ja yhteistoimijoiden käyttöoikeuksia, paitsi erikoistapauksissa. Lisätietoja on kohdassa Tietoja käyttöoikeuksien muokkaamisesta. * Lisää ja poista henkilöstöä: lisää, päivitä tai poista henkilöstöä.
  • Näytä Shopify Payments -maksut: tarkastele Shopify Payments -asetuksia, -maksuja ja -tapahtumia.
  • Tarkastele laskutusta ja vastaanota laskutussähköposteja: Tarkastele, lataa tai vie Shopify-laskuja, tarkastele laskutustietoja ja maksutapoja sekä vastaanota laskutukseen liittyviä sähköposteja. Yhteistoimijat, joilla on tämä käyttöoikeus, eivät saa laskutussähköposteja.
  • Näytä yksityiset sovellukset: tarkastele kauppaasi asennettuja yksityisiä sovelluksia.
  • Muokkaa yksityisten sovellusten tietoja ja käyttöoikeuksia: anna yksityisille sovelluksille lupa lukea, kirjoittaa ja tehdä muutoksia kauppaasi.

Tietoja käyttöoikeuksien muokkaamisesta

Kaupan omistaja voi aina muokata mitä tahansa henkilöstön käyttöoikeuksia. Henkilöstön jäsen, jolla on Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeus, voi muokata muiden henkilöstön jäsenien käyttöoikeuksia, mutta vain käyttöoikeuksia, jotka hänellä jo on.

Esimerkiksi henkilöstön jäsen, jolla on vain Muokkaa käyttöoikeuksia- ja Hallinnoi asetuksia -käyttöoikeudet, ei voi lisätä tai poistaa toisen henkilöstön jäsenen Teemat-käyttöoikeutta, koska hänellä ei ole Teemat-käyttöoikeutta.

Jos henkilöstön jäsenellä on Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeus, voit antaa toiselle henkilöstön jäsenelle Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeuden. Turvallisuussyistä voit antaa toiselle henkilöstön jäsenelle Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeuden vain, jos sinulla on vähintään samat käyttöoikeudet kuin henkilöstön jäsenellä, jota haluat muokata.

Shopify POS -kirjautumisen vaatimukset

Jos haluat kirjautua Shopify POS:iin käyttämällä Shopify ID -tunnusta tai kirjautumistunnuksia, henkilöstötileillä on oltava seuraavat 13 käyttöoikeutta:

• Koti
  • Tilaukset
  • Muokkaa tilauksia
  • Tilausluonnokset
  • Tuotteet
  • Lahjakortit
  • Asiakkaat
  • Raportit
  • Markkinointi
  • Alennukset
  • Sovellukset ja kanavat, tai jos kauppasi käytössä on Shopify Plus -palvelu, pääsy kaikkiin sovelluksiin ja kanaviin
  • Hallinnoi asetuksia
  • Hallinnoi sijaintipaikkoja

Sinun on myös valittava Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus Point of Sale -käyttöoikeus -osiossa, jotta henkilöstö saa pääsyn Shopify POS:iin.

Jos valitset tämän käyttöoikeuden, henkilöstösi voi kirjautua sisään Shopify-ylläpitäjään ja kirjautua sisään POS:iin ilman PIN-koodia. Henkilöstö, jolla on rajoitetut ylläpito-oikeudet, ja vain POS-sovellusta käyttävä henkilöstö eivät voi kirjautua sisään Shopify POS:iin ilman, että kaupan omistaja tai henkilöstötili, jolla on tarvittavat käyttöoikeudet, kirjautuu sisään ensin.

Kaupan omistajat ja henkilöstön jäsenet, joilla on kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, voivat tarkastella Shopify POS:in henkilöstö-PIN-koodeja ja kirjautua sisään Shopify POS -sovellukseen.

Voit myös luoda ja määrittää rooleja Shopify POS -henkilöstölle. Lue lisää kohdasta Point of Sale -henkilöstön hallinta. Jos haluat lisätä vain Shopify POS -sovellusta käyttävää henkilöstöä, lue lisää kohdasta Point of Sale -henkilöstön lisääminen.

Shopify Plus -käyttöoikeudet

Jos kauppasi on Shopify Plus -palvelussa, sinulla on sovellusten ja kanavien lisähallintataso, jota henkilöstösi voi käyttää.

Voit antaa henkilöstölle pääsyn kaikkiin sovelluksiin ja kanaviin tai valita, mihin sovelluksiin ja kanaviin henkilöstöllä on pääsy. Jos yhtään sovellusta ja kanavaa ei ole valittu, henkilöstö ei voi käyttää mitään Shopify-ylläpitäjän sovelluksia tai kanavia.

Shopify Inboxin käyttöoikeudet

Kaupan omistajat ja henkilöstö, joilla on kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, voivat käyttää kaikkia Shopify Inboxin ominaisuuksia, ja vain henkilöstö, jolla on kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, voi hallita tavoitettavuutta chatissa. Vähittäiskaupan henkilöstöllä ei ole pääsyä Shopify Inboxiin.

Jotta henkilöstö voi käyttää tiimikeskusteluja, heidät on lisättävä kauppasi henkilöstöksi. Henkilöstöllä on oltava seuraavat käyttöoikeudet, jotta he voivat käyttää kaikkia Shopify Inboxin ominaisuuksia:

• Tuotteet: jaa tuotteita.
  • Asiakkaat: hallinnoi tavoitettavuutta chatissa, vastaa asiakkaille ja hallinnoi tallennettuja vastauksia, jaa tuotteita tai alennuskoodeja tai tarkastele muiden henkilöstön jäsenien jakamia alennuskoodeja, luo tilausluonnos tai tarkastele muiden henkilöstön jäsenien luomia tilausluonnoksia.
  • Alennukset: jaa alennuskoodeja tai käytä muiden henkilöstön jäsenien jakamia alennuskoodeja.
  • Sovellukset ja kanavat: Hallinnoi Shopify Inboxiin yhdistettyjä keskustelusovelluksia.

Esimerkkejä henkilöstön käyttöoikeuksista

Annettavat käyttöoikeudet riippuvat henkilöstön tarpeista. Seuraavat esimerkit auttavat käyttöoikeuksien valinnassa.

Voit antaa verkkokauppaa päivittävälle henkilöstölle seuraavat käyttöoikeudet:

• Tuotteet
  • Asetukset
  • Teemat
  • Blogijulkaisut ja sivu
  • Navigointi

Jotta henkilöstö voi luoda ja muokata blogijulkaisuja, voit antaa heille seuraavat käyttöoikeudet:

• Koti
  • Raportit
  • Sovellukset
  • Blogiviestit ja sivut

Myyntihenkilöstölle voit sen sijaan antaa esimerkiksi seuraavat käyttöoikeudet:

• Tilaukset
  • Lahjakortit
  • Asiakkaat
  • Blogiviestit ja sivut

Kirjanpitäjille kannattaa ehkä antaa kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, jotta he voivat käyttää tarvitsemiaan tietoja (mukaan lukien Tilaukset, Raportit ja pääsy Shopify Paymentsiin).