Om medarbejdertilladelser

Tilladelser afgør, hvilket adgangsniveau dine medarbejdere har til butikken.

Dine medarbejdere skal muligvis have specifikke tilladelser afhængigt af deres roller, som f.eks. Loginkravene til Shopify POS. Overvej nøje, hvilke tilladelser du giver til medarbejdere og samarbejdspartnere.

Du kan få mere at vide om, hvordan du opretter eller opdaterer medarbejdere under Administrer medarbejdere.

Butiksejeres tilladelser

En Shopify-butik kan kun have én butiksejer. Det er som regel den person, der åbnede butikken. Du kan se, hvem der er angivet som butiksejer, ved at klikke på Indstillinger > Brugere og tilladelser i din Shopify-administrator. Mails fra Shopify sendes til butiksejerens mailadresse.

Nogle handlinger er kun tilgængelige for butiksejeren:

Du kan overføre ejerskabet af butikken, hvis du vil.

Beskrivelse af medarbejdertilladelser

Generelt giver tilladelser dig adgang til den side i Shopify-administratoren, som bærer samme navn. I nogle tilfælde skal du have flere tilladelser for at udføre opgaver i et bestemt område af administratoren.

Generelle medarbejdertilladelser

• Startside: Se Startsiden, som indeholder oplysninger om salg og andre butiksdata.
  • Ordrer: Se, opret, opdater, slet, annuller eller eksportér ordrer, og modtag ordrenotifikationer. - Rediger ordrer: Tilladelsen Ordrer samt mulighed for at redigere varerne og rabatterne for en ordre.

• Ordrekladder: Opret, rediger og slet ordrekladder.

• Produkter: Se, opret, importér og rediger produkter, kollektioner og lagerbeholdning.

• Gavekort: Se, opret, udsted og eksportér gavekort til CSV-filer. Hvis dine medarbejdere også skal kunne oprette eller redigere kunder via siden Gavekort, skal de også have tilladelsen Kunder.

• Kunder: Se, opret, rediger, og slet kunder samt besvar beskeder fra kunder i Shopify Ping.

• Rapporter: Se og opret rapporter, som indeholder oplysninger om salg og andre butiksdata. Du kan ikke angive, hvilke specifikke rapporter, som medarbejderen har adgang til eller ikke har adgang til.

• Kontrolpaneler: Se siderne Oversigt og Livevisning, som indeholder oplysninger om salg samt andre data for butikken og dens salgskanaler.

• Markedsføring: Se, opret og automatiser markedsføringskampagner. Hvis du markedsfører ved hjælp af en app eller kanal, som f.eks. Shopify Email, skal du også have tilladelsen Apps og kanaler.

• Rabatter: Se, opret rabatkoder og automatiske rabatter, og eksportér rabatter til CSV-filer.

• Apps og kanaler: Se, brug og slet alle apps og salgskanaler. Det er kun butiksejeren, der kan godkende betalte apps og appgebyrer. Medarbejdere kan dog også installere gratis apps, hvis deres tilladelser matcher de tilladelser, som kræves af appen. Hvis din butik har Shopify Plus, skal medarbejderne have tilladelsen App- og kanaladgang i stedet.

Webshoptilladelser

• Temaer: Se, rediger, og udgiv temaer.
  • Blogopslag og sider: Se, opret, rediger, udgiv og slet blogopslag og sider.
  • Navigation: Se, opret, rediger og slet navigation.
  • Domæner: Se, køb og administrer domæner.

Administrationstilladelser

Det er kun butiksejeren, der kan foretage ændringer af butikkens abonnements- eller bankoplysninger. Medarbejderne skal have tilladelsen Administrer indstillinger for at kunne udføre de fleste administrationsopgaver.

• Administrer indstillinger: Få adgang til og administrer indstillinger, og opret webhooks.
  • Administrer lokationer: Opret, rediger og slet lokationer, hvor du opbevarer eller administrerer lagerbeholdning.
  • Rediger tilladelser: Se og rediger tilladelser for medarbejdere og samarbejdspartnere – dog ikke i alle tilfælde. Du kan finde flere oplysninger under Om redigering af tilladelser.

• Tilføj og fjern medarbejdere: Tilføj, opdater eller fjern medarbejdere.
  • Se Shopify Payments-udbetalinger: Se indstillinger, udbetalinger og transaktioner for Shopify Payments.

• Se fakturering og modtag faktureringsmails: Se, download eller eksportér Shopify-fakturaer, se faktureringsoplysninger og betalingsmetoder, og modtag faktureringsrelaterede mails. Samarbejdspartnere med denne tilladelse modtager ikke faktureringsmails.

• Se private apps: Se de private apps, der er installeret i din butik. - Rediger oplysninger og tilladelser for privat app: Giv tilladelse til private apps for at læse, skrive og foretage ændringer af din butik.

Om redigering af tilladelser

Butiksejeren kan altid redigere medarbejdertilladelser. Medarbejdere med tilladelsen Rediger tilladelser kan redigere tilladelser for andre medarbejdere, men kun de tilladelser, som medarbejderne selv har.

Hvis en medarbejder kun har tilladelserne Rediger tilladelser og Administrer indstillinger kan vedkommende ikke tilføje eller fjerne tilladelsen Temaer for en anden medarbejder, fordi vedkommende ikke har tilladelsen Temaer.

Hvis dine medarbejdere har tilladelsen Rediger tilladelser, kan de give andre medarbejdere tilladelsen Rediger tilladelser. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan du kun give tilladelsen Rediger tilladelser til en anden medarbejder, hvis du selv har de samme tilladelser, som den medarbejder du vil redigere.

Loginkravene til Shopify POS

Medarbejderkonti skal have følgende 13 tilladelser for at kunne logge ind på Shopify POS ved hjælp af et Shopify-id eller legitimationsoplysninger:

• Hjemme
  • Ordrer
  • Rediger ordrer
  • Ordrekladder
  • Produkter
  • Gavekort
  • Kunder
  • Rapporter
  • Markedsføring
  • Rabatter
  • Apps og kanaler eller Adgang til alle apps og kanaler, hvis din butik har Shopify Plus
  • Administrer indstillinger
  • Administrer lokationer

Du skal også vælge Giv denne medarbejder adgang til Point of Sale (POS) i afsnittet Adgang til Point of Sale (POS) for at give medarbejdere adgang til Shopify POS.

Hvis du vælger denne tilladelse, kan dine medarbejdere logge ind på din Shopify-administrator og logge ind på POS uden en pinkode. Medarbejdere med begrænsede administratortilladelser og kun POS-apps kan ikke logge ind på Shopify POS uden butiksejeren eller en medarbejderkonto med de påkrævede tilladelser, og de kan først logge ind.

Butiksejere og medarbejdere med alle tilgængelige tilladelser kan se Shopify POS-medarbejdernes pinkoder og logge ind på Shopify POS-appen.

Du kan også rette og tildele roller til dine Shopify POS-medarbejdere. Få mere at vide om dette under Administration af POS-medarbejdere. Hvis du vil tilføje medarbejdere, som kun har adgang til POS-appen, kan du få mere at vide om dette under Sådan tilføjer du POS-medarbejdere.

Shopify Plus-tilladelser

Hvis din butik har Shopify Plus, kan du få yderligere kontrol over, hvilke apps og kanaler som dine medarbejdere har adgang til.

Du kan vælge Giv medarbejdere adgang til alle apps og kanaler eller Vælg, hvilke apps og kanaler medarbejdere har adgang til. Hvis du ikke vælger nogen apps og kanaler, vil dine medarbejdere ikke have adgang til nogen apps eller kanaler i din Shopify-administrator.

Shopify Ping-tilladelser

Butiksejere og medarbejdere med alle tilgængelige tilladelser kan bruge alle funktionerne i Shopify Ping. Det er kun medarbejdere med alle tilgængelige tilladelser, der kan administrere chattens åbningstid og Kit i Shopify Ping. Detailmedarbejdere har ikke adgang til Shopify Ping.

Medarbejderne skal tilføjes som medarbejdere i din butik for at kunne bruge teamsamtaler. Medarbejdere skal have følgende tilladelser for at få adgang til alle funktionerne i Shopify Ping:

• Ordrekladder: Opret en ordrekladde eller få adgang til ordrekladder, der er oprettet af andre medarbejdere.
  • Produkter: Del produkter.
  • Kunder: Administrer chattens åbningstid, svar kunder og administrer gemte svar, del produkter, rabatkoder eller se rabatkoder, der er delt af andre medarbejdere, eller opret en ordrekladde eller se ordrekladder, der er oprettet af andre medarbejdere.
  • Rabatter Del rabatkoder eller få adgang til rabatkoder, der er delt af andre medarbejdere.
  • Apps og kanaler Administrer chatapps, som er knyttet til Shopify Ping (gælder ikke Kit).

Eksempler på medarbejdertilladelser

Den type af tilladelser, som du giver, afhænger af dine medarbejderes behov. Du kan bruge disse eksempler til at hjælpe dig med at vælge de rigtige tilladelser.

Du kan f.eks. give følgende tilladelser til medarbejdere, der opdaterer din webshop:

• Produkter
  • Indstillinger
  • Temaer
  • Blogopslag og sider
  • Navigation

Du kan f.eks. give følgende tilladelser til medarbejdere, der opretter og redigerer blogopslag:

• Hjemme
  • Rapporter
  • Apps
  • Blogopslag og sider

Du kan i stedet give følgende tilladelser til medarbejdere, som arbejder med salg:

• Ordrer
  • Ordrekladder
  • Gavekort
  • Kunder
  • Blogopslag og sider

Du kan overveje at give alle tilgængelige tilladelser til revisorer, så de har adgang til alle de oplysninger, de har brug for (herunder Ordrer, Rapporter og adgang til Shopify Payments).