Salg af din Shopify-butik

Du kan sælge din Shopify-butik til en anden iværksætter og tjene penge på salget.

Forberedelser til salg af din butik

Inden du sælger din butik, skal du gennemgå følgende forberedelser:

• Sørg for, at din Shopify-butik er helt opdateret, at din butiks lagerbeholdning er korrekt, og at alle butikkens funktioner og handlinger fungerer som tilsigtet.
  • Få udarbejdet en virksomhedsvurdering for at beregne en fair markedsværdi for din virksomhed.
  • Identificer de virksomhedsdata og -oplysninger, du skal beholde som dokumentation efter salget. Du kan f.eks. gemme dine fakturaer ved at eksportere din faktureringshistorik. Hvis du bruger Shopify Payments, kan du overveje at eksportere din udbetalingshistorik og dine transaktioner.
  • Afgør, om eksisterende kontrakter eller forpligtelser vil blive påvirket, når du sælger din butik til en ny ejer.

• Du vil ikke kunne overføre din butik, hvis du bruger Shopify Capital eller Shopify Credit.
    • Hvis du har en aktiv Shopify Balance-konto, skal du tømme den og kontakte Shopify Support for yderligere hjælp med overførsel af butikkens ejerskab.
  • Definer eventuelle krav, der skal opretholdes under det nye ejerskab, f.eks. ansættelseskontrakter for nuværende medarbejdere, eksisterende retningslinjer for brandingmaterialer eller markedsføring, eller eksisterende kontrakter eller professionelle relationer til tredjeparter (f.eks. klargøringstjenester eller betalingsbehandlere).

• Opret en plan for overførslen af din virksomhed til det nye ejerskab, herunder en tidslinje. Det kan tage flere dage eller måneder at onboarde en ny ejer til dit brand og butik, afhængigt af virksomhedens størrelse og kompleksitet.

Ressourcer:

Her kan du sælge din butik

Shopify-butiksejere skal foretage alle salg af Shopify-butikker individuelt og uafhængigt af Shopify-platformen. Hvis du ikke har en køber, der er klar til at overtage ejerskabet af din butik, kan du sætte din butik til salg på tredjepartsmarkedspladser for onlinevirksomheder, der formidler salg af e-handelsvirksomheder mellem sælgere og kunder.

Her er nogle eksempler på markedspladser

Alle tredjepartsmarkedspladser har forskellige krav og trin i forbindelse med salgsfortegnelser, som kan omfatte yderligere uafhængige vurderinger af din virksomhed, juridiske ressourcer og mæglere, der kan hjælpe dig med at finde en køber og gennemføre salget. Tredjepartsmarkedspladser opkræver ofte yderligere gebyrer for deres tjenester, som hverken bestemmes, kontrolleres eller opkræves af Shopify.

Når du har fundet en køber, skal du kontakte en jurist for at få hjælp til dokumentation i forbindelse med af salget af din butik, herunder oprettelse af salgskontrakter, som definerer eventuelle krav og aftaler for begge parter.

Overfør ejerskabet af din Shopify-butik

Når du har bekræftet en køber, og alle parter har accepteret salgsvilkårene, kan du overføre ejerskabet af din butik til den nye ejer i Shopify-administratoren. Hvis du har købt et tilpasset domæne til din butik, skal du også overføre ejerskabet af domænet til den nye ejer.

Trin:

1. Opdater kontaktoplysningerne for din butik på siden Butiksoplysninger i Shopify-administratoren, herunder butikkens mailadresse, telefonnummer og virksomhedsadresse.
  2. Opdater butikkens notifikationsoplysninger til den nye ejers, som f.eks. mailadressen for notifikationer om nye ordrer.
  3. Opdater kontaktoplysningerne for alle tilpassede domæner, du har købt til din butik. Hvis du har købt et tilpasset domæne fra Shopify, skal du følge trinnene til at redigere dine kontaktoplysninger.
  4. Følg trinnene til at opdatere dine faktureringsoplysninger til den nye ejers faktureringsoplysninger. Hvis du har tredjepartsapps, som har dine faktureringsoplysninger uden for Shopify, skal du også opdatere dine faktureringsoplysninger til den nye ejers.
  5. Opdater din butiks udbetalingsoplysninger til den nye ejers bankkonto. Gør dette for alle aktive betalingsmetoder, som butikken understøtter.

• Hvis du bruger Shopify Payments, skal du følge trinnene til at redigere de registrerede bankkontooplysninger. Du skal også opdatere dine skatteoplysninger.
    • Hvis du bruger tredjepartsudbydere af betalingstjenester (f.eks. PayPal), skal du skifte den konto, der er knyttet til butikken, til den nye ejers. Du kan også vælge at overføre ejerskabet af den tilknyttede konto til den nye ejer fra betalingsudbyderens platform.
  6. Følg trinnene til overførsel af kontoejerskab for officielt at overføre butikken til den nye ejer. Dette fjerner kontoejerens tilladelser fra dit Shopify-login, så nogle dele af butikkens Shopify-administrator (f.eks. betalings- og faktureringsoplysninger) vil blive begrænset for dig.