Selge Shopify-butikken din

Du kan selge Shopify-butikken din til en annen gründer og tjene penger på salget.

Forberedelser for salg av butikken

Før du selger butikken, bør du gå gjennom følgende forberedelser:

• Sørg for at Shopify-butikken er oppdatert, at lagerbeholdningen stemmer og at alle butikkens funksjoner og drift fungerer som forventet.
  • Gjennomfør en verdsettelse av bedriften for å beregne markedsprisen for virksomheten.
  • Identifiser hvilke bedriftsdata og hva slags informasjon du trenger å oppbevare etter salget. Du kan for eksempel lagre fakturaer ved å eksportere faktureringshistorikken. Hvis du bruker Shopify Payments, bør du vurdere å eksportere utbetalingshistorikk og transaksjoner.
  • Finn ut om noen eksisterende kontrakter eller forpliktelser påvirkes av salget av butikken til en ny eier.

• Hvis du bruker Shopify Capital eller Shopify Credit, kan du ikke overføre butikken.
    • Hvis du har en aktiv Shopify Balance-konto, må du tømme den og kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp med overføringen av butikkeierskapet.
  • Oppsummer alle krav som må følges for den nye eieren, som ansattkontrakter for gjeldende personalmedlemmer, eksisterende retningslinjer for merkevarematerialer eller markedsføring eller eksisterende kontrakter og profesjonelle relasjoner med tredjeparter (som oppfyllelsestjenester eller betalingsbehandlere).

• Utvikle en plan for å overføre virksomheten til en ny eier, inkludert en tidslinje. Avhengig av størrelsen og kompleksiteten på virksomheten kan det ta dager eller måneder å introdusere en ny eier til merkevaren og butikkens prosesser.

Ressurser:

Her kan du selge butikken din

Shopify-butikkeiere må gjennomføre alle salg av Shopify-butikker uavhengig og utenfor Shopify-plattformen. Hvis du ikke har en kjøper som er villig til å ta over eierskapet av butikken, kan du publisere butikken for salg på tredjepartsmarkedsplasser for nettbaserte virksomheter, som formidler salg av e-handelvirksomheter mellom selgere og kjøpere.

Noen eksempler på slike markedsplasser er:

Hver av tredjepartsmarkedsplassene har ulike krav og trinn for oppføring, som kan inkludere ytterligere uavhengige verdsettelser av virksomheten, juridiske ressurser og meglere som hjelper deg med å finne en kjøper og gjennomføre salget. Tredjepartsmarkedsplasser belaster ofte tilleggsavgifter for sine tjenester, som ikke settes, kontrolleres eller innhentes av Shopify.

Etter å ha identifisert en kjøper, må du kontakte en juridisk rådgiver for å få hjelp til dokumentasjonen knyttet til salget av butikken, inkludert et kontraktsutkast for salget som inkluderer eventuelle krav eller avtaler mellom partene.

Overfør eierskapet av Shopify-butikken

Når du har bekreftet en kjøper og alle parter har godtatt vilkårene for salget, kan du overføre eierskapet av butikken til den nye eieren i Shopify-administrator. Hvis du har kjøpt et egendefinert domene for butikken, må du også overføre eierskapet av domenet til den nye eieren.

Trinn:

1. Oppdater virksomhetens kontaktopplysninger for butikken på siden Butikkdetaljer i Shopify-administrator, inkludert butikkens e-postadresse, telefonnummer og virksomhetsadresse.
  2. Oppdater informasjon om butikkvarsler til den nye eieren, som for eksempel e-postadressen for varsler om nye bestillinger.
  3. Oppdater kontaktopplysninger for eventuelle egendefinerte domener du har kjøpt for butikken. Hvis du har kjøpt et egendefinert domene fra Shopify, må du følge trinnene for å redigere kontaktopplysninger.
  4. Følg trinnene for å oppdatere faktureringsinformasjon til den nye eierens faktureringsinformasjon. Hvis du har noen tredjepartsapper som har din faktureringsinformasjon utenfor Shopify, må du også oppdatere denne faktureringsinformasjonen til den nye eieren.
  5. Oppdater butikkens utbetalingsopplysninger til den nye eierens bankkonto. Gjør dette for alle aktive betalingsmåter som støttes i butikken.

• Hvis du bruker Shopify Payments, må du følge trinnene for å redigere den registrerte bankkontoinformasjonen. Du må også oppdatere skatteopplysningene.
    • Hvis du bruker tredjepartsbetalingsleverandører (som PayPal), må du bytte til kontoen som er tilknyttet butikken til den nye eierens konto, eller overføre eierskapet av den tilknyttede kontoen til den nye eieren fra betalingsleverandørens plattform.
  6. Følg trinnene for å offisielt overføre kontoeierskapet for butikken til den nye eieren. Dette fjerner kontoeiertillatelsene fra din Shopify-pålogging, så noen deler av butikkens Shopify-administrator (som betalings- og faktureringsinformasjon) vil bli begrenset for deg.