Nye bestillingsvarsler

Du kan opprette og redigere e-postvarsler for å gi deg eller en medarbeider beskjed når en kunde legger inn en bestilling. Du trenger bestillingstillatelsen på kontoen din for å utføre endringer i bestillingsvarsler. Finn ut mer om tillatelser for personalet.

Legg til en mottaker for nye bestillingsvarsler

Steg:

1. I personalbestillingsvarsel-seksjonen klikker du på Legg til mottaker.

2. Fra den første rullegardinmenyen velger du e-postadressen for varselet fra følgende alternativer:

- Velg e-postadresse, og skriv inn en ny e-postadresse som du vil sende bestillingsmeldingen til. - Velg et personalmedlem for å sende varsler til konto-e-posten deres.

1. Hvis du vil opprette varsler for bestillinger fra et bestemt utsalgsstedsplassering eller fra nettet, velger du et sted fra listen. Du kan velge alle for å opprette varsler for alle bestillinger. Hvis du vil legge til varsler for mer enn ett bestemt sted, må du opprette disse som separate bestillingsvarsler.

2. Klikk på Legg til et bestillingsvarsel.

Etter at du har konfigurert en ny bestillingsmelding for en e-postadresse, kan du teste den ved å klikke på Send testvarsel.

Inkluder en kobling til bestillingssiden

Steg:

1. Klikk på ny bestilling for å åpne malen i koderedigeringsprogrammet på nett.

2. Nederst i malen, over {% endif %}, legger du til:

You can review details of this order in your shop admin at {{ shop.url }}/admin/orders/{{ id }}.
  1. Klikk på Lagre.

Finn bestillingsnummer eller ID

Du finner bestillings-ID:

Bestilling {{ order_name }}

Dette vil returnere noe sånt som:

Bestilling #1001

Inkluder spesielle instruksjoner

Steg:

1. I seksjonen «E-postmaler» klikker du på Ny bestilling.

2. Nederst i den ny bestillings-e-postmalen legger du til følgende kode:

{% unless note == blank %}
  Special instructions: {{ note }}
  {% endunless %}
  1. Klikk på Lagre.

Deaktiver et varsel

De fleste varslene om bestilling, levering og kundekonto sendes til kundene automatisk, og kan ikke deaktiveres. Når du behandler en bestilling, kan du deaktivere noen få av varslene for handlinger på den aktuelle bestillingen:

• Bestilling kansellert: Sendes automatisk til kunden hvis bestillingen er kansellert
  • Bestillingsrefusjon: Sendes automatisk til kunden dersom bestillingen blir refundert
  • Fraktbekreftelse: Sendes automatisk til kunden når bestillingen er sluttført
  • Fraktoppdatering: Sendes automatisk til kunden dersom den sluttførte bestillingens sporingsnummer er oppdatert
  • Ute til levering: Sendes automatisk etter at bestillinger med sporingsinformasjon har vært ute til levering. Dette varselet er kun tilgjengelig ved forsendelser som har et sporingsnummer fra FedEx, Canada Post, DHL, UPS eller USPS.
  • Levert: Sendt automatisk etter at bestillinger med sporingsinformasjon er levert. Dette varselet er kun tilgjengelig for forsendelser som har et sporingsnummer fra FedEx, Canada Post, DHL, UPS eller USPS.

Deaktiver bestilling avbrutt-varselet

Når du kansellerer en bestilling, kan du deaktivere varselet slik at kunden ikke mottar en e-postvarsel om kanselleringen. Finn ut mer om å kansellere bestillinger.

Steg:

1. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingsnummeret for bestillingen du vil kansellere.

2. Klikk Flere handlinger og velg Kanseller bestilling.

3. Angi detaljene for den kansellerte bestillingen.

4. Fjern avmerkingen Send et varsel til kunden:

Kanseller bestillings-dialogboksen som viser Send et varsel til kunden som ikke merket av

1. Klikk Kanseller bestilling.

Deaktiver varselet om bestillingsrefusjon

Når du refunderer en bestilling, kan du deaktivere varselet slik at kunden ikke mottar en e-post om refusjonen. Finn ut mer om å refundere bestillinger.

Steg:

1. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingsnummeret for bestillingen du vil refundere.

2. Klikk refusjon, og skriv inn detaljene for refusjonen.

3. Fjern avmerkingen Send et varsel til kunden:

Dialogboksen refunder innbetalinger viser Send et varsel til kunden som ikke er merket av

1. Klikk på Refusjon.

Deaktiver varselet om fraktbekreftelse

Når du innfrir en bestilling, kan du deaktivere varselet for fraktbekreftelse slik at kunden ikke mottar en e-post med leveringsdetaljer. Finn ut mer om bestillingsinnfrielse.

Steg:

1. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingsnummeret for bestillingen du vil oppfylle.

2. Klikk på Fortsett.

3. Angi detaljene for bestillingsinnfrielse.

4. Fjern merkingen Send forsendelsesinformasjon til kunden din nå:

Send forsendelsesinformasjon til kunden din som nå ikke er merket av

1. Fullfør bestillingsinnfrielse.

Deaktiver varselet om fraktoppdatering

Når du legger til eller oppdaterer sporingsinformasjon for en bestilling som allerede er merket som oppfylt, kan du deaktivere varselet om fraktoppdatering slik at kunden ikke mottar en e-post om oppdateringen. Finn ut mer om å legge til sporingsinformasjon.

Steg:

1. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingsnummeret for bestillingen du vil oppdatere.

2. I innfrielses-seksjonen klikker du Mer og velger Rediger sporing.

3. Angi de nye sporingsdetaljene.

4. Fjern merkingen av Send e-postvarsel til kunden:

Rediger sporings-dialogboksen som viser Send e-postvarsel til kunden som ikke er merket av

1. Klikk på Lagre.

Deaktiver forsendelsen ute til levering- eller Forsendelse levert-varsler

Du kan deaktivere varsler slik at kunden ikke mottar en e-post når fraktstatusen endres til ute til levering eller levert. Dette gjelder kun forsendelser med et sporingsnummer fra FedEx, Canada Post, DHL, UPS eller USPS.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Varsler.

2. I frakt-seksjonen fjerner du avmerkingen i avmerkingsboksen for forsendelse ute til levering eller forsendelse levert.

Slett et bestillingsvarsel

Steg:

1. Bla ned til bestillingsvarsel-seksjonen.

2. Ved siden av hver bestillingsvarselsadresse vil du se et lite papirkurvikon:

Klikk på søppelbøtten ved siden av varselet du vil slette.