SMS-varsler

Du kan gi kundene muligheten til å legge inn et telefonnummer i kassen i stedet for en e-postadresse. Kunder som velger å angi et telefonnummer i stedet for en e-postadresse vil motta bestillingsbekreftelsen på SMS til mobiltelefonen. Kundene vil imidlertid ikke motta fraktvarsler på SMS.

Du kan velge hvilken kontaktmetode kundene kan bruke i kassen fra siden Kasse og kontoer i Shopify-administrator.

Sett opp kundens alternativer for SMS-varsler

Når en kunde legger inn en bestilling med butikkens kasse, angir de en e-postadresse som standard. Hvis du lar kundene betale med telefonnummer, kan de velge å enten oppgi en e-postadresse eller et telefonnummer. Kunder som velger å angi et telefonnummer mottar bestillingsbekreftelsen på SMS til mobiltelefonen sin.

Når en kunde angir et telefonnummer lagres det i kundeinformasjonen. Det brukes også som standard telefonnummer for frakt. Hvis du har behov for at kundene skal angi e-postadresse, kan du velg alternativet for kun e-postadresse.

Steg:

1. Velg en av følgende SMS-innstillinger i seksjonen Kundekontaktmetode:

2. Klikk på Lagre.

Deaktiver Shopify SMS

Hvis du bruker en tredjepartsapp for å sende tilpassede SMS-varsler om bestillinger til kundene kan du deaktivere Shopify SMS-varsler i Shopify-administrator for å unngå å sende doble meldinger.

Steg:

1. Klikk på Deaktiver i seksjonen Administrer SMS-varsler.
  2. Klikk på Deaktiver i dialogboksen Deaktiver Shopify SMS.

Vanlige spørsmål om SMS-varsler

Kan SMS-varslene deaktiveres for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn?

Ja. Du kan slå av SMS-varsler for en bestilling ved å redigere kontaktinformasjonen for bestillingen i kunder-seksjonen på siden for bestillingsinformasjon i Shopify. Hvis du vil slette eller redigere bestillingskontaktinformasjonen uten å endre kundens informasjon, fjerner du avmerkingen for Oppdater kundeprofilen for å lagre endringene for denne ene bestillingen.

Kan kundene gå til kassen med en e-postadresse og likevel velge å motta SMS-oppdateringer?

Nei. Hvis en kunde går gjennom kassen med e-postadressen sin blir fraktoppdateringer levert på e-post. Dersom kunden skulle motta SMS-oppdateringer ville de mottatt doble varslinger.

Kan kundene sjekke ut uten å angi en e-postadresse?

Ja. Hvis du lar kunden angi et telefonnummer i kassen, vil ikke vedkommende ha e-postadressen sin lagret i bestillingen. Kundene kan fremdeles velge å angi en e-postadresse på siden for bestillingsstatus for å motta e-postvarsler for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn.

Kan jeg få kunder til å skrive inn en e-postadresse i kassen?

Ja. Du kan deaktivere muligheten for å angi et telefonnummer i kassen i kasseinnstillingene. Hvis du velger E-post må kundene angi en e-postadresse i kassen.

Kan en kunde opprette en konto ved å bruke et telefonnummer i stedet for en e-postadresse?

Nei. Kundene må angi en e-postadresse for å kunne opprette en konto.

Kan en kunde svare på et SMS-varsel?

Nei. Kundene kan ikke sende en melding til deg ved å svare på SMS-varselet.

Blir jeg belastet for SMS-varsler?

Nei. Det medfører ingen kostnader for deg. Standard meldingspriser kan fortsatt gjelde for kundene dine, avhengig av hvilken teleoperatør de benytter.

Kan jeg gjenopprette en forlatt kasse dersom kunden begynte å sjekke ut med et telefonnummer?

Nei. Du kan ikke sende en melding til en kunde vedrørende gjenoppretting av handlekurv.

Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe en digital nedlasting?

Ja. Koblingen til nedlastingen vil være tilgjengelig fra takkesiden, som er knyttet til bestillingsbekreftelsen som sendes via SMS. Men da noen digitale nedlastinger-apper sender separate e-poster, bør du teste koblingen din.

Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe et gavekort?

Ja. Kunden mottar et SMS-varsel med en kobling til gavekortet.

Kan kundene betale med Shop Pay når de sjekker ut med telefonnummeret sitt?

Nei. Kunder kan ikke bruke et telefonnummer for å sjekke ut gjennom Shop Pay på dette tidspunktet.