SMS-varsler

Du kan gi kundene muligheten til å legge inn et telefonnummer i kassen i stedet for en e-postadresse. Kunder som velger å angi et telefonnummer i stedet for en e-postadresse, mottar bestillingsbekreftelsen og fraktoppdateringer via SMS.

Du kan aktivere alternativet for å angi et telefonnummer i kassen fra kasse-siden i Shopify.

Du kan tilpasse varslene fra varsler-siden i Shopify.

Hvis en kunde velger å ikke bruke telefonnummeret i kassen, kan du aktivere velg å motta bestillingsoppdateringer, som gir kunden en måte å motta SMS-oppdateringer etter at en bestilling er lagt inn.

Aktiver alternativet for å angi et telefonnummer i kassen

Når en kunde legger inn en bestilling ved hjelp av butikkens kasse, angir de en e-postadresse som standard. Hvis du lar kunder sjekke ut ved hjelp av telefonnummeret, kan de velge å angi enten en e-postadresse eller et telefonnummer. Kunder som velger å skrive inn et telefonnummer, mottar bestillingsbekreftelsen og fraktoppdateringene via SMS.

Når en kunde angir et telefonnummer, lagres det i kundeinformasjonen. Den brukes også som standard leveringstelefonnummer. Hvis du trenger kundenes e-postadresser, kan du ikke aktivere dette alternativet.

Steg:

1. I Kundekontakt-seksjonen velger du Kunder kan betale med enten telefonnummer eller e-post.

2. Klikk på Lagre.

Vis og send SMS-varsler for en bestilling på nytt

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingsnummeret.

3. I tidslinje-delen kan du se SMS-varslene for bestillingen. Hvis du vil sende et varsel på nytt, klikker du på Send på nytt ved siden av denne.

Rediger malene for SMS-varsler

Du kan redigere malene for varslene som sendes via SMS for å tilpasse innholdet for butikken. Varslingsmalene bruker Liquid-variabler. Finn ut mer om Liquid-variabler for varsler.

Steg:

1. Klikk på varselet du vil redigere.

2. Klikk på SMS for å vise SMS-malen for varselet:

SMS-mal for varsel om bestillingsbekreftelse

1. Gjør eventuelle endringer, og klikk på Lagre.

Send en prøve-SMS

Du kan sende en prøve-SMS for å se hvordan et SMS-varsel ser ut. Prøve-SMS-en sendes til butikkens telefonnummer slik det står angitt i Innstillinger > Generelt-siden i Shopify.

Steg:

1. Klikk på varselet du vil teste.

2. Klikk på Send prøve-SMS.

Vanlige spørsmål om SMS-varsler

• Kan SMS-varslene deaktiveres for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn?
  • Kan kundene sjekke ut uten å angi en e-postadresse?
  • Kan jeg få kunder til å skrive inn en e-postadresse i kassen?
  • Kan jeg redigere meldingene som sendes til kundene som SMS-varsler?
  • Kan en kunde opprette en konto ved å bruke et telefonnummer i stedet for en e-postadresse?
  • Kan en kunde svare på et SMS-varsel?
  • Blir jeg belastet for SMS-varsler?
  • Kan jeg gjenopprette en forlatt kasse dersom kunden begynte å sjekke ut med et telefonnummer?
  • Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe en digital nedlasting?
  • Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe et gavekort?
  • Kan kundene betale med Shop Pay når de sjekker ut med telefonnummeret sitt?

Kan SMS-varslene deaktiveres for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn?

Ja. Du kan slå av SMS-varsler for en bestilling ved å redigere kontaktinformasjonen for bestillingen i kunder-seksjonen på siden for bestillingsinformasjon i Shopify. Hvis du vil slette eller redigere bestillingskontaktinformasjonen uten å endre kundens informasjon, fjerner du avmerkingen for Oppdater kundeprofilen for å lagre endringene for denne ene bestillingen.

Kan kundene sjekke ut uten å angi en e-postadresse?

Ja. Hvis du lar kunden angi et telefonnummer i kassen, vil ikke vedkommende ha e-postadressen sin lagret i bestillingen. Kundene kan fremdeles velge å angi en e-postadresse på siden for bestillingsstatus for å motta e-postvarsler for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn.

Kan jeg få kunder til å skrive inn en e-postadresse i kassen?

Ja. Du kan deaktivere alternativet for å angi et telefonnummer i kassen i betalingsinnstillingene. Hvis du velger Kasse med kun e-post, må kundene angi en e-postadresse i kassen. Kundene kan fremdeles velge å angi et telefonnummer på siden for bestillingsstatus for å motta SMS-varsler for en bestilling etter at bestillingen er lagt inn.

Kan jeg redigere meldingene som sendes til kundene som SMS-varsler?

Ja. Du kan se og redigere malene for SMS-meldinger på varsler-siden.

Kan en kunde opprette en konto ved å bruke et telefonnummer i stedet for en e-postadresse?

Nei. Kundene må angi en e-postadresse for å kunne opprette en konto.

Kan en kunde svare på et SMS-varsel?

Nei. Kundene kan ikke sende en melding til deg ved å svare på SMS-varselet.

Blir jeg belastet for SMS-varsler?

Nei. Det medfører ingen kostnader for deg. Standard meldingspriser kan fortsatt gjelde for kundene dine, avhengig av hvilken teleoperatør de benytter.

Kan jeg gjenopprette en forlatt kasse dersom kunden begynte å sjekke ut med et telefonnummer?

Nei. Du kan ikke sende en melding til en kunde vedrørende gjenoppretting av handlekurv.

Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe en digital nedlasting?

Ja. Koblingen til nedlastingen vil være tilgjengelig fra takkesiden, som er knyttet til bestillingsbekreftelsen som sendes via SMS. Men da noen digitale nedlastinger-apper sender separate e-poster, bør du teste koblingen din.

Kan en kunde som angir et telefonnummer i stedet for en e-postadresse kjøpe et gavekort?

Ja. Kunden mottar et SMS-varsel med en kobling til gavekortet.

Kan kundene betale med Shop Pay når de sjekker ut med telefonnummeret sitt?

Nei. Kunder kan ikke bruke et telefonnummer for å sjekke ut gjennom Shop Pay på dette tidspunktet.