SMS-aviseringar

Du kan ge dina kunder möjligheten att ange ett telefonnummer i kassan istället för en e-postadress. Kunder som väljer att ange ett telefonnummer i stället för en e-postadress får sina orderbekräftelser och fraktuppdateringar via SMS till sin mobiltelefon.

Obs! Om du låter dina kunder installera Shops mobilapp från sin orderstatussida kan det hända att de också kan se en installationslänk för Shop i sin sms-leveransbekräftelse. Detta gäller för nordamerikanska kunder när du inte har gjort ändringar i mallen för sms-leveransbekräftelse. Läs mer om Shop.

Du kan aktivera alternativet att ange ett telefonnummer i kassan från sidan Kassa i Shopify.

Du kan anpassa meddelandena från sidan Aviseringar i Shopify.

Om en kund inte väljer att använda sitt telefonnummer under kassaprocessen kan du aktivera tillåt orderuppdateringar som ger kunden ett sätt att få uppdateringar efter att en beställning har gjorts.

Aktivera alternativet att ange ett telefonnummer i kassan

När en kund gör en beställning genom att använda butikens kassa så anger kunden en e-postadress som standard. Om du tillåter att kunder betalar med hjälp av sitt telefonnummer kan de välja att ange antingen en e-postadress eller ett telefonnummer. Kunder som väljer att ange ett telefonnummer får sina orderbekräftelser och fraktuppdateringar via SMS till sin mobiltelefon.

När en kund anger ett telefonnummer sparas det i deras kundinformation. Det används även som standardnummer för leverans. Aktivera inte det här alternativet om du behöver e-postadresser från kunder.

Steg:

1. I avsnittet Kundkontakt väljer du Kunder kan ange antingen sitt telefonnummer eller e-post i kassan.

2. Klicka på Spara.

Visa och skicka SMS-aviseringar för en order

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret.

3. I avsnittet Tidslinje kan du se SMS-aviseringar för ordern. Om du vill skicka en avisering igen klickar du på Skicka igen bredvid ordern.

Redigera mallarna för SMS-aviseringar

Du kan redigera mallarna för de aviseringar som skickas via SMS för att anpassa innehållet i din butik. Aviseringsmallar använder Liquid-variabler. Läs mer om Liquid-variabler för aviseringar.

OBS! Om du lägger till Liquid i dina SMS-aviseringar, kom ihåg att lägga till information om orderobjekt med order. Om du till exempel vill lägga till fraktkostnaden använder du {{ order.shipping_method.title }}.

Steg:

1. Klicka på aviseringen som du vill redigera.

2. Klicka på SMS för att visa SMS-mallen för aviseringen:

SMS-mall för orderbekräftelsemeddelandet

1. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara.

Skicka ett test-SMS

Du kan skicka ett testorder för att se hur en SMS-meddelande ser ut. Testmeddelandet går till ditt butikstelefonnummer som det sparats på sidan Inställningar > Allmänt i Shopify.

Steg:

1. Klicka på aviseringen som du vill testa.

2. Klicka på Skicka test-SMS.

Vanliga frågor om sms-aviseringar

• Kan SMS-aviseringar inaktiveras för en ordern efter att beställningen har gjorts?
  • Kan kunder betala i kassan utan en e-postadress?
  • Kan jag be kunder att ange en e-postadress i kassan?
  • Kan jag redigera meddelanden som skickas till kunder som SMS-aviseringar?
  • Kan en kund skapa ett konto med hjälp av ett telefonnummer istället för en e-postadress?
  • Kan en kund svara på en SMS-avisering?
  • Kommer jag att debiteras för SMS-aviseringar?
  • Kan jag återställa en övergiven kassa om kunden började kassaprocessen med ett telefonnummer?
  • Kan en kund som anger ett telefonnummer istället för en e-postadress köpa en digital nerladdning?
  • Kan en kund som skriver in ett telefonnummer i stället för en e-postadress köpa ett presentkort?
  • Kan kunder betala med Shop Pay när de använder sitt telefonnummer i kassan?

Kan SMS-aviseringar inaktiveras för en ordern efter att beställningen har gjorts?

Ja. Du kan stänga av SMS-aviseringar för en order genom att redigera orderkontaktinformationen i avsnittet Kunder på sidan Orderinformation i Shopify. Avmarkera Uppdatera kundprofil om du vill radera eller redigera orderkontaktinformationen utan att ändra kundens information för att spara ändringarna endast för den specifika ordern.

Kan kunder betala i kassan utan en e-postadress?

Ja. Om du tillåter att kunderna anger ett telefonnummer i kassan kommer en kund som betalar med ett telefonnummer inte att ha en e-postadress sparad för ordern. Kunderna kan fortfarande välja att ange en e-postadress på orderstatussidan för att få e-postmeddelanden om en order efter att en beställning har gjorts.

Kan jag be kunder att ange en e-postadress i kassan?

Ja. Du kan inaktivera alternativet att ange ett telefonnummer i kassan i dina kassainställningar. Om du väljer Betala endast via e-post måste kunderna ange en e-postadress i kassan. Kunderna kan fortfarande välja att ange ett telefonnummer på orderstatussidan för att få SMS-aviseringar om en order efter att en beställning har gjorts.

Kan jag redigera meddelanden som skickas till kunder som SMS-aviseringar?

Ja. Du kan visa eller redigera mallarna för SMS-meddelanden från sidan Aviseringar.

Kan en kund skapa ett konto med hjälp av ett telefonnummer istället för en e-postadress?

Nej. Kunderna måste ange en e-postadress för att skapa ett konto.

Kan en kund svara på en SMS-avisering?

Nej. Kunderna kan inte skicka ett meddelande till dig som svar på en SMS-avisering.

Kommer jag att debiteras för SMS-aviseringar?

Nej. Det kostar inget för dig. Standardkostnader för meddelanden kan fortfarande tillkomma för dina kunder beroende på deras telefonoperatör.

Kan jag återställa en övergiven kassa om kunden började kassaprocessen med ett telefonnummer?

Nej. Du kan inte skicka ett kassaåterställnings-SMS till en kund.

Kan en kund som anger ett telefonnummer istället för en e-postadress köpa en digital nerladdning?

Ja. Länken till nedladdningen kommer att finnas tillgänglig från tacksidan som är kopplad till orderbekräftelsen som skickats via SMS. Eftersom vissa digitala nedladdningsbara appar skickar separata e-postmeddelanden bör du dock testa din.

Kan en kund som skriver in ett telefonnummer i stället för en e-postadress köpa ett presentkort?

Ja. Kunden får ett SMS med en länk till sitt presentkort.

Kan kunder betala med Shop Pay när de använder sitt telefonnummer i kassan?

Nej. Kunderna kan inte använda ett telefonnummer för att betala via Shop Pay just nu.