Sms-meddelelser

Du kan give dine kunder mulighed for at indtaste et telefonnummer ved betaling i stedet for en mailadresse. Hvis du har konfigureret sms-meddelelser, vil kunder, der angiver et telefonnummer i stedet for en mailadresse, modtage deres ordrebekræftelse via sms til deres mobiltelefon, når din virksomheds adresse er i et af følgende lande:

• Australien
  • Brasilien
  • Canada
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • New Zealand
  • Spanien
  • Storbritannien
  • USA

Kunderne modtager dog ikke leveringsmeddelelser via sms.

Du kan vælge, hvilke kontaktmetoder dine kunder kan bruge ved betalingsprocessen. Du kan gøre dette fra siden Betaling og konti i Shopify-administratoren.

Opsæt muligheder for sms-meddelelser til kunder

Når en kunde sender en ordre ved hjælp af betalingsprocessen i din butik, angives der som standard en mailadresse. Hvis du giver kunderne mulighed for at gå til valg med deres telefonnummer, kan de vælge enten at angive en mailadresse eller et telefonnummer. Hvis du har konfigureret sms-meddelelser, vil kunder, der angiver et telefonnummer i stedet for en mailadresse, modtage deres ordrebekræftelse via sms til deres mobiltelefon, når din virksomheds adresse er i et af følgende lande:

• Australien
  • Brasilien
  • Canada
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • New Zealand
  • Spanien
  • Storbritannien
  • USA

Når kunder angiver et telefonnummer, gemmes det i deres kundeoplysninger. Det bruges også som standardtelefonnummeret for levering. Hvis du vil have kunderne til at angive en mailadresse, skal du vælge muligheden “Kun mail”.

Fremgangsmåde:

Deaktiver Shopifys sms-meddelelser

Hvis du bruger en tredjepartsapp til at sende tilpassede sms-meddelelser om ordrer til dine kunder, kan du deaktivere Shopifys sms-meddelelser i Shopify-administratoren for ikke at sende duplikerede meddelelser.

Fremgangsmåde:

Ofte stillede spørgsmål om sms | sms-beskeder

Kan sms-meddelelser deaktiveres for en ordre, efter at ordren er afgivet?

Ja. Du kan slå sms-meddelelser fra for en ordre ved at redigere ordrekontaktoplysningerne i afsnittet Kunder på siden med ordreoplysninger i Shopify. Hvis du vil slette eller redigere ordrekontaktoplysningerne uden at ændre kundens oplysninger, skal du fjerne markeringen af Opdater kundeprofil for kun at gemme ændringerne for den pågældende ordre.

Kan kunder gennemføre betalingsprocessen ved hjælp af deres mailadresse og vælge at få opdateringer via sms?

Nej. Hvis en kunde gennemfører betalingsprocessen med sin mailadresse, vil opdateringer vedrørende levering blive leveret via mail. Hvis du leverer opdateringer via sms, vil det medføre, at kunderne får duplikerede meddelelser.

Kan kunder betale uden en mailadresse?

Ja. Hvis du giver kunderne mulighed for at angive et telefonnummer ved betaling, vil en kunde, der betaler med et telefonnummer, ikke få gemt en mailadresse sammen med sin ordre. Kunder kan stadig vælge at angive en mailadresse på ordrestatussiden, så de kan modtage mailbeskeder vedrørende en ordre, efter ordren er afgivet.

Kan jeg få kunder til at angive en mailadresse ved betaling?

Ja. Du kan deaktivere muligheden for at angive et telefonnummer ved betaling i dine indstillinger for betalingsprocessen. Hvis du vælger Mailadresse, skal kunderne angive en mailadresse ved betalingsprocessen.

Kan en kunde oprette en konto ved hjælp af et telefonnummer i stedet for en mailadresse?

Nej. Kunderne skal angive en mailadresse for at kunne oprette en konto.

Kan en kunde besvare en sms-meddelelse?

Nej. Kunderne kan ikke sende en besked til dig ved at besvare en sms-meddelelse.

Vil jeg blive debiteret for sms-notifikationer?

Nej. Der er ingen omkostninger for dig. Der kan dog gælde standardtakster for kunderne, afhængigt af deres telefonudbyder.

Kan jeg genoprette en forladt betaling, hvis kunden har påbegyndt betalingsprocessen med et telefonnummer?

Nej. Du kan ikke sende en sms om gendannelse af indkøbskurven til en kunde.

Kan en kunde købe et digitalt download, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en mailadresse?

Ja. Linket til download er tilgængeligt på Tak-siden, som er knyttet til ordrebekræftelsen, der er sendt via sms. Du bør dog afprøve dine apps, da nogle apps til digitalt download sender separate mails.

Kan en kunde købe et gavekort, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en mailadresse?

Ja. Kunden modtager en sms-meddelelse med et link til sit gavekort.

Kan en kunde betale med Shop Pay, hvis han eller hun bruger sit telefonnummer ved betalingen?

Nej. På nuværende tidspunkt kan kunder kan ikke bruge et telefonnummer til betaling via Shop Pay.