Sms-meddelelser

Du kan give dine kunder mulighed for at indtaste et telefonnummer ved betaling i stedet for en e-mailadresse. Kunder, der vælger at indtaste et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse, modtager deres ordrebekræftelse og opdateringer vedrørende levering via sms'er til deres mobiltelefon.

Bemærk: Hvis du giver dine kunder mulighed for at installere Shop-mobilappen fra deres ordrestatusside, kan de muligvis også se et link til at installere Shop i sms'en med deres leveringsbekræftelse. Dette gælder for kunder i Nordamerika, hvis du ikke har ændret i skabelonen til leveringsbekræftelse via sms. Få mere at vide om Shop.

Du kan aktivere muligheden for at indtaste et telefonnummer ved betaling på siden Betaling i Shopify.

Du kan tilpasse meddelelserne fra siden Meddelelser i Shopify.

Hvis en kunde vælger ikke at bruge sit telefonnummer under betalingsprocessen, kan du aktivere tilmelding til ordreopdateringer, som giver dine kunder mulighed for at modtage sms-opdateringer, når en ordre er afgivet.

Aktivér muligheden for at indtaste et telefonnummer ved betaling

Når en kunde afgiver en ordre ved at bruge betalingsprocessen i din butik, angiver de som standard en e-mailadresse. Hvis du giver kunderne mulighed for at bruge deres telefonnummer ved betaling, kan de vælge enten at angive en e-mailadresse eller et telefonnummer. Kunder, der vælger at angive et telefonnummer, modtager deres ordrebekræftelse og opdateringer vedrørende levering via sms'er til deres mobiltelefon.

Når kunder angiver et telefonnummer, gemmes det i deres kundeoplysninger. Det bruges også som standardtelefonnummeret for levering. Du skal ikke aktivere denne valgmulighed, hvis du har brug for kundernes e-mailadresser.

Fremgangsmåde:

1. Vælg Kunder kan gå til betalingsprocessen med deres telefonnummer eller e-mailadresse i afsnittet Kundekontakt.

2. Klik på Gem.

Se og videresend sms-meddelelser for en ordre

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret.

3. Du kan se ordrers sms-meddelelser i afsnittet Tidslinje. Hvis du vil sende en meddelelse igen, skal du klikke på Send igen ud for den.

Rediger skabeloner til sms-meddelelser

Du kan redigere skabelonerne for meddelelser, der sendes via sms, så deres indhold tilpasses din butik. Skabelonerne til meddelelser bruger Liquid-variabler. Få mere at vide om Liquid-variabler til meddelelser.

Bemærk: Hvis du føjer Liquid til dine sms-meddelelser, skal du huske, at ordreobjektets egenskaber skal have et foranstillet order. Hvis du for eksempel ønsker at tilføje navnet på leveringsprisen, skal du bruge {{ order.shipping_method.title }}.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den meddelelse, du vil redigere.

2. Klik på sms for at se sms-skabelonen for meddelelsen.

3. Foretag eventuelle ændringer, og klik derefter på Gem.

Afsendelse af en test-sms

Du kan sende en test-sms for at se, hvordan en sms-meddelelse ser ud. Testnotifikationen sendes til din butiks telefonnummer, som er gemt under Indstillinger > Generelt i Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Klik på den meddelelse, du vil teste.

2. Klik på Send test-sms.

Ofte stillede spørgsmål om sms | sms-beskeder

• Kan sms-meddelelser deaktiveres for en ordre, efter at ordren er afgivet?
  • Kan kunder betale uden en e-mailadresse?
  • Kan jeg få kunder til at angive en e-mailadresse ved betaling?
  • Kan jeg redigere beskederne, der sendes til kunder som sms-meddelelser?
  • Kan en kunde oprette en konto ved hjælp af et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?
  • Kan en kunde besvare en sms-meddelelse?
  • Vil jeg blive debiteret for sms-notifikationer?
  • Kan jeg genoprette en forladt betaling, hvis kunden har påbegyndt betalingsprocessen med et telefonnummer?
  • Kan en kunde købe et digitalt download, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?
  • Kan en kunde købe et gavekort, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?
  • Kan en kunde betale med Shop Pay, hvis han eller hun bruger sit telefonnummer ved betalingen?

Kan sms-meddelelser deaktiveres for en ordre, efter at ordren er afgivet?

Ja. Du kan slå sms-meddelelser fra for en ordre ved at redigere ordrekontaktoplysningerne i afsnittet Kunder på siden med ordreoplysninger i Shopify. Hvis du vil slette eller redigere ordrekontaktoplysningerne uden at ændre kundens oplysninger, skal du fjerne markeringen af Opdater kundeprofil for kun at gemme ændringerne for den pågældende ordre.

Kan kunder betale uden en e-mailadresse?

Ja. Hvis du giver kunderne mulighed for at angive et telefonnummer ved betaling, vil en kunde, der betaler med et telefonnummer, ikke få gemt en e-mailadresse sammen med sin ordre. Kunder kan stadig vælge at angive en e-mailadresse på ordrestatussiden, så de kan modtage e-mailnotifikationer vedrørende en ordre, efter ordren er afgivet.

Kan jeg få kunder til at angive en e-mailadresse ved betaling?

Ja. Du kan deaktivere muligheden for at angive et telefonnummer ved betaling i dine indstillinger for betaling. Hvis du vælger Kun betaling med e-mail, skal kunderne angive en e-mailadresse under betalingsprocessen. Kunder kan stadig vælge at angive et telefonnummer på ordrestatussiden for at modtage sms-meddelelser vedrørende en ordre, efter ordren er afgivet.

Kan jeg redigere beskederne, der sendes til kunder som sms-meddelelser?

Ja. Du kan se eller redigere skabelonerne for sms-beskeder på siden Meddelelser.

Kan en kunde oprette en konto ved hjælp af et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?

Nej. Kunderne skal angive en e-mailadresse for at kunne oprette en konto.

Kan en kunde besvare en sms-meddelelse?

Nej. Kunderne kan ikke sende en besked til dig ved at besvare en sms-meddelelse.

Vil jeg blive debiteret for sms-notifikationer?

Nej. Der er ingen omkostninger for dig. Der kan dog gælde standardmeddelelsestakster for kunderne, afhængigt af deres telefonudbyder.

Kan jeg genoprette en forladt betaling, hvis kunden har påbegyndt betalingsprocessen med et telefonnummer?

Nej. Du kan ikke sende en sms om gendannelse af indkøbskurven til en kunde.

Kan en kunde købe et digitalt download, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?

Ja. Linket til download er tilgængeligt på Tak-siden, som er knyttet til ordrebekræftelsen, der er sendt via sms. Du bør dog afprøve dine apps, da nogle apps til digitalt download sender separate e-mails.

Kan en kunde købe et gavekort, hvis han eller hun angiver et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse?

Ja. Kunden modtager en sms-meddelelse med et link til sit gavekort.

Kan en kunde betale med Shop Pay, hvis han eller hun bruger sit telefonnummer ved betalingen?

Nej. På nuværende tidspunkt kan kunder kan ikke bruge et telefonnummer til betaling via Shop Pay.