Sådan annullerer, arkiverer og sletter du ordrer

Du kan annullere, arkivere og slette ordrer. Hvis du annullerer en ordre, betyder det, at du stopper en ordre, der er under behandling. Hvis du arkiverer en ordre, betyder det, at du markerer en ordre, så du kan filtrere fra din liste over åbne ordrer. Hvis du sletter en ordre, betyder det, at du fjerner den fra din Shopify-administrator.

Annuller en ordre

Du kan være nødt til at annullere en ordre, hvis en ordre er svigagtig, en kunde anmoder om en annullering eller en vare er bestilt, men ikke er tilgængelig.

Du kan kun annullere ordrer i følgende situationer:

• Du har ikke opkrævet betaling for ordren.
  • Du har opkrævet betaling for ordren, men ingen varer er blevet behandlet.

Hvis du annullerer en ordre, som er behandlet, skal du annullere alle behandlinger manuelt. Selvom du annullerer en behandling i Shopify, stoppes en igangværende behandling ikke.

Hvis du har opkrævet betaling for ordren, udstedes der en fuld tilbagebetaling, når ordren annulleres. Du kan ikke udstede en delvis tilbagebetaling i forbindelse med en annullering af en ordre.

Bemærk: Transaktionsgebyrer for kreditkort returneres ikke, når der udstedes en tilbagebetaling til dig i Østrig, Sverige eller USA.

For af den ene eller den anden årsag at refundere transaktionsgebyrer skal du refundere den relaterede ordre i din Shopify-administrator. Hvis der ikke er udstedt en faktura, når ordren refunderes, bliver du ikke debiteret for transaktionsgebyrer. Hvis der allerede er opkrævet transaktionsgebyrer, krediteres beløbet til din konto. Hvis du annullerer en ordre uden refusion af betaling, krediteres transaktionsgebyret ikke.

Når du har annulleret en ordre, gemmes oplysningerne om , hvilke varer der er genopfyldt og refunderet, i ordrens tidslinje.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil annullere.

3. Klik på Flere handlinger > Annuller ordre.

4. Hvis betalingen er opkrævet, vises oplysningerne om tilbagebetalingen.

5. Hvis du ikke ønsker, at de refunderede varer skal genopfyldes på dit lager, skal du fjerne markeringen af Genopfyld varer.

6. Vælg årsagen til annulleringen fra rullemenuen.

7. Hvis du ikke ønsker at informere din kunde om annulleringen, skal du fjerne markeringen af Send meddelelse til kunden.

8. Klik på Annuller ordre.

Arkivér en behandlet ordre

Når du behandler en ordre, kan du arkivere den for at fjerne den fra listen over åbne ordrer. Arkivering giver dig mulighed for at holde styr på åbne ordrer, der endnu ikke er fuldført og sørge for, at du kan se det nøjagtige antal åbne ordrer i Shopify. Arkivering af en ordre er ikke det samme som at annullere en ordre. Når du arkiverer en ordre, kan du ikke slette den. Du fjerner den fra listen over åbne ordrer.

Hvis du vil se en fuldstændig liste over dine arkiverede ordrer, kan du anvende et filter på din ordreliste.

Du kan aktivere Aktivér ordren automatisk i afsnittet Ordrebehandling under indstillingerne Betaling i din Shopify-administrator, hvis du vil arkivere alle ordrer automatisk.

Fremgangsmåde:

Din ordre vises nu som arkiveret.

Slet en ordre

Slettede ordrer fjernes fra din Shopify-administrator og spores ikke længere i rapporter. Du kan kun slette følgende typer af ordrer:

Bemærk: Du skal arkivere eller annullere en ordre, før den kan slettes. Du kan arkivere ordrer, hvor betalingen er blevet behandlet via Shopify POS eller din onlinebetalingsproces, men disse ordrer kan ikke slettes.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på en arkiveret eller annulleret ordre.

3. Klik på Slet denne ordre nederst på siden.