Sådan annullerer, arkiverer og sletter du ordrer

Du kan annullere, arkivere og slette ordrer. Hvis du annullerer en ordre, betyder det, at du stopper en ordre, der er under behandling. Hvis du arkiverer en ordre, betyder det, at du er færdig med ordren og vil fjerne den fra din liste over åbne ordrer. Hvis du sletter en ordre, betyder det, at du fjerner den fra din Shopify-administrator.

Annuller en ordre

Hvis du annullerer en ordre, betyder det, at du stopper ordrebehandlingen. Du kan f.eks. annullere en ordre for at forhindre dine medarbejdere eller distributionstjenester i at fortsætte behandlingen af en ordre, hvis en kunde anmoder om en annullering, eller hvis du mistænker, at ordren er svigagtig. Du kan også annullere en ordre, hvis den bestilte vare ikke er tilgængelig.

Du skal muligvis udføre opfølgende handlinger, når du har annulleret ordren. Dette afhænger af ordrens status ved annullering.

Annullering af ordrer og opfølgende handlinger
Ordrens status Opfølgende handlinger
Betalt, men ingen varer er klargjort Der er to refusionsmuligheder, når du annullerer en ordre:
  • Refunder det fulde beløb nu: Din kunde får automatisk udstedt en fuld refusion. Denne valgmulighed er valgt som standard.
  • Refunder senere: Refusionen udstedes ikke til din kunde, når du annullerer en ordre. Du kan ikke udstede en delvis refusion under annulleringsprocessen, så du kan vælge denne mulighed for at udstede en delvis refusion på et senere tidspunkt eller undersøge sagen, før du udsteder en refusion. Hvis du vil undgå chargebacks, skal du sørge for, at du sporer ordrer, der ikke er refunderet, til opfølgning.
Du skal muligvis følge op, hvis du bruger en distributionstjeneste fra tredjepart. Hvis du har købt en fragtlabel til denne ordre, kan du annullere labelen.
Klargjort, men betalingen er ikke registreret Annullering af ordrer forhindrer dig i at registrere betaling. Brug returneringsprocessen til at få returneret varer.
Ikke betalt og ikke klargjort Arkivér ordren, hvis den ikke arkiveres automatisk.

Når du har annulleret en ordre, gemmes oplysningerne om , hvilke varer der er genopfyldt og refunderet, i ordrens tidslinje.

Når annullerer en ordre, ændres dens betalingsstatus på følgende måde:

• Hvis betalingen ikke blev registreret, ændres betalingsstatussen til Annulleret.
  • Hvis betalingen blev fuldt refunderet, ændres betalingsstatussen til Refunderet.

Hvis du senere udsteder en delvis refusion for en annulleret ordre, ændres betalingsstatussen til Delvist refunderet.

Du kan muligvis ikke annullere ordrer, hvis de har statussen Afventer betaling. Få mere at vide om ordrer med afventende betalinger.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil annullere.

3. Klik på Flere handlinger > Annuller ordre.

4. I afsnittet Refunder betaling skal du vælge, hvordan du vil refundere betalingen:

• Hvis du vil udstede en fuld refusion nu, skal du vælge Nu.
    • Hvis du vil udstede en refusion senere, skal du vælge Senere.
  5. Vælg årsagen til annulleringen i rullemenuen Årsag til annullering.

6. Valgfrit: Angiv en intern bemærkning om ordreannulleringen i feltet Medarbejderbemærkninger.

7. Valgfrit: Hvis du vil genopfylde de refunderede varer i dit lager, skal du vælge Genopfyld lagerbeholdning.

8. Valgfrit: Vælg Send en meddelelse til kunden, hvis du vil informere din kunde om annulleringen af ordren.

9. Klik på Annuller ordre.

Arkivér ordrer manuelt

De fleste ordrer, som du er færdig med, arkiveres automatisk, men du kan også arkivere ordrer manuelt, hvis dette er nødvendigt. Hvis du har deaktiveret automatisk arkivering, kan du holde dine åbne ordrer organiseret ved at arkivere ordrer manuelt.

Følgende ordrer arkiveres som standard automatisk:

• ordrer, der er betalt og klargjort
  • ordrer, der er fuldt refunderet
  • ordrer, der er delvist refunderet, klargjort og ikke har en udestående saldo

Arkiverede ordrer vises i ordrevisningen Lukket.

Fremgangsmåde:

Ordrestatussen er Arkiveret.

Du kan også udføre en massehandling for at arkivere eller ophæve arkiveringen af flere ordrer.

Slet en ordre

Slettede ordrer fjernes fra din Shopify-administrator og spores ikke længere i rapporter. Du kan kun slette følgende typer af ordrer:

Hvis du har købt en fragtlabel til ordren, men ikke har brugt den, skal du annullere labelen, inden du sletter ordren.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på en arkiveret eller annulleret ordre.

3. Klik på Slet ordre, og klik derefter på Slet ordre for at bekræfte.