Sådan annullerer, arkiverer og sletter du ordrer

Du kan annullere, arkivere og slette ordrer. Hvis du annullerer en ordre, betyder det, at du stopper en ordre, der er under behandling. Hvis du arkiverer en ordre, betyder det, at du er færdig med ordren og vil fjerne den fra din liste over åbne ordrer. Hvis du sletter en ordre, betyder det, at du fjerner den fra din Shopify-administrator.

Annuller en ordre

Hvis du annullerer en ordre, betyder det, at du stopper ordrebehandlingen. Du kan f.eks. annullere en ordre for at forhindre dine medarbejdere eller distributionstjenester i at fortsætte behandlingen af en ordre, hvis en kunde anmoder om en annullering, eller hvis du mistænker, at ordren er svigagtig. Du kan også annullere en ordre, hvis den bestilte vare ikke er tilgængelig.

Du skal muligvis udføre opfølgende handlinger, når du har annulleret ordren. Dette afhænger af ordrens status ved annullering.

Annullering af ordrer og opfølgende handlinger
Ordrens status Opfølgende handlinger
Betalt, men ingen varer er klargjort Der er to refusionsmuligheder, når du annullerer en ordre:
  • Du kan refundere det fulde beløb: Hvis du vælger denne valgmulighed, udstedes der automatisk en fuld refusion. Denne valgmulighed er valgt som standard.
  • Senere refusion: Hvis du vælger denne valgmulighed, udstedes der ikke nogen refusion automatisk. Du kan ikke udstede en delvis refusion under annulleringsprocessen, så vælg denne valgmulighed, hvis du vil udstede en delvis refusion efter annullering af ordren, eller hvis du vil undersøge ordren, før du udsteder en refusion. Sørg for, at du sporer ikke-refunderede ordrer for opfølgning for at undgå chargebacks.
Du skal muligvis følge op, hvis du bruger en distributionstjeneste fra tredjepart.
Klargjort, men betalingen er ikke registreret Annullering af ordrer forhindrer dig i at registrere betaling. Brug returneringsprocessen til at få returneret varer.
Ikke betalt og ikke klargjort Arkivér ordren, hvis den ikke arkiveres automatisk.

Bemærk: Du får ikke refunderet transaktionsgebyrer for kreditkort, når du udsteder en refusion.

Når du har annulleret en ordre, gemmes oplysningerne om , hvilke varer der er genopfyldt og refunderet, i ordrens tidslinje.

Når annullerer en ordre, ændres dens betalingsstatus på følgende måde:

  • Hvis betalingen ikke blev registreret, ændres betalingsstatussen til Annulleret.
  • Hvis betalingen blev fuldt refunderet, ændres betalingsstatussen til Refunderet.

Hvis du senere udsteder en delvis refusion for en annulleret ordre, ændres betalingsstatussen til Delvist refunderet.

Du kan muligvis ikke annullere ordrer, hvis de har statussen Afventer betaling. Få mere at vide om ordrer med afventende betalinger.

Fremgangsmåde:

  1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

  2. Klik på nummeret for den ordre, du vil annullere.

  3. Klik på Flere handlinger > Annuller ordre.

  4. Administrer eventuelle refusioner af betaling:

  • Hvis du vil udstede en fuld refusion nu, skal du ikke ændre valget af standardværdien Refunder kr..
  • Hvis du vil udstede en fuld eller delvis refusion senere, skal du vælge Refunder senere.
  1. Hvis du ikke ønsker, at de refunderede varer skal genopfyldes på dit lager, skal du fjerne markeringen af Genopfyld varer.

  2. Vælg årsagen til annulleringen fra rullemenuen.

  3. Hvis du ikke ønsker at informere din kunde om annulleringen, skal du fjerne markeringen af Send meddelelse til kunden.

  4. Klik på Annuller ordre.

Arkivér ordrer manuelt

De fleste ordrer, som du er færdig med, arkiveres automatisk, men du kan også arkivere ordrer manuelt, hvis dette er nødvendigt. Hvis du har deaktiveret automatisk arkivering, kan du holde dine åbne ordrer organiseret ved at arkivere ordrer manuelt.

Følgende ordrer arkiveres som standard automatisk:

  • ordrer, der er betalt og klargjort
  • ordrer, der er fuldt refunderet
  • ordrer, der er delvist refunderet, klargjort og ikke har en udestående saldo

Arkiverede ordrer vises i ordrevisningen Lukket.

Fremgangsmåde:

Ordrestatussen er Arkiveret.

Du kan også udføre en massehandling for at arkivere eller ophæve arkiveringen af flere ordrer.

Slet en ordre

Slettede ordrer fjernes fra din Shopify-administrator og spores ikke længere i rapporter. Du kan kun slette følgende typer af ordrer:

Bemærk: Du skal arkivere eller annullere en ordre, før den kan slettes. Du kan arkivere ordrer, hvor betalingen er blevet klargjort via Shopify POS eller din onlinebetalingsproces, men disse ordrer kan ikke slettes.

Fremgangsmåde:

  1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

  2. Klik på en arkiveret eller annulleret ordre.

  3. Klik på Slet denne ordre nederst på siden.

Er du klar til at begynde at sælge med Shopify?

Prøv det gratis