Oprettelse af returneringer

Du kan oprette og administrere returneringer fra din Shopify-administrator. Når du opretter en returnering, kan du sende eventuelle leveringsoplysninger for returneringen, f.eks. leveringsinstruktioner eller returlabels, til din kunde og spore returneringen. Når du modtager og undersøger returnerede varer, kan du udstede en refusion og genopfylde relevante varer.

Hvis du vil oprette returneringer, skal du være butiksejer eller have tilladelsen Ordrer. Få mere at vide om medarbejdertilladelser.

Opret en returnering

Du kan oprette en returnering for en ordre, der har mindst én klargjort varelinje og ikke er refunderet. Når du opretter en returnering, vises gebyret for returlevering og returgebyret baseret på dine returregler. Du kan også redigere returgebyrer for en bestemt returnering. Returgebyret kan redigeres for returnering eller for vare, men gebyret for returlevering kan kun redigeres for returnering.

Hvis du har købt en fragtlabel til ordren, men ikke har brugt den, skal du annullere labelen, før du opretter en returnering.

Trin:

Genopfyld returvarer

Når du har modtaget returvarerne, kan du undersøge dem og genopfylde dem. Når du genopfylder returvarer på en mobilenhed, kan du kun genopfylde alle varer på en enkelt lokation.

Trin:

Udsted en refusion for returvarer

Når du har modtaget returvarerne, kan du undersøge dem og derefter udstede en refusion til din kunde.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil refundere for returvarer.

3. Klik på Refusion i afsnittet Returnering i gang.

4. Angiv det antal varer, du vil refundere.

5. Valgfrit: Hvis du ikke vil sende en mail til kunden, når du foretager en refusion, skal du fravælge Send en meddelelse til kunden. Denne valgmulighed er valgt som standard.

6. Klik på Refunder for at refundere kundens ordre.

Luk en returneriing

Når du har fuldført alle udestående opgaver for returneringen, kan du lukke returneringen. Returneringen lukkes automatisk, når alle varer er blevet refunderet og genopfyldt.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil lukke en returnering for.

3. På kortet Returnering i gang skal du klikke på og derefter klikke på Luk returnering.

Åbn en returnering

Hvis du har nogen udestående opgaver at fuldføre for en returnering, kan du åbne en returnering.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på ordren for den returnering, du vil åbne.

3. På kortet Returneret skal du klikke på og derefter klikke på Åbn returnering.

Filtrer ordrer efter status for returnering

Du kan filtrere ordrerne på siden Ordrer efter status for returnering.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på fanen Åbn for at vise alle åbne ordrer.

3. Klik på Filtre.

4. Klik på Vælg filter, og vælg derefter Status for returnering.

5. Klik på Vælg værdi, og vælg derefter Returnering i gang eller Returneret for at vise de returnerede ordrer.

Fjern returvarer fra en returnering

Hvis en kunde ikke sender en returpakke, eller der mangler en vare i en returneret pakke, kan du fjerne varen fra en returnering. Når du har fjernet en returvare, justeres din ordresaldo tilsvarende.

Du kan ikke fjerne refunderede eller genopfyldte varer fra en returnering.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil fjerne returvarer fra.

3. Klik på .... i afsnittet Returnering i gang.

4. Klik på Fjern returvarer

5. Vælg de varer, du vil fjerne fra en returnering.

6. Klik på Fjern vare, og klik derefter på Fjern vare for at bekræfte.

Annuller en returnering

Hvis du opretter en returnering ved en fejl, eller din kunde ændrer mening om en returnering, kan du annullere returneringen. Du kan kun annullere en returnering i følgende situationer:

• Returneringen refunderes ikke.
  • Returneringen genopfyldes ikke.
  • Returneringen er åben og er ikke Markeret som returneret.
  • Returneringen har ikke en Shopify Shipping-returlabel.
  • Klargøringen af returneringen er ikke blevet annulleret.

Når du har annulleret en returnering, kan du ikke genåbne den. Du kan i stedet oprette en ny returnering.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på ordren for den returnering, du vil annullere.

3. På kortet Returnering i gang skal du klikke på og derefter klikke på Annuller returnering.

4. Klik på Annuller returnering for at bekræfte.