Klargøring af dine egne ordrer

Klargør dine ordrer ved at få pakket og afsendt produkter uden brug af en distributionstjeneste.

Klargør dine egne ordrer automatisk

Hvis du indstiller dine ordrer til at blive klargjort automatisk, markeres ordren automatisk som klargjort, når den er betalt.

Automatisk klargøring kan bruges, hvis du udelukkende sælger digitale downloads eller digitale gavekort. Kunder, der køber digitale produkter, får automatisk tilsendt et downloadlink via mail, og ordren markeres som klargjort.

Klargør dine egne ordrer manuelt

Hvis du indstiller dine ordrer til at blive klargjort manuelt, skal du åbne dine ordrer og klargøre varelinjerne.

Du kan klargøre en del af en ordre manuelt ved at klargøre nogle af varelinjerne. Dette kaldes også delvis klargøring. Du kan også klargøre flere ordrer på én gang for at gøre den manuelle klargøringsproces hurtigere.

I dette afsnit:

• Klargør hele ordrer manuelt
  • Klargør dele af en ordre manuelt
  • Klargøre ordrer for flere lokationer
  • Klargør flere ordrer på én gang

Klargør hele ordrer manuelt

Bemærk: Sørg for, at du ikke har valgt Klargør automatisk ordrens varelinjer i afsnittet Ordrebehandling på siden med indstillinger for Betaling. Få mere at vide under Opsætning af ordrebehandling og -arkivering.

Klargør dele af en ordre manuelt

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere varer, og én eller flere af disse varer ikke er på lager eller er en forudbestilling, kan du klargøre en del af ordren, så du kan levere varerne separat.

Bemærk: Hvis du kun vil klargøre en del af en ordre, må du ikke have automatisk klargøring aktiveret.

Fremgangsmåde:

Klargøre ordrer for flere lokationer

Hvis en kunde har afgivet en ordre med flere produkter, og ét eller flere af produkterne er lagerført på forskellige lokationer, kan du klargøre dele af ordren separat baseret på dit lagers lokation. Du kan angive lokationsprioriteter for at specificere prioriteringsrækkefølgen for klargøring af ordren.

Fremgangsmåde:

Klargør flere ordrer på én gang

Ved at vælge flere ordrer, kan du bruge knappen Klargør ordrer til at klargøre dem alle på én gang. Dette gælder for butikker, der klargør ordrer manuelt. Hvis du ikke bruger Shopify Shipping, skal du føje trackingnumre til ordrerne.

Fremgangsmåde:

Bemærk: Du kan føje trackingnumre manuelt til ordre, efter de er klargjort.

Pauser for klargøring

Når kunder får vist tilbud om mersalg ved betalingen, angives ordrens klargøringsstatus til Sat på pause, indtil kunden fuldfører sin ordre. Når en ordre er Sat på pause, kan du reservere lagerbeholdningen til ordren, men du kan ikke klargøre ordren, før klargøringspausen er ophævet, og ordrens klargøringsstatus ændres til Ikke-klargjort.

Hvis en kunde ikke gennemfører en betaling, forbliver ordrestatussen Sat på pause i en time, så kunden har tid til at vende tilbage til ordren og gennemføre sit køb.

Manuelle klargøringspauser

Hvis der opstår problemer, der forhindrer dig i at klargøre en ordre med det samme, kan du sætte klargøringen på pause manuelt. Ordrer med en klargøringspause har klargøringsstatussen Sat på pause på ordrelisten. Du kan organisere og spore dine klargøringer ved at bruge klargøringsstatussen til at filtrere de ordrer, der er klar til at blive klargjort fra de ordrer, der er sat på klargøringspause.

Der gælder følgende begrænsninger for manuelle klargøringspauser:

• Du kan sætte en klargøring på pause, men du kan ikke sætte de enkelte varer i en ordre på pause.
  • Hvis en ordre også indeholder en ikke-klargjort klargøring, vises ordren som Ikke-klargjort på ordrelisten i stedet for Sat på pause.

Sæt klargøring på pause

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil sætte på klargøringspause.

3. Klik på knappen ....

4. Klik på Sæt klargøring på pause.

5. Vælg en årsag til pausen.

6. Klik på Sæt klargøring på pause.

Frigiv klargøring

Når du har løst de problemer, der forhindrede dig i at klargøre ordren, kan du frigive den manuelle klargøringspause. Når klargøringen er blevet frigivet, ændres ordrens klargøringsstatus til Ikke-klargjort.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil frigive fra klargøringspause.

3. Klik på Frigiv klargøring.

Annuller en klargøring (automatiske og manuelle klargøringer)

Når du annullerer en klargøringen, vender ordrens klargøringsstatus tilbage til Ikke-klargjort, og du kan købe en ny fragtlabel eller oprette en ny klargøring for ordren.

Hvis du har købt en fragtlabel, skal du annullere den, før du kan annullere klargøringen.

Advarsel! Hvis du annullerer en klargøring i Shopify, stopper det ikke en igangværende klargøring. Hvis du bruger en distributionstjeneste, skal du kontakte udbyderen for at få annulleret klargøringen.

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. På siden Ordrer skal du klikke på nummeret for en ordre på listen, der har Klargøringsstatus som Klargjort.

3. Klik på knappen ... i afsnittet Klargøringer.

4. Klik på Annuller klargøring.