Distribuera dina egna ordrar

Slutför i dina beställningar genom att förpacka och leverera produkter utan en distributionstjänst.

Distribuera dina egna ordrar automatiskt

Om du ställer in dina ordrar för automatisk distribution markeras ordern automatiskt som distribuerad efter att den har betalats.

Automatisk distribution kan användas om du uteslutande säljer digitala nerladdningar eller digitala presentkort. Kunder som köper digitala produkter får automatiskt en nedladdningslänk via e-post och ordern markeras som distribuerad.

Distribuera dina egna ordrar manuellt

Om du ställer in dina ordrar för manuell distribution måste du öppna dina ordrar och distribuera posterna.

Du kan distribuera en del av en order manuellt genom att distribuera några poster. Detta kallas även deldistribution. För att göra den manuella distributionsprocessen snabbare kan du distribuera många ordrar på en gång.

Tips! Vill du spara tid och pengar på orderdistribution? Du kan använda Shopify Shipping för att köpa och skriva ut USPS- eller Canada Post-fraktetiketter från ditt Shopify-administratörskonto.

I detta avsnitt:

• Distribuera hela ordrar manuellt
  • Distribuera en del av en order manuellt
  • Distribuera order för flera platser
  • Distribuera flera ordrar samtidigt

Distribuera hela ordrar manuellt

Obs! Se till att du inte ha valt automatisk distribution av orderns poster i avsnittet Orderbehandling på sidan för Kassainställningar. Se Ställ in orderhantering och arkivering för mer information.

Distribuera en del av en order manuellt

Om en kund har lagt och betalat för en order med flera artiklar, och en eller flera av artiklarna är slut i lager eller finns att förbeställas, kan du vilja distribuera delar av ordern så att du kan skicka artiklarna separat.

Observera: Inaktivera automatisk distribution om du endast vill distribuera en del av en order.

Steg:

Distribuera order för flera platser

Om en kund har lagt och betalat för en order i vilken en eller flera av produkterna är placerade i olika lager kan du distribuera delar av ordern separat beroende på var ditt lager är beläget. Du kan ställa in platsprioriteringar för att specificera prioriteringsordningen för orderdistributionen.

Steg:

Distribuera flera ordrar samtidigt

Genom att välja flera ordrar samtidigt kan du använda knappen Distribuera order för att distribuera dem samtidigt. Detta gäller för butiker som distribuerar ordrar manuellt. Om du inte använder Shopify Shipping måste du fortfarande lägga till spårningsnummer till motsvarande order.

Tips! Om du är berättigad till Shopify Shipping så kan du köpa och skriva ut flera fraktsedlar när du är redo att distribuera ett orderparti.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Valfritt: Klicka på fliken Ej distribuerad för att endast visa de ordrar som behöver distribueras.

3. Välj de ordrar som du vill distribuera genom att markera deras kryssrutor.

4. Klicka på Distribuera ordrar.

5. Valfritt: Markera kryssrutan Skicka en avisering till kunden för att skicka en avisering till dina kunder.

6. Klicka på Distribuera.

Observera! Du kan manuellt lägga till spårningsnummer till order efter att de har distribuerats.

Avbryt en distribution (automatiska och manuella distributioner)

När du avbryter en leverans, distributionsstatusen för ordern återgår till Inte distribuerad och du kan köpa en ny fraktsedel eller skapa en ny produktserie för ordern.

Varning! Att annullera en distribution i Shopify stoppas inte en pågående distribution. Om du använder en distributionstjänst ska du kontakta din tjänst för att avbryta distributionen.

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Gå till sidan Ordrar och klicka på numret för en order i listan som har distributionsstatusen Distribuerad.

3. Klicka på Mer i avsnittet Distributioner.

4. Klicka på Avbryt distribution.