Omien tilausten jakelu

Hoida tilaustesi jakelu pakkaamalla ja lähettämällä tuotteet ilman jakelupalvelua.

Omien tilausten automaattinen jakelu

Jos otat tilauksia varten käyttöön jakele automaattisesti -asetuksen, tilaus merkitään automaattisesti jaelluksi, kun se on maksettu.

Automaattista jakelua voidaan käyttää, jos myyt yksinomaan digitaalisia latauksia tai digitaalisia lahjakortteja. Asiakkaille, jotka ostavat digitaalisia tuotteita, lähetetään automaattisesti latauslinkki ja tilaus merkitään jaelluksi.

Omien tilausten manuaalinen jakelu

Jos määrität tilaustesi asetukseksi jakele manuaalisesti, sinun täytyy avata tilauksesi ja jaella rivikohdat.

Voit jaella osan tilauksesta manuaalisesti jakelemalla joitakin rivikohtia. Tätä kutsutaan myös osittaiseksi jakeluksi. Jos haluat nopeuttaa manuaalista jakeluprosessia, voit jaella useita tilauksia kerralla.

Tässä osiossa:

• Kokonaisten tilausten manuaalinen jakelu
  • Tilauksen osan manuaalinen jakelu
  • Tilausten jakelu useista sijainneista
  • Useiden tilausten jakelu samaan aikaan

Kokonaisten tilausten manuaalinen jakelu

Huomaa: Varmista, ettei Jakele tilauksen rivikohdat automaattisesti ole valittuna Maksuasetukset-sivun Tilauksen käsittely -osiossa. Lue lisää kohdassa Määritä tilausten käsittely ja arkistointi.

Tilauksen osan manuaalinen jakelu

Jos asiakas on tehnyt ja maksanut useita tuotteita sisältävän tilauksen, ja yksi tai useampi tuote on loppunut varastosta tai on tilattavissa ennakkoon, saatat haluta jaella osan tilauksesta, jotta voit lähettää tuotteet erikseen.

Huomaa: Jos haluat jaella vain osan tilauksesta, automaattinen jakelu ei voi olla käytössä.

Toimintovaiheet:

Tilausten jakelu useista sijainneista

Jos asiakas on tehnyt ja maksanut useita tuotteita sisältävän tilauksen ja yksi tai useampia tuotteita on varastoitu eri sijainteihin, voit jaella tilauksen osat erikseen varaston sijainnin mukaan. Voit asettaa sijaintiprioriteetit, jotka määrittävät tilauksen jakelun prioriteettijärjestyksen.

Toimintovaiheet:

Useiden tilausten jakelu samaan aikaan

Kun valitset useita tilauksia, voit jaella ne samalla kertaa napauttamalla Jakele tilaukset -painiketta. Tämä koskee kauppoja, jotka jakelevat tilaukset manuaalisesti. Jos et käytä Shopify Shipping -palvelua, sinun täytyy lisätä seurantanumerot tilauksiin.

Toimintovaiheet:

Huomaa: Voit lisätä tilauksiin seurantanumerot manuaalisesti, kun ne on jaeltu.

Peruuta jakelu (automaattiset ja manuaaliset jakelut)

Kun peruutat jakelun, tilauksen jakelun tilaksi tulee taas Jakelematta, ja voit ostaa uuden lähetystarran tai luoda uuden jakelun tilaukselle.

Jos olet ostanut lähetystarran, sinun on mitätöitävä se, ennen kuin voit peruuttaa jakelun.

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. klikkaa Tilaukset-sivun luettelosta sellaisen tilauksen numeroa, jonka Jakelun tila on jaeltu.

3. Klikkaa Jakelut-osiossa Lisää.

4. Klikkaa Peruuta jakelu.